Ve čtvrtfinále čtyřhry jsou Hlaváčková s Hradeckou i Šafářová se Strýcovou

9. 8. 2016, 19:42
Aktuality 6
Do čtvrtfinále čtyřhry žen postoupily oba české páry! Nejprve proti soupeřkám z Číny uspěly nasazené Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které o dvě hodiny později napodobily i Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou, které udolaly Kanaďanky Bouchardovou s Dabrowskou a navázaly na skalp sester Williamsových.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Zatímco přes první kolo přešly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou až po třísetové bitvě, jejich druhý zápas v Riu měl hladší průběh. Češky si za celé utkání s Číňankami Shuai Zhang a Shuai Peng, jež bývala deblovou jedničkou, pouze jednou prohrály podání a vyhrály dvakrát 6-4.

"Máme z toho hroznou radost, Číňanky byly hodně těžký soupeř," komentovala Hlaváčková, která zítra oslaví 30. narozeniny.

O postup do semifinále budou obhájkyně stříbra z Londýna 2012 bojovat proti ruské dvojici Světlana Kuzněcovová a Darja Kasatkinová. Teprve devatenáctiletá Kasatkinová je mezi osmičkou nejlepších i ve dvouhře, naopak jednatřicetiletá Kuzněcovová dnes v Riu vypadla v osmifinále po tříhodinové bitvě s Britkou Kontaovou.


"Kuzněcovová je zkušená, super tenistka ve všech ohledech. Kasatkinová je na vzestupu a šikovná. Budeme muset očekávat dost pestrý tenis, hrát náš nátlakový tenis a snad to vyjde," uvedla Hlaváčková.

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová v neděli šokovaly výhrou nad trojnásobnými olympijskými vítězkami sestrami Williamsovými, Šafářová ale včera kvůli střevním potížím vzdala zápas ve dvouhře a setrvání druhého českého páru v soutěži deblistek bylo nejisté.

Šafářová se Strýcovou ale k utkání 2. kola nastoupily a náročný duel s Kanaďankami Eugenií Bouchardovou a Gabrielou Dabrowskou zvládly. V prvním setu sice nevyužily setbol a v tie-breaku ho prohrály, ovšem vývoj otočily a nakonec zvítězily 6-7 6-2 6-4.

"Lucčin stav se naštěstí zlepšuje. Přesto před ní smekám, skoro tři dny nic nesnědla. Má zoufale málo energie, přesto to zvládla úžasně," chválila Strýcová. "Bára mě skvěle táhla," vrátila kompliment Šafářová.

"Pro český tenis je to úspěšný den. Tři zápasy, tři výhry. Jedině dobře pro nás," řekla Strýcová s narážkou na výhru Petry Kvitové ve dvouhře. "A jedeme dál," dodala Šafářová.

České dvojici stejně jako Kvitové fandil v publiku velký počet ostatních českých sportovců. "Úžasné," řekla Šafářová. "Naprostá paráda. Moc nám to pomáhá. Teď pojedeme do vesnice a budeme se tam o zápase bavit. Jsme taková jedna velká rodina. Ve vesnici se cítíme skvěle," pochvalovala Strýcová.


O postup do boje o medaile se utkají buď s bývalými světovými jedničkami Italkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou, které se k sobě vrátily po roce a půl právě kvůli olympiádě.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
úterní výsledky žen (09. 08. 2016)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Shuai Peng/Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-4
Šafářová/Strýcová (ČR) - Bouchardová/Dabrowská (Kan.) 6-7(4) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
A není to apríl. Martina a Sania se rozešely a pro US Open se Mirza dohodla s Barčou - http://www.tennisworldusa.org/news/news/Tennis_Stories/35212/sania-mirza-and-martina-hingis-go-their-separate-ways/ (!).
Reagovat
Krisboy
Skvěle holky, mám z vás velikou radost. Teď vás čeká přetěžkej zápas, ale Sára s Bobinou už jsou snad za svým zenitem, takže v české finále stále věřím!!!
Reagovat
Frick
Škoda toho prvního setu. Bohužel, Bářin servis má k neprolomitelnosti daleko a v TB to nakonec holky projely u sítě. No ale naštěstí se to povedlo otočit. Lucka pořád neztrtila ani servis, co že je skvělé.

Těch obtíží Lucky začíná být skutečně škoda. Kdyby byla 100%, zaútočila by i v singlu na medaili...?
Reagovat
Jan
Gratulace oběma, zejména ale Šafářové s Bárou. Nešlo jim to tak a nakonec to dokázaly. Ještě Lucka jak se asi cítila při těch zdravotních problémech.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Super!
V QF Světlana s Dariou, to rozhodně není nepřekonatelná překážka :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist