Ve Stromovce se představí Hradecká a Dokičová

10. 5. 2010, 11:49
Aktuality 0
Česká fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká a někdejší světová čtyřka Jelena Dokičová jsou ozdobami tenisového turnaje žen okruhu ITF v pražské Stromovce. Akce Sparta Prague Open 2010 začne v úterý s dotací 50 tisíc dolarů.
Lucie Hradecká

První ročník turnaje, jehož ambasadorkou je oficiální tvář Sparty Hana Mandlíková, přilákal vedle 78. hráčky světa a turnajové jedničky Hradecké ještě jednu tenistku z elitní stovky - další Češku Sandru Záhlavovou, nyní 83. v pořadí WTA Tour.

Sedmadvacetiletá Dokičová se pomalu snaží vrátit na bývalé pozice. Rodačka z Bělehradu v roce 2000 postoupila do semifinále Wimbledonu a o dva roky později byla čtvrtou hráčkou světa. Před sedmi lety se ale ve zlém rozešla s despotickým otcem, který by měl být v květnu propuštěn z vězení, a její kariéra se ocitla v troskách.

Sparta Prague Open 2010:
• dotace. 50.000 dolarů
• termín: 11. – 16. května 2010 (hlavní turnaj)

oficiální stránky

Dokičová, aktuálně 123. hráčka světa, není jedinou bývalou tenistkou ze světové špičky, která přijede na Spartu. Mezi přihlášenými je také Ruska Jelena Bovinová, někdejší čtrnáctá hráčka dvouhry.

Z českých hráček jsou přímo v hlavní soutěži ještě Andrea Hlaváčková a Zuzana Ondrášková, divokou kartu dostala mimo jiné Petra Cetkovská. Turnaj vyvrcholí v neděli finálovým zápasem od 11:00.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist