Venus v Pekingu dohrála, vyřadila ji Ivanovičová

6. 10. 2015, 18:40
Aktuality 24
Vítězstvím Any Ivanovičové skončil v Pekingu duel dvou bývalých světových jedniček, které dnes bojovaly o účast v osmifinále. Srbská tenistka porazila Venus Williamsovou 7-6 6-2 a ukončila tak vítěznou sérii světové čtrnáctky.
Venus Williamsová

Venus Williamsová přiletěla do Pekingu jako čerstvá vítězka turnaje ve Wuhanu, kde v sobotu v souboji o titul porazila Španělku Muguruzaovou. O to, že šnůru šesti výher v řadě v Pekingu neprodlouží, se postarala Ana Ivanovičová, která si tak bilanci s Američankou vylepšila na 3:9.

Sedminásobná grandslamová vítězka přitom odstartovala svůj úvodní zápas dobře - dokázala si hlídat vlastní podání a soupeřce sebrala v sedmé hře její servis. Ivanovičová jí ale brejk ihned oplatila, vybojovala zkrácenou hru, v ní Williamsové rychle odskočila a náskok už udržela.

Starší sestra světové jedničky Sereny Williamsové šla do vedení jako první i v následujícím setu, ale od stavu 2-0 už ji Ivanovičová drtila. Srbka získala šest gamů v řadě a především díky 27 vítězným úderům zvítězila 7-6 6-2.

"Celkově jsem spokojená, ne jen s forhendem, ale s celou hrou," radovala se Ivanovičová, kterou výhra nad Williamsovou udržela ve hře o Turnaj mistryň. "Hodně, opravdu hodně jsem na sobě pracovala. Věděla jsem, že to přijde, byla to jen věc času, kdy to do sebe všechno zapadne. V posledních týdnech jsem navíc hrála dobře na trénincích. Jsem ráda, že se to všechno promítlo v dnešním zápase. Byl pro mě důležitý," dodala patnáctá hráčka světa, kterou v dalším kole čeká oblíbenější soupeřka - se Světlanou Kuzněcovovou má bilanci 10:4 a navíc ji porazila v posledních čtyřech vzájemných duelech.

V osmifinále je po dnešku také Flavia Pennettaová, která na svém prvním turnaji od životního úspěchu na US Open podobně jako Ivanovičová bojuje o Turnaj mistryň. Italka se trápila už v úvodním kole s domácí hráčkou z druhé stovky světového žebříčku a na výhru se nadřela i v dnešním souboji s Telianou Pereiraovou.

Pennettaová šla sice v úvodním setu dvakrát do vedení, Brazilka ale pokaždé dokázala srovnat a po brejku v osmé hře získala sadu pro sebe. Roli favoritky začala turnajová trojka potvrzovat až od druhého setu, ve kterém soupeřce nadělila "kanára". V rozhodující sadě sice Italka ztratila náskok, za stavu 5-4 však znovu prolomila Pereiraové servis a po dvou hodinách se radovala z vítězství 3-6 6-0 a 6-4.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 4.749.040 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (3-It.) - Pereiraová (Braz.) 3:6, 6:0, 6:4
Ivanovičová (6-Srb.) - V. Williamsová (USA) 7:6 (7:3), 6:2.
Wozniacká (8-Dán.) - Wang (Čína) 7:5, 6:0
Kerberová (10-Něm.) - Cibulková (SR) 6:1, 6:4
Petkovicová (13-Něm.) - Stosurová (Austr.) 6:2, 7:5
Erraniová (It.) - Garciaová (Fr.) 6:4, 3:6, 6:1
Matteková-Sandsová (USA) - Arruabarrenaová (Šp.) 0:6, 6:2, 6:0
Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (8-ČR) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 6:3, 6:2
Görgesová/Karolína Plíšková (Něm./ČR) - Kudrjavcevová/Pavljučenkovová (Rur.) bez boje

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
V neděli navštívili jsme zoo,
a po pravdě přiznám se,
že tam měli mnohem hezčí,
šikovnější šimpanze.
Reagovat
gigin
Některý lidi jsou rozbitý, víme to já i ty,
a to je asi všechno k tomu,
nevadí, hlavně, že pasujou matky a závity
seberte se, jděte domu...

Bílá, žlutá, modrá, černá, levověrná, pravověrná,
kéž by aspoň jednou za rok dorazila na TP blbců sběrna,
čtyři blbci za dva zlatý, plácáš pátý přes devátý,
naposled jsme se všichni báli, aby i ten-Istku nesebrali.
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin takřka génius,
básník on se všemi plus,
jen bych mu skromně poradil,
v pemprskách by rýmy sladil.
Reagovat
gigin
Řeknu to Špalkovi, to je jeho dílo, jen s drobnými úpravami.
Reagovat
George_Renel
Ubožáku. Nestojíš ani za ten ban co by sis zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Georg Renel ty jsi dělo,
klobouk smeknout by to chtělo,
posloužit nelze fešáku,
klobouk visí na věšáku.
Reagovat
gigin
Máš rasistické pindy, i vedle. Co tě k tomu vede?
Reagovat
VlS
Jeho hlavička
Reagovat
smazaný uživatel
Venus ale má reálnou šanci i s Penettaovou se rozloučit s kariérou na Turnaji Mistryň..to by bylo dojemné,i když na úkor Káji Plíškové.Teď už je jasné, že teor. šanci má Kája jen v případě obhajoby titulu v Linci a prohry Penett. zítra s Pavluč.
Reagovat
smazaný uživatel
kecám,Kája hraje v Tanjinu,ne v Linci
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Venus zatím končit nehodlá. Neudělala to před dvěma lety, kdy byla dlouho nemocná a nehrála, tak teď třeba bude pokračovat, proč ne. Když se jí daří.
Reagovat
tommr
Venus i Karolína už mají jen teoretickou šanci dostat se na letošní TM. Obě by k tomu potřebovaly nějakej mimořádnej výsledek a těch možností, který na něj ještě mají je už jen minimum ...
Reagovat
smazaný uživatel
Venus i Kája musí příští turnaj vyhrát ,Venus ale stačí i zítřejší 1 výhra Penett.
Reagovat
tommr
moc nechápu jako to myslíš? Výhra Pennettaový by přece ještě víc ztížila situaci jak Venus tak Karolíně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
když Penett(zítra) i Venus vyhrají(venus titul)tak jede do Sing. Venus
Reagovat
freeteepek
Tolik es už letos Karolína dala. Na vedoucí Serenu ovšem ztrácí 50, což je dost vzhledem k tomu, že ji čeká poslední turnaj v Tanjinu. Musela by ho vyhrát a pak jet ještě na další a tam dojít rovněž daleko. No, je to málo pravděpodobné, ale nereálné to není. Po Pekingu v závodě o Singapur dost spadne, ale rozdíly budou malé. Bude to ještě velký boj a bude muset zabrat. Neměla by to vzdávat a zkusit uhrát co se dá. Bez ohledu na únavu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A dostane ta hráčka s nejvíc esy aspoň nějakou cenu? :) Já myslím, že o to Karolíně asi nejde, pro ní je podstatný ranking. Těžko říct, jestli v současné formě může Tianjin vyhrát, podle toho obsazení spíš ne (Aga, Belinda? - jestli je OK, Elina, Kiki... - no ona stačí ta Aga při jejich vzájemné bilanci). A pokud jo, tak by kvůli TM stejně musela jet do Moskvy a něco tam uhrát a to není moc reálné.

Jsem zvědavý na její program příští rok. Tu první polovinu roku měla letos hodně nahuštěnou, na většině turnajů došla daleko a možná i to se podepsalo na 2. polovině sezóny, kde to často působilo, že nemá síly. Kdyby třeba vypustila Antwerpy, Doha, Eastbourne... sice by jí to stálo dost bodů, ale mohla to v 2. polovině sezóny vykompenzovat. Taky se může stát, že začátkem roku neobhájí velké body (Sydney, Dubaj - to je skoro 900 bodů) a vypadne z top 20 - třeba jen dočasně. Základ ale budou ty povinně započítávané turnaje, hlavně GS. Od toho se musí odrazit, pokud chce být stabilní členkou top 10. Už kvůli její psychice by to chtělo uhrát v Austrálii aspoň R16.
Reagovat
tommr
Karolínu vedle Tianjinu čeká letos ještě ET a finále FC i když tam si s největší pravděpodobností moc nezahraje, protože přednost nejspíš dostanou Petra a Lucka ...
Reagovat
FulnekUltras
v dnešní WTA odehrát na skutečně vysoké úrovni dva turnaje po sobě...a s věkem hráček to souvisí pramálo... Venus už tedy na TM letos zřejmě nedosáhne, s momentálním herním projevem se však může velmi optimisticky dívat do sezóny příští.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím souhlasit s tím, co říká Ana v článku. Dneska předvedla opravdu parádní výkon a výhra proti její neoblíbené soupeřce je velmi cenná, přestože Venus možná byla trochu unavená z Wuhanu... Díval jsem se ve škole od stavu 3:3. Hned vzápětí Ana ztratila servis, ale okamžitě získala rebrejk. Nakonec ten 1. set dala v tie-breaku, což bylo hodně důležité. Stejně tak ve 2. setu Ana přišla o podání ve druhé hře a hned si ho vzala zpátky. Dneska opravdu předvedla nejenom skvělý tenis, ale i velkou odolnost. V dalším průběhu už byla Ana jasně lepší a Venus prostě přetlačila. Jinak dneska za Aničkou chodil na kurt takový mladý kluk, údajně její sparring partner. :)
Reagovat
tommr
dneska hrála Ivanovic opravdu dobře a nebylo to jen tím, že Venus byla (možná) trochu unavená. Jsem ale zvědavej jak dlouho jí to vydrží ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že Světlanu taky dá a pak by tam mohlo být čtvrtfinále proti vítězce US Open... :)
Reagovat
tommr
pokud na to dojde tak budu Ivanovicový držet palce. Všechny Italky mi v poslední době z nějakýho důvodu začínají lízt na nervy ... :)
Reagovat
flex
Se zimou splasknou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist