Venus se po 20 letech na okruhu dočkala první výhry na Rogers Cupu

5. 8. 2014, 22:46
Aktuality 17
WTA MONTREAL - Venus Williamsová se na profesionálním tenisovém okruhu pohybuje již téměř 20 let, ale až letos si poprvé v kariéře zahrála na turnaji v Montrealu. A jelikož v Torontu, kde ženy hrají v lichých letech, dosud nikdy nevyhrála, byl její dnešní skalp Rusky Pavljučenkovové premiérovou výhrou na Rogers Cupu.
Venus Williamsová

Venus Williamsová debutovala na turnaji WTA už na podzim roku 1994 v Oaklandu, kde se jako čtrnáctiletá dívka dočkala i své první výhry. Od té doby ve dvouhře vyhrála sedm grandslamů, získala celkem 45 titulů a byla světovou jedničkou.

Během takřka 20 let ale nikdy nevyhrála zápas na půdě Kanady. Na Rogers Cup, který se střídavě koná v Montrealu a v Torontu, totiž startovala pouze čtyřikrát a navíc každý start v Torontu pro ni skončil porážkou hned v úvodním zápase.

V Montrealu, kde se hraje každý sudý rok, vinou častých zdravotních problémů i kvůli účasti na olympijských hrách starovala poprvé až letos. A svůj debut si osladila premiérovou výhrou, když zdolala 6-1 3-6 6-2 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

"Je rok 2014, vůbec nemohu uvěřit tomu, že jsem tu ještě nikdy nebyla. Celé léto jsem se na Montreal těšila. Je to pro mě nové město, nové místo. Konečně po těch 20 letech jsem tu," řekla Venus.

"Cítila jsem se úžasně. Byl to těžký los pro nás obě. Anastasija je velmi dobrá hráčka, a když má svůj den, je těžké ji zastavit. Takže mám dobrý pocit, že jsem vyhrála. Doufám, že na tomto výkonu budu moct stavět celý týden," dodala čtyřiatřicetiletá Američanka, kterou ve 2. kole čeká kazašská kvalifikantka Julia Putincevová.

"Nikdy nikoho nepodceňuju. Prošla tu kvalifikací, porazila Flavii. Musí hrát dobře, takže na ni musím být dobře připravena," uvedla bývalá světová jednička Williamsová. Devatenáctiletá Putincevová, jež je aktuálně 164. hráčkou světa, si proti světové dvanáctce a semifinalistce loňského US Open Flavii Pennettaové připsala premiérový skalp hráčky Top 20.

Po více než pěti letech odehrála zápas v roli hráčky Top 10 Ana Ivanovičová. V Montrealu se ve formě hrající Srbka s rolí favoritky vypořádala na výbornou, když porazila 6-1 6-2 švýcarskou kvalifikantku Timeu Bacsinszkou a vyhrála tak už 42. zápas v sezoně.

Bývalá vítězka Roland Garros této statistice vévodí, druhá Španělka Carla Suárezová-Navarrová si dnes připsala 38. výhru, když porazila Srbku Bojanu Jovanovskou.


Téměř dva měsíce dlouhé čekání na výhru v Montrealu ukončila
Samantha Stosurová. Třicetiletá Australanka zvítězila dvakrát 6-2 nad Monikou Puigovou z Portorika a zastavila sérii čtyř porážek. Ve druhém kole vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Svou teprve druhou výhrou od Australian Open zaznamenala Viktoria Azarenková. Běloruska jež letos laborovala se zánětem v noze a v pondělí po více než třech letech vypadla z Top 10, zdolala za dvě hodiny a 29 minut hry 6-4 2-6 6-4 Francouzku Alizé Cornetovou.

Caroline Wozniacká vyhrála už sedmý z osmi vzájemných zápasů s Danielou Hantuchovou. V Montrealu dánská tenistka zvítězila dvakrát 6-1, byť první set trval bezmála hodinu.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.440.000 dolarů)
úterní výsledky (05. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karolína Plíšková (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 6-2 6-1
Ivanovičová (9-Srb.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-1 6-2
Wozniacká (11-Dán.) - Hantuchová (SR) 6-1 6-1
Suárezová (14-Šp.) - Jovanovská (Srb.) 6-4 6-3
Dellacquaová (Austr.) - Flipkensová (Belg.) 6-0 4-6 6-2
Vandewegheová (USA) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-4
Stosurová (Austr.) - Puigová (Portor.) 6-2 6-2
Makarovová (Rus.) - Oprandiová (Švýc.) 6-4 6-0
Vesninová (Rus.) - Giorgiová (It.) 6-4 1-6 7-6(1)
V. Williamsová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 3-6 6-2
Garciaová (Fr.) - Knappová (It.) 6-2 6-7(6) 6-1
Muguruzaová (Šp.) - Duboisová (Kan.) 6-1 6-7(4) 6-2
Keysová (USA) - Kuzněcovová (Rus.) 6-1 3-2 skreč K.
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Radwaňská (3-Pol.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-4 6-4
Rogersová (USA) - Bouchardová (5-Kan.) 6-0 2-6 6-0
Azarenková (8-Běl.) - Cornetová (Fr.) 6-4 2-6 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Dateová-Krummová/Hlaváčková (Jap./ČR) - Dellacquaová/Lučičová-Baroniová (Austr./Chorv.) 4-6 6-2 10-7
Jankovičová/Koukalová (Srb./ČR) - Kalašnikovová/Savčuková (Gruz./Ukr.) 4-6 7-6(4) 10-0
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Hantuchová/Parraová (SR/Šp.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera jsem viděl zápasy Caro a Any. Jak už jsem psal, na Monču nebyl stream a Viku jsem neviděl, protože hrála v ten nejhorší možný čas...

Caro - Daniela: Výsledek vypadá jasně, ale aspoň ten 1. set byl hodně vyrovnaný (podle livesportu trval 53 minut). Jenom první gem trval snad 17 minut a Caro v něm nakonec získala brejk. Dlouhý byl i třetí gem, ve kterém Caro získala druhý brejk. O servis Daniely se opravdu hodně bojovalo, zatímco gemy při podání Caro byly celkem rychlé. Daniela se od začátku snažila hrát aktivně, ale Caro jí úspěšně vzdorovala a Daniela udělala nějaké chyby, což v těch vyrovnaných gemech obvykle rozhodovalo. Caro navíc vykouzlila pár perfektních prohozů z těžkých pozic. :) Danielu držela hra na síti a některé returny, které Caro vyhodila. Přesto měla Caro blízko, aby v 1. setu dala kanára. Nakonec ale za stavu 5:0 nevyužila dva setboly a první sadu ukončila až následně na returnu... Druhý set už byl daleko rychlejší a trval pouhých 25 minut. Daniela začala dělat chyby i na síti, naopak Caro hrála v naprosté pohodě. Když to teď počítám, tak Daniela získala ve 2. setu jenom 7 fiftýnů!
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/6suF1vLd/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Timea: Timeu jsem už dlouho neviděl, ale podle letošní bilance (44/10) má skvělou formu a v Montrealu postoupila z kvalifikace, takže jsem byl zvědavý... Ana ovšem první set zvládla skvěle. První gem na servisu sice uhrála až přes shodu, ale potom získala dva brejky a 1. set bez problémů vyhrála. Ve 2. setu se už Timea výrazně zlepšila a taky tam měla několik pěkných winnerů, ale Ana přesto celkem v pohodě dotáhla zápas do vítězného konce. :) Hra Any na mě působí velmi dobře, stejně jako ve Stanfordu. Jakoby ji povzbudila ta trenérská změna a taky ten návrat do Top 10. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/buU966DF/#prubeh-zapasu;1

Vika - Alizé: Jak už jsem psal, tenhle zápas jsem neviděl. Mám radost, že Vika vyhrála, i když to bylo vybojované. Zápasy proti Alizé jsou ale většinou takové, protože ona vždycky dokáže přinejmenším potrápit... Jinak opravdu doufám, že Vika není zraněná (podle toho, co tady psal dadaft). Highlighty nikde nemůžu najít a na celý záznam se mi koukat nechce. :D
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/dpT5TH2E/#prubeh-zapasu;1

Takže dneska Caro proti Kláře (asi bez streamu), Masha proti Garbine a v noci Anička proti Vandeweghe...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana je horká favoritka na finále si myslím.
Reagovat
blixa
Nestraš !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš odkaz na highlights na zápas Vika vs. Alize! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=wib9Kcm82dU
Reagovat
smazaný uživatel
Cus kluci...
...ceka nas odveta za RG2014 ;)
Uz se tesite???
Reagovat
smazaný uživatel
Čus Vlku! :D
Těším se!! :-)) Naštěstí hrajou holky v dobrý čas, takže ani nemusím ponocovat! :D
Ale na druhou stranu se toho zápasu celkem bojím.. :-) Maruš měsíc nehrála a hrát v prvním zápase od WImbledonu proti Garbine asi nebude jednoduché.. :-)
Ani bych se nedivil, kdyby se šlo do třech setů..
Ale snad to Maruš zvládne jako na RG! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
...tohle muze byt trhak kola;) Holky hraji dost podobne, jen s tim rozdilem, ze servis a vule je tedy vic na strane Marusky, a pohyblivost a prohozy na strane Garbine ...celkem jsem zvedavy na to, jestli Garbine vyrukuje se stylem lajna, lajna, lajna, nebo bude proti Marus vice opatrnejsi...
Doufam, ze konecne Garbine uz prorazi poradne...;)
To, ze se opet setkavaji po RG na tak vaznem turnaji a tak brzy v pavouku,,,to z toho dela velmi atraktivni zapas...
...ikdyz nevim jak Kanadane,,,ti asi ted prozivaji tezky americky uder...jmenem Rogers...ikdyz si myslim, ze to spis nezvladla Evzenie, ktera byla po cely zapas slusne rezistentni teda...a nevim, co by se muselo stat, aby to vyhrala...zazrak asi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Vlčku. :) V první řadě bych chtěl říct, že to neberu jako nějakou odvetu, přestože na ten zápas z RG si samozřejmě pamatuju... Garbine je těžká soupeřka, ale věřím, že to Masha zvládne. Sice od Wimbledonu nehrála, ale snad se do toho brzy dostane. Angie vyhrála proti Garbine ve Stanfordu celkem jasně, tak uvidíme, jak si dneska povede Masha... Jinak se moc těším na Mashu a na ten zápas celkově, protože by to mohl být pěkný tenis. A kdyby nebyl, tak jsou to aspoň fešandy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, odveta to tak trosku je, teda;)
Masa obrala Grabine o postup ve skvele rozjetem GS... osobne si myslim, zeby ji jen tezko nekdo potom zastavoval...to co Spanelka predvadela v Parizi, byl fakt tenisovy narez 21.stoleti...ovsem mas pravdu v tom, ze ted az tak skvele nehraje, ....ono take tak bestialne utocny styl udrzet, asi neni uplne jednoduche nejen na psychiku, ale proti Mase nema, co ztratit...
...tak snad se Garbina namotivuje dobre;)
---
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, na RG hrála skvělé.. Taky nevím kdo by tu její smršť úderů zastavoval kdyby přešla přes Maruš! :D
Já GArbine viděl proti Cibuli v 1. setu a polovině 2. setu a tam občas zahrála dobře, občas strašně.. Hlavně tam bojovala s DF v některých gemech na podání.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...
...ale oboum bych DFka proste nepral...je to pak nekoukatelne...
Chtelo by to, aby se oboum darilo, a zapas byl tak fajn...a vyrovnany;) Nejlepsi by bylo, kdyby se Garbine darilo zahrat paradne lajnove prohozy a vytahnout zase z Masy maximum z jeji defensivni prace...aspon by potom mel zapas ten spravny drajv;)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem nějaké video na pár minut a ono je to na půl hodiny. :D Ale díky, podívám se na to! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak kluci,
nejvic mne dneska mrzi to, ze ten zapas nestiham, takze to s Vami nebudu moct sledovat...;(
Takze zadne prubezne komenty asi nebudou, a ani zadne hecovani v prubehu zapasu asi nehrozi...
....je tu jedina sance, ze treba program nabere spozdeni a jeste zapas chytnu a vas na "chatu" taky;D)
---
Takze Vamos!!!
A at vyhraje lepsi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda, že to nebudeš moct sledovat! :-( Vždy mě baví to naše hecování když hrají naše favoritky..
Ale taky by se mi hodilo kdyby program nabral zpoždění.. Ale asi jen tak půl hodinu! :D Abych stihl dokoukat Spartu a pak bych šel rovnou koukat na Maruš! :-))

Tak jak píšeš ať vyhraje ta lepší!
Davai!! Come on! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Bez vas by to nemelo vubec tu potrebnou stavu;)
Takove zapasy...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomto kanale neni jen zapas Vee s Anastou...
http://www.youtube.com/watch?v=PezCdTv9M_k&list=UUiBoONXasr39An-FIl5oWUg&index=2

Je tam plno jinych zapasu z Montrealu...takze velmi dobry zdroj pro ty, kteri usinaji, nebo proste pro ty, co "musi" pracovat, takze se jim tezko ponocuje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist