Verdasco si odváží titul z Bukurešti. Ve finále porazil Pouilleho

25. 4. 2016, 13:26
Aktuality 3
Vítězem letošního ročníku turnaje v Bukurešti se stal Fernando Verdasco. Španělský tenista v dnešním odloženém finále porazil Francouze Pouilleho 6-3 6-2 a vybojoval svou sedmou trofej v kariéře.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Finále mezi dvěma nenasazenými hráči se v Bukurešti mělo hrát jako obvykle v neděli, ale kvůli dešti se diváci dočkali souboje o titul o den později. To se na okruhu ATP stalo poprvé od loňského října, kdy Tomáš Berdych v čínském Šen-čenu rovněž čekal o den déle, než v boji o trofej přehrál Guillerma Garcíu-Lópeze.

Dvaatřicetiletý Fernando Verdasco dnes na rumunské antuce potvrdil roli favorita a o deset let mladšímu Lucasi Pouillemu první finálovou výhru nedopřál. K zisku úvodního setu mu stačil jediný brejk za stavu 2-1, po kterém už si svůj náskok pohlídal. V další sadě se někdejší sedmý tenista světa dostal hned v úvodu znovu do vedení, to v páté hře ještě zvýšil a i díky tomu, že odvrátil všech pět brejkbolů, zvítězil za hodinu a čtvrt přesvědčivě 6-3 6-2.

Titul z Bukurešti je pro Verdasca celkově sedmý v kariéře a pátý z antuky. Většinu svých úspěchů si Španěl připsal do sezony 2010, kdy triumfoval dvakrát; od té doby uspěl jen v roce 2014 v Houstonu.

"Jsem moc šťastný, že jsem získal trofej. Už je to dlouho, co jsem vyhrál turnaj nebo byl ve finále," radoval se Verdasco. "Není jednoduché čekat den na to, až budete hrát. Nestresoval jsem se tím, ale bylo to těžké. Když prší, musíte být připraveni kdykoliv začít hrát, tím spíš, když je to finále, a ne první kolo. Chtěl jsem hrát, ať se děje, co se děje. Hráli jsme, i když se to v posledním gamu zkomplikovalo, protože znovu začalo pršet. Jsem rád, že jsem to ukončil," dodal Španěl, který má po dnešku na okruhu ATP finálovou bilanci 7-13.

Ve čtyřhře slavili rovněž v odloženém duelu domácí jedničky Florin Mergea a Horia Tecau.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - finále:
Verdasco (Šp.) - Pouille (Fr.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
Mergea/Tecau (1-Rum.) - Guccione/Sá (Austr./Braz.) 7:5, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
darek.vrana
Rosol opět porazil Istomina v tiebreaku 3. setu. Posledně myslím taky. A ve 2. kole pravděpodobně Zverev, to jsem zvědavý:).
Reagovat
George_Renel
Rosol předvedl pěkný obrat proti setu a brejku ve 2. i 3. setu. Pěkný mač. Připadlo mi, že chvílemi tam dost proletoval sníh.
Reagovat
smazaný uživatel
výborne!! gratulka, pre Nanda cenný triumf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist