Vekičová si v Birminghamu zahraje o první titul v kariéře

15. 6. 2013, 18:52
Aktuality 57
Teprve šestnáctiletá Donna Vekičová v semifinále na trávě v Birminghamu porazila Slovenku Rybárikovou 7-5 1-6 6-3 a zahraje si finále. V něm narazí na další Slovenku Hantuchovou, která porazila Američankou Riskeovou 5-7 6-1 6-4.
Donna Vekičová

Program v Birminghamu komplikuje organizátorům déšť a ani dnes tomu nebylo jinak. Bez přerušení byla odehrána pouze dohrávka včerejšího čtvrtfinále mezi Alison Riskeovou a Sabine Lisickou, která pokračovala od stavu 2-2 v rozhodující sadě.

Favoritkou duelu byla Němka Lisická, dohrávku ale zvládla lépe Američanka. Riskeová dnes na servisu prohrála ve třech gamech jen tři fiftýny, a když v posledním gamu využila svůj druhý brejkbol, mohla se začít připravovat na semifinálový duel s Hantuchovou. Ten byl přerušen za stavu 4-3 pro slovenskou hráčku.

Po vynucené přestávce ale Daniela Hantuchová o vedení přišla. V jedenáctém gamu ztratila servis a Riskeová šla po výhře 7-5 do vedení. Zbytek zápasu patřil Slovenské reprezentantce, která už do konce utkání neztratila podání ani jednou a díky třem brejkům otočila vývoj utkání.

Úvod semifinálového duelu mezi mladičkou Vekičovou a Rybárikovou patřil Chorvatce, která se po brejku ve čtvrtém gamu ujala vedení 3-1. Následující tři gamy získala hráčka ze Slovenska, zastavit ji v rozjezdu dokázal až déšť.

Po vynucené přestávce měla Rybáriková dvakrát brejk k dobru a za stavu 5-4 dokonce podávala na vítězství v prvním setu. Vekičová si ale rebrejkem vynutila tie-break, ve kterém byla úspěšná a dostala se do vedení 1-0.

Ve druhé sadě Magdaléna Rybáriková přidala na agresivitě a po dvou brejcích vedla už 5-0. Druhý set nakonec získala na svou stranu Slovenka za 33 minut výhrou 6-1.

Po další dešťové přestávce měla v rozhodujícím setu navrch Vekičová, která už neprohrála ani jednou svůj servis a díky brejku v šesté hře třetího setu vyhrála 6-3.

"Z postupu do finále mám obrovskou radost, nebyl to jednoduchý zápas," řekla Vekičová, která si finále na hlavním okruhu zahraje už podruhé. Loni v Taškentu prohrála boj o titul s Rumunkou Beguovou.

"Rozhodlo to, že jsem udělala méně nevynucených chyb než soupeřka. Rybáriková se zlepšila ve druhém setu, hrála agresivněji. Pak mi ale pomohlo přerušení, dokázala jsem se po přestávce vrátit ke své hře, která slavila úspěch v prvním setu," uzavřela rodačka z Osijeku.

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM -
(Velká Británie, tráva, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (15. 06. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Riskeová (USA) - Lisická (5-Něm.) 7:6 (7:2), 2:6, 6:4.

Semifinále:

Vekičová (Chorv.) - Rybáriková (16-SR) 7:6 (7:5), 1:6, 6:3,
Hantuchová (SR) - Riskeová 5:7, 6:1, 6:4.

Komentáře

57
Přidat komentář
Titan
Zajímavá informace je, že Birmingham bude příští rok Premier turnaj...
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu, že tam hraje dvakrát tolik hráček jako v Eastbourne je to jen logický, že povýšili na stejnou úroven ... :)
Reagovat
PetaM
Jenom dobře :)
Reagovat
Titan
Ono je to v podstatě jen rozplajznutí předehry k Wimbledonu. Kvalita bude v Eastbourne a předpinkačky si v Birminghamu nahoní akorát body...;-)
Reagovat
Nola
Danka výborne, niektoré uhly boli super, skúsenosti vyhrali nad mladosťou
Reagovat
Titan
Ani ne tak zkušenosti, jako nový trenér. Ještě nedávno jí byly zkušenosti k ničemu...:-)
Reagovat
ptpc
To je aj môj názor... Tú zmenu hry(k dobrému) si ináč neviem vysvetliť...
Reagovat
Titan
"New Sharapova" alias Vekic ji chce patrně napodobit ve všem, včetně operace ramene :-)
Ale jinak hraje opravdu dobře, šikovná šestnáctka...
Reagovat
Sonja
No podobnost tam je- nudná hra...(alespoň pro mě teda)
Reagovat
Titan
Já bych jí to v jejím věku odpustil, ale podobnost je i v mlácení do prvního servisu - hodně dvojchyb ještě v době, kdy ji nebolelo rameno...
Reagovat
Sonja
Ale jo, já jí to nevyčítám:-D...na svůj věk má fakt dobrý výsledky, za to si rozhodně zaslouží uznání. Akorát to není (a možná ani nebude) hráčka, kterou budu vyhledávat a koukat na její zápasy.
Reagovat
Mayo
jaká podobnosť ? Vekičová je intergalaktická...šarapová je len dobrá :)
Reagovat
Mayo
tá Vekičová je fajná :) nech vyhrá fajnl teda ... a ešte aj kúše do trofeje ala Rafael :)
Reagovat
Karl
Tak snad potěším alespoň tady. Myslím si, že poté, co si nás v Eastbourne rozhněvali v singlu, si nás chtěli trošku udobřit. První příjemnou zprávou je, že ani jedno první kolo není české. Všech našich pět párů má v prvním kole cizí soupeřky. Druhou a asi nejlepší zprávou je, že debla si opět zahraje i Petra Kvitová. Trochu jsem, to očekával, ale spíš než s Yaninou bych ji rád viděl po boku Lucky Hrádi.Zajímá mě, proč Vesnina nehraje debla s Makarovovou, když jsou na turnaji obě. Elena je přihlášená s Flavií Pennettaovou. Těžký los má i Lisa s Laurou, které mají v prvním kole Petrova/Srebotnik. Best of luck, girls!

http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?lang=en&ref=www.wtatennis.com
Reagovat
tommr
no hlavně aby se v Eastbourne vůbec něco stihlo odehrát - zatím tam pořád prší ...
Jinak já bych byl radši kdyby Petra hrála debla s Luckou Šafářovou. S Luckou Hradeckou by toho asi moc neodehrála, protože ta je nejspíš zase zraněná - její zápas v kvalifikaci singlu byl zrušenej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas nebyl zrušenej kvůli Lucce, ale kvůli tomu, že Erakovic hraje debla v Birminghamu. Lucka bude místo toho hrát s Rosolskou, teda snad :)
Reagovat
tommr
aha, tak to je dobrá zpráva. Já se bál, že Lucka má pořád ještě něco s tím zápěstím kvůli kterýmu se odhlásila z Norimberku ... :)
Nevíš náhodou jestli ten zápas s Rosolskou bude už druhý kolo kvalifikace nebo pořád ještě jen první?
Reagovat
EllNino
Hradecká má hrát ale tenhle týden kvalifikaci na Wimbledon , pokud se nepletu....v době uzavírání entry listu vypadla po tom Madridu z první 100 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale asi pořád první
Reagovat
PetaM
Asi moc nevěří, že by se v hlavní soutěži dostala daleko. (Pokud do té hlavní soutěže dojde). Takže tu kvalifikaci by i tak měla stihnout ... :) Ale je to divné ... Jinak jsem moc rád, že naše holky jsou i v deblu. Jen nechápu, proč se nepřihlašujou spolu, ale s cizíma partnerkama :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
je super, že Petra hraje debla, čím víc zápasů na trávě před Wimbledonem, tím lépe. Jen mne mrzí, že nehraje třeba s Luckou Šafářovou.. ale nevadí.. věřím, že na třetí pokus a Yaninou vyhrajou.. holky pojďte!
Reagovat
spaniel
Magdalenu podle me poškodil rozhodčí. Ve 3 setu tusim za stavu 5:3 mela breakball a trefila lajnu, ale rozhodčí zahlasil out a pak Vekicova udržela. Pri opakovacce bylo videt ze se micek dotkl lajny. Magdalena se vztekala, křičela no way, ale bez jestraba k ničemu. Doufam ze ji Danka pomstí.
Reagovat
Heather_Fedex
tezko rict, jestli to bylo na caru...ja jsem ten zaber videla taky a byl to skutecne sporny moment a v te chvili jsem to rozdohcimu vubec nezavidela.nicmene, magda si to v 1. setu totalne pokaslala, kdyz nedokazala dopodavat 1. set

dneska trochu vic verim donne, hraje agresivne a to dance prilis nevyhovuje, kdyz se musi hybat...
Reagovat
ptpc
Podľa mňa to bolo vedľa. Síce o kúsok ale bolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem byl pryč a když jsem se pak podíval na výsledky ze všech sportů, tak zápas Donna - Magda byl asi jediný, u kterého mě mrzelo, že jsem o něj přišel. Vaše komentáře mi to jenom potvrdily... Pro Donnu to je obrovský úspěch a moc jí přeju první titul na okruhu WTA. Viděl jsem ji už v jejím prvním finále loni v Taškentu, kde to ještě nevyšlo. Dneska se určitě taky budu dívat a doufám, že napodruhé se to povede... Finále s Danielou bude určitě zajímavé a vzhledem k semifinálovým dvojicím jsem rád, že postoupily právě Donna a Daniela.
Reagovat
Mayo
Sabina opäť raz sklamala och ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takový byl konec
http://tennis.si.com/2013/06/15/sabine-lisicki-cries-foul-after-loss-to-alison-riske-in-birmingham/
Reagovat
Sonja
Hmm, nešťastný:-/...ale aspoň nešlo o zranění, tak uff.
Sába se připravila a jde si pro Wimbl...cestou porazí vítězku letošního RG, jak je pravidlem...:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, je to smutne...to jo, ale pravdou je, ze to je jeden z mala tipu, ktery mi dnes vysel na dohravku:)
Reagovat
dadaft
dneska tlačím Danielu, všechny tři zápasy, které jsem s ní viděl, byly dobré, s Mladenovičovou, která tady hrála skvěle (a odehrála s Moorovou (57 76 64) podle mě nejlepší zápas turnaje), to bylo vážně o vlásek, ale v rozhovorech Daniela říkala, že jí to jde jak si představuje, a i na kurtu bylo vidět, že je ponořená v zápasech, a vzhledem k tomu, že už tady třikrát otáčela je jasné, že to na kurtu nevzdává.........
včera to tuším dokonce zavřela esem.
nicméně Donna bude jedovatá a hodně ostrá... ))
so good luck Daniela!
P.S. nový centrkurt v Birminghamu je opravdu krásný. palec nahoru. ))
Reagovat
dadaft
pardon, to mělo být zvlášť. ))
pokud jde o Sabine, asi si to malovala líp, ale pro Paszek a Pironkovu je výsledek zlý sen. v následujících dvou týdnech nutně potřebují něco uhrát.
Reagovat
Sonja
To teda:-(...Tamira obhajuje vítězství v Eastbourne a QF na Wimblu...tak snad zabere.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Tamira zatím nepodává na travce takové výkony, jaké by si asi ona i fandové představovali. Snad se chytne, je fakt, že Riske byla kvalitní soupeřkou.
A v Eastbourne má do prvního kola zrovna Caro - nějak mám pocit, že se nebude opakovat loňské první kolo W. Spíš to bude odveta pro Caro - bych tipoval....
Škoda, Tamira je mimo trávu dost mimo, takže jedinými šancemi pro ni je ta malá hrstka turnajů, co se hrají teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky doufám, že Caro bude mít proti Tamiře tentokrát více štěstí, než loni v 1. kole Wimbledonu... Los to není bůhvíjak dobrý. Tamira je podle výsledků sice od začátku roku z formy, ale je to travařka. Je zvláštní, že Caro má letos v úvodních kolech docela "štěstí" na specialistky pro daný povrch... Nejdůležitější ovšem je, aby Caro zlepšila svoje výkony. Já věřím, že se to povede. Tráva sice taky není její nejlepší povrch, ale myslím, že ji má určitě radši než antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme, Caro není specialistka na trávu, ale Tamiře se zatím na trávě nedaří tak, jak by bylo potřeba. A ani loni ve W. to neměla proti Caro extra jednoduché.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to rozhodně neměla jednoduché, když Caro měla v tom zápase dva mečboly...
Reagovat
Sonja
Tak zatím hrála jen v Nottinghamu a Birminghamu, v obou případech ji vyřadila Riske:-/ Doufám, že v Eastbourne už jí to půjde líp, na Caro jí věřím.
Jinak by se mi líbilo, kdyby Bojana dokázala porazit Makiri:-)) A ještě Anu budu tlačit.
Reagovat
Sonja
A kdy ty matchbally měla? Na tp je zapsán výsledek 5-7 7-6 (4) 6-4...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to za stavu 6:5 ve 2. setu při podání Tamiry (Caro vedla 40-15).
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, v obou případech měla vlastně za soupeřku Riske. Jenže já to taky beru tak, že není tím pádem příliš rozehraná a na sebevědomí jí to taky asi nepřidalo. Navíc jsou teď před ní velké obhajoby, takže je pod tlakem. Tlačit ji budu každopádně.:)
Jo, Caro tam nějaké mečboly loni měla, už nevím přesně kdy, snad v TB druhého setu....
Reagovat
Sonja
Jj, děkuju, já už si to bohužel všechno nepamatuju:-D

Oskar- Jj, pod velkým tlakem:-( Loni to byly krásné výsledky...
Reagovat
smazaný uživatel
Do montyho stáje, teda týmu, se hlásí nová žába - Veronika Kudermetova
Reagovat
Sonja
A Petra Uberalová.
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa to je žena :) sexy
Reagovat
smazaný uživatel
Buďte tak hodní a výběr oblíbených hráček nechte na mně. :) Krásných a sympatických tenistek je celá řada, ale musím prostě rozlišit, kterým opravdu fandím a které mi jsou "jenom" sympatické. :) Jak už jsem avizoval: Dulcinea Team se velmi brzy rozšíří, ale zase se to nesmí přehánět. To bych potom mohl fandit úplně všem a nic bych z toho neměl. :D

Petru Uberalovou znám, protože jsem ji viděl na jedné fotce s Katkou Siniakovou. Je to taková drobná tmavovláska, moc hezká... Přiznám se, že Veroniku Kudermetovou tolik neznám, ale po vygooglování musím říct, že je moc krásná a tohle je navíc určitě plus. :)
http://www.mariasharapova.com/news/maria-meets-kudermetova-in-moscow.aspx
Reagovat
Sonja
Monty, my ti přece nevybíráme, jen ukazujem na možné kandidátky, z nichž si pochopitelně ty sám musíš (můžeš) vybrat:-))
Tvoje rozlišování chápu a je to rozumné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak návrhům se samozřejmě nebráním. :) Stává se, že některé hráčky (hlavně ty mladé) tolik neznám a díky vám budu mít aspoň větší přehled. :)
Reagovat
ptpc
Tak ja teraz budem rozpoltený... Veľká paráda, že vo finále je Daniela. Ale aj Donna je "moja" hráčka... Ale predsa len - Daniela je na 1. mieste...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám Danku docela rád, ale má favoritka je jasná :) Jsem ulítlý na talenty ve všech sportech a Donna patří mezi ty nej vůbec :)
Reagovat
ptpc
A čo vravíš na Anu Konjuh?
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že od Daniely dostane pořádně na prdel. Pome Daniela! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím sleduju jen výsledky a její fb :D ale těším se, až ji někdy uvidím. Podle mě bude na tom hodně podobně jako Donna!
Reagovat
dadaft
hraje opravdu dobře, útočně. ale nějak se u toho hrbí nebo kroutí nebo co, jako by to hrála všechno nějak v předklonu ... - ale přitom ten výsledný úder je kvalitka...........
........... fakt nevím.
ale třeba zrovna Riskeová, která teď hraje s Danielou a kterou teď vidím taky prvně, se u toho tenisu pohybuje tak nějak ladněji...
na každý pád gratulace Donně k finále.
P.S.: monty: Eugenie Bouchard je bez chyby. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ty si vždycky něco najdeš. :D Musím ale uznat, že s tou Genie jsi mě příjemně překvapil. To bych do tebe neřekl, že nějaká blondýnka bude podle tebe bez chyby. :) Genie je mi sympatická už jenom proto, že je teď dost výraznou tváří kolekce Mashy a holky spolu fotily před RG a teď i před Wimbledonem. Genie je samozřejmě moc krásná, ale přesto se mi Donna líbí víc. Já ti něco řeknu: Kdyby se mě zeptal nějaký cizinec z jiného kontinentu na to, jak vypadá krásná slovanská dívka, tak mu okamžitě ukážu Donnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Genie je nádherná, ale Donna je víc :))
Reagovat
Fandina
Hezké semifinále. Magda nezvládla třetí set. Byly tam nějaké chyby zbytečné, ale je fakt že Donna hrála jako o život a vyplatilo se. Tak Magdi příště a gratulace Donně.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Donna. Nádherný zápas, Magda bojovala do posledního míčku. Donna má na svůj věk velkou sílu, skvělý první servis, ale hlavně odhodlání a typický jižanský temperament :)
Druhé finále už by mohlo vyjít, dnes skvělá náplast na vypadnutí Sabine
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist