Ve Washingtonu Češky dohrály, vypadly i Strýcová a Plíšková

31. 7. 2012, 11:13
Aktuality 1
WTA WASHINGTON - Českým tenistům se v posledních dnech nedaří takřka na všech frontách. Na olympiádě ve dvouhrách zůstala už jen Petra Kvitová a turnaj žen ve Washingtonu je bez české účasti krátce po svém startu. První kolo po Benešové nezvládly také Záhlavová-Strýcová a Karolína Plíšková
Barbora Záhlavová-Strýcová

Pět ze šesti českých tenistů vypadlo v úvodním kole olympiáda a ani jedna česká hráčka nezvládla první kolo turnaje WTA International ve Washingtonu. Po prohře Ivety Benešové se s dvouhrou v metropoli Spojených států rozloučila také Barbora Záhlavová-Strýcová a Karolína Plíšková.

Záhlavová-Strýcová si sice začátkem července zahrála finále na antuce v Palermu, byl to ale také jediný z posledních šesti turnajů WTA, na kterém se dostala přes 1.kolo. Ve Washingtonu byla nasazenou pětkou, roli papírové favoritky ale nepotvrdila a s Rumunkou Edinou Gallovitsovou-Hallovou prohrála 5-7 6-4 3-6.

Čest Češek nezachránila ani Karolína Plíšková. Dvacetiletá rodačka z Loun nestačila na Bělorusku Olgu Govorcovovou, které podlehla hladce 2-6 2-6 a druhou letošní výhru si tak zatím nepřipsala. Plíšková alespoň se sestrou Kristýnou postoupily ve čtyřhře, ve které jsou druhým nasazeným párem.

Magdaléna Rybáriková stejně jako před týdnem v Baku vlétla suverénní výhrou i do turnaje ve Washingtonu. Slovenská tenistka smetla nasazenou dvojku Chanelle Scheepersovou z Jihoafrické republiky 6-2 6-1 a s Řekyní Daniilidouovou si zahraje o čtvrtfinále.

Nejvýše nasazenou hráčkou podniku s dotací 220.000 dolarů je Ruska Anastasia Pavljučenkovová, kterou čeká úvodní utkání až v úterý.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (30. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Gallovitsová (Rum.) - Záhlavová-Strýcová (5-ČR) 7:5, 4:6, 6:3, Govorcovová (Běl.) - Kar. Plíšková (ČR) 6:2, 6:2, Rybáriková (SR) - Scheepersová (2-JAR) 6:2, 6:1, Stephensová (3-USA) - Karatančevová (Kaz.) 6:3, 2:6, 6:1, Vandewegheová (7-USA) - Semaová (Jap.) 6:4, 6:1, Rezaiová (Fr.) - Oudinová (USA) 6:4 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), Falconiová (USA) - Giorgiová (It.) 6:2, 2:6, 6:4, Daniiliduová (Řec.) - Duševinová (Rus.) 6:3, 2:6, 6:2, Čepelová (SR) - Doiová (Jap.) 3:6, 6:3, 6:3. Czinková (Maď.) - Čakvetadzeová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Kr. Plíšková, Kar. Plíšková (2-ČR) - Bouchardová, Vandewegheová (Kan./USA) 6:3, 7:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
krizí prochází nejen Petra a Tomáš ale jak vidno i ti ostatní ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist