Ve Stockholmu dohrála dvojka Szavayová

30. 7. 2008, 18:46
Aktuality 0
WTA STOCKHOLM - Druhé kolo turnaje ve Stockholmu bylo nad síly druhé nasazené Agnes Szavayové. Čtrnáctá hráčka světa nestačila na Rusku Duševinovou, která v úvodním kole vyřadila Lucii Šafářovou. Další favoritky už dnes nezaváhaly.
Agnes Szavayová

Čtrnáctá hráčka světa Agnes Szavayová prohrála ve druhém kole s Věrou Duševinovou 4-6 6-7 a potvrdila, že se jí letos na rychlém povrchu nedaří. Z devíti zápasů na venkovních kurtech s tvrdým povrchem vyhrála jen dvě utkání. Přitom devatenáctiletá Maďarka v loňské sezoně na tomto povrchu překvapila jako kvalifikantka účastí ve finále v New Havenu, na US Open postoupila až do čtvrtfinále a v Pekingu získala titul.

Duševinová, přemožitelka Šafářové z úvodního kola, si tak během 14 dní podruhé zahraje ve čtvrtfinále. Soupeřkou jí bude buď Iveta Benešová nebo Mirzaová.

Právě šestá nasazená Sania Mirzaová dnes odehrála teprve zápas 1. kola. A zvládla ho bez větších potíží - Emilii Loitovou z Francie porazila 6-3 6-2. Zítra se jednadvacetiletá Indka utká s Češkou Benešovou, s níž oba vzájemné zápasy prohrála.

Narozdíl od Szavayové dnes uspěla nejvýše nasazená Agnieszka Radwaňská i turnajová trojka Katarina Srebotniková. Polská tenistka povolila uhrát jen dva gamy Korytcevové, která tak nezvládla přechod z antuky na rychlý povrch: v minulých týdnech hrála finále v Palermu a semifinále v Bad Gasteinu. Slovinka Srebotniková nezaváhala se sedmnáctiletou Ruskou Pavljučenkovou.

WTA STOCKHOLM (Švédsko, tvrdý p., 145.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Mirzaová (6-Ind.) - Loitová (Fr.) 6-3 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Korytcevová (Rus.) 6-1 6-1
Srebotniková (Slovi.) - Pavljučenková (Rus.) 6-3 6-4
Duševinová (Rus.) - Szavayová (2-Maď.) 6-4 7-6(6)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist