Ve finále v Métách se střetnou Tsonga a Ljubičič

24. 9. 2011, 23:56
Aktuality 2
ATP MÉTY - O vítězi halového turnaje v Métách se v neděli rozhodne v duelu mezi domácím favoritem Jo-Wilfriedem Tsongou a čtvrtým nasazeným Chorvatem Ivanem Ljubičičem.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga s Alexanderem Dolgopolovem letos prohrál po bitvách na Australian Open i v Miami, na domácí půdě už ale konečně uspěl. V hale v Métách jen jednou přišel o podání, nasázel 6 es, neudělal žádnou dvojchybu a vyhrál 6-4 6-4.

"Jsem velmi šťastný, protože se mi podařila odveta s hráčem, který mě letos dvakrát porazil, protože jsem přidal další body pro start na Turnaji mistrů a protože jsem tu postoupil do finále," radoval se francouzský tenista.

Nejvýše nasazený Tsonga letos postoupil do finále už potřetí, svůj poslední titul ale získal už na podzim roku 2009. "Bylo by skvělé získat titul právě tady, byla by to taková třešnička na dortu," přeje si světová desítka.

V nedělním finále se šestadvacetiletý Tsonga utká s o šest let starším Ivanem Ljubičičem, který v Métách přes šesti lety triumfoval. "Ivan je úžasný hráč, který mě hodně inspiruje. Bude to velmi těžký zápas, už jsem s ním několikrát hrál - vyhrál jsem i prohrál. Jeho zkušenosti vždy hrály obrovskou roli," íká Tsonga před duelem se soupeřem, s nímž má letos bilanci 1-1 a celkově pasivní 2-3.

Ljubičič v dnešním semifinále udolal ve dvou zkrácených hrách Gillesa Mullera. Chorvat v takřka dvouhodinové přetahované nastřílel 26 es, Lucemburčan 18. "Dnes jsem podával extrémně dobře," uvědomoval si Ljubičič. "Dnes bylo velmi důležité se dobře soustředit na každý moment zápasu. Velkou roli dnes sehrálo i štěstí, obzvlášť v tie-breaku prvního setu," dodal.

Chorvatský tenista se může stát prvním hráčem v historii turnaje, který by si z Mét odvezl druhou trofej pro vítěze. "Bylo by to skvělé, ale bude to hodně těžké. On (Tsonga) je skvělý hráč a bude za ním stát publikum," uvedl Ljubičič.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur)
sobotní výsledky (24. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Tsonga (1-Fr.) - Dolgopolov (3-Ukr.) 6-4 6-4
Ljubičič (4-Chorv.) - Muller (8-Luc.) 7-6(3) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Souhlasim jsou to dva hraci ktery jsou spravedlivy
Reagovat
smazaný uživatel
Dva sympaticti hraci, preji vitezstvi obema, coz asi nevyjde,ale mohu se divat s klidem, at vyraje ten momentalne lepsi, hlavne at je se na co divat.Kvuli Tomovi, spise at vyhraje Ivan, at Jo nema na nej tak velky naskok na turnaj mistru.,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist