Verdasco může ukončit dlouhé čekání na titul, čeká ho oblíbený Almagro

13. 4. 2014, 10:44
Aktuality 1
ATP HOUSTON - Stejně jako v Casablance obstarají španělští tenisté finále i na antuce v Houstonu. Čtyřleté čekání na titul může ukončit Ferrnando Verdasco, proti kterému se postaví Nicolás Almagro. Ten do prvního finále po téměř dvanácti měsících postoupil bez boje poté, co Sam Querrey odstoupil kvůli zranění zad.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco si v úvodním semifinálovém duelu poradil se Santiagem Giraldem. V prvním vzájemném získal první set bez ztráty podání a navíc nečelil žádnému brejkbolu. Druhá sada přinesla mnohem divočejší průběh. Čtvrtý nasazený Španěl dvakrát nepotvrdil brejk a po třech prohraných servisech prohrával 3-5. K sebtolu ale soupeře nepustil, získal čtyři gamy v řadě a zvítězil 6-4 7-5.

Třicetiletý Verdasco postoupil do svého celkově 19. finále, ve kterém však šestkrát po sobě neuspěl. Svou poslední trofej vybojoval v roce 2010 na antuce v Barceloně, na zisk 6. titulu tak čeká už téměř čtyři roky.

V Houstonu si Verdasco zahrál už finále čtyřhry, ve které s krajanem Davidem Marrerem podlehli světovým jedničkám bratrům Bryanovým.

"Dvě finále, nemůžu si tu přát víc. Teď se budu snažit si odpočinout a zítra odpoledne do toho dám to nejlepší," prohlásil bývalý sedmý hráč světa Verdasco.

Ukončit čtyřleté čekání na titul se bude snažit proti krajanu Nicolási Almagrovi, s nímž ve vzájemné bilanci vede 6-3, na antuce dokonce 6-2. Naposledy spolu svedli třísetovou bitvu loni v létě ve švédském Bastadu.

"Fernando je na antuce opravdu nebezpečný. On skvěle podává, bude to pěkné finále. Chystáme se předvést náš nejlepší tenis," řekl Almagro, který loni v Houstonu ve finále podlehl Johnu Isnerovi.

Osmadvacetiletý Almagro postoupil do prvního finále od konce loňského dubna zcela bez práce. Jeho semifinálový soupeř Američan Sam Querrey totiž kvůli skřípnutému nervu v bederní části zad k zápasu nenastoupil.

Almagra čeká celkově 21. finále na okruhu ATP, v němž bude bojovat o 13. titul. Všechny předchozí získal na antuce, naposledy se radoval v květnu 2012 ve francouzském Nice.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 539.730 dolarů)
sobotní výsledky (12. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Almagro (3-Šp.) - Querrey (USA) bez boje
Verdasco (4-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
... to je na Nanda.. ;-) Tak jeste druhy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist