Ve Vídni postoupili z kvalifikace Hernych a Šnobel

5. 10. 2008, 20:30
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Radka Štěpánka doplní v hlavní soutěži turnaje ATP ve Vídni další dva čeští tenisté. V kvalifikaci dnes uspěli Jan Hernych a Pavel Šnobel, který se v prvním kole utká právě se Štěpánkem. Hernychovým soupeřem bude Chorvat Roko Karanušič.
Jan Hernych

Na výborně obsazeném turnaji, dotovaném částkou 674.000 eur, hraje od pondělí polovina hráčů z první padesátky světového žebříčku. Z kvalifikace se podařilo postoupit Hernychovi, jenž vyřadil Němce Dominika Mefferta a poté i Jihoafričana Rika de Voesta. Oba zápasy vyhrál ve třech setech.

"Zápas jsem měl půldruhého setu pod kontrolou, ale pak se soupeř zlepšil, hlavně na servisu, a já jsem trochu moc spěchal. Pak už to bylo zcela vyrovnané, naštěstí mi vyšel začátek třetího setu," řekl ČTK Hernych.

Ještě delší zápas spolu sehráli další dva Češi - Šnobel a Bohdan Ulihrach. V tříhodinovém maratonu propásl příležitost zahrát si po 15 měsících znovu hlavní soutěž v turnaji ATP bývalý daviscupový reprezentant Ulihrach. Po prvním vyhraném setu vedl v tie-breaku druhého setu už 4:1 a ve zkrácené hře třetího setu ještě 5:3, ale koncovky nezvládl.

"Prohrávám vyhrané zápasy, už je asi na čase, abych toho nechal," řekl zklamaný Ulihrach. V prvním kole kvalifikace suverénně přehrál nejvýše nasazeného Kolumbijce Alejandra Fallu 6:2, 6:0.

Šnobel se v kvalifikaci utkal se dvěma krajany, před Ulihrachem porazil dvakrát 6:3 Lukáše Rosola.

ATP VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 674.000 Eur) - nedělní výsledky:

Dvouhra - kvalifikace 2. kolo:
Šnobel (ČR) - Ulihrach (ČR) 4-6 7-6 7-6
Hernych (ČR) - De Voest (JAR( 6-2 4-6 6-2
Crivoi (Belg.) - Giraldo (Kol.) 4-6 7-6 6-4
Petzschner (Něm.) - Pless (Dán.) 3-6 6-0 6-0

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist