Ve stockholmské hale dominoval Nalbandian

12. 10. 2008, 16:30
Aktuality 0
ATP STOCKHOLM - Argentinec David Nalbandian vyhrál tenisový turnaj ve Stockholmu a potvrdil pozici nasazené jedničky. Ve finále dnes zdolal domácího Robina Söderlinga a získal svůj druhý letošní a celkově devátý titul.
David Nalbandian

David Nalbandian během cesty do finále neztratil ani jeden servis, domácí Robin Söderling měl mírné problémy v úvodním zápase s Beckerem, ale také neprohrál ani jeden set.

Souboj o titul mezi turnajovou jedničkou a čtyřkou tak sliboval vyrovnaný duel. Šestadvacetiletý Argentinec David Nalbandian vyhrál první set 6-2 a ve druhém si vypracoval výhodu získaného soupeřova podání. Zápas si však zkomplikoval a o vítězi musela rozhodnout třetí sada. V té už ale znovu dominoval Nalbandian, který po svém podání prohrál jen pět fiftýnů, a získal druhý letošní titul.

Jihoameričan v utkání nasázel 13 es, Söderlingovi jich k prvnímu letošnímu triumfu nepomohlo ani 18. V této sezoně tak zůstal už potřetí těsně pod vrcholem - na začátku roku nezvládl ani finále v halách v Rotterdamu a Memphisu. S Nalbandianem si navíc zhoršil vzájemnou bilanci, když ze šesti duelů vyhrál jediný.

David Nalbandian tak zřejmě znovu se závěrem sezony ožívá. Loni v hale vyhrál turnaje Masters v Madridu a Paříži. Ve Španělsku se bude hrát v příštím týdnu a Argentinec bude usilovat o další body potřebné k postupu na Turnaj mistrů.

Björkman vyhrál 700. deblový zápas
Švéd Jonas Björkman dnes na turnaji ve Stockholmu odehrál už 1002. zápas čtyřhry na okruhu ATP v kariéře. Ve finále společně s Kevinem Ullyettem porazili domácí duo Brunstrom/Ryderstedt 6-3 6-1. Björkman, který je na sklonku své kariéry, získal 700. vítězství v kariéře a 53. titul.

ATP STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 713.000 Euro) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Nalbandian (1-Arg.) - Söderling (4-Švéd.) 6-2 5-7 6-3

Čtyřhra - finále:
Björkman/Ullyett (1-Švéd./Zim.) - Brunstrom/Ryderstedt (Švéd.) 6-1 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist