Verdasco si v Šanghaji poradil se Soedou, vyzve Mónaka

7. 10. 2012, 23:41
Aktuality 5
ATP ŠANGHAJ - V čínské Šanghaji dnes odstartoval třemi zápasy turnaj série Masters 1000. Do 2. kola postoupili po dvousetových výhrách Španěl Verdasco, Němec Kohlschreiber a Slovák Kližan.
Fernando Verdasco

Před týdnem v Pekingu Fernando Verdasco nezvládl hned své úvodní utkání proti Samu Querreymu, dnes na dalším turnaji v Číně už nezaváhal. Osmadvacetiletý Španěl porazil za 88 minut 6-2 6-4 Japonce Go Soedu a stejně jako před rokem postoupil do druhého kola.

V něm se utká s Argentincem Juanem Mónakem, se kterým svedl už 10 soubojů, ale jen tři vyhrál. Na tvrdém povrchu Verdasco neuspěl ani jednou. Rovněž osmadvacetiletý Mónaco, jenž minulý týden vyhrál turnaj v Kuala Lumpuru, má stále teoretickou šanci dostat se poprvé v kariéře na Turnaj mistrů.

Vstup do turnaje v Šanghaji úspěšně zvládl také šestnáctý nasazený Philipp Kohlschreiber a Martin Kližan. Německý tenista vyhrál dvakrát 6-4 nad Američanem Ryanem Harrisonem, slovenská jednička si také ve dvou setech poradila s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Předposledního letošního turnaje Masters 1000 se zúčastní světová jednička Roger Federer, čerstvý vítěz z Pekingu Novak Djokovič či obhájce Andy Murray. Tomáš Berdych je při neúčasti zraněného Nadala a nemocného Ferrera nasazenou čtyřkou a v 1.kole má volný los. Druhým českým zástupcem je Radek Štěpánek, kterého v prvním zápase čeká Lleyton Hewitt.

Švýcar Federer bude v Šanghaji usilovat o udržení postu světové jedničky. Jistotu mu dá postup do čtvrtfinále a pokud uspěje, stráví v čele světového žebříčku celkově už 300. týden.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 3,531.600 dolarů)
nedělní výsledky (07. 10. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (16-Něm.) - Harrison (USA) 6-4 6-4
Verdasco (Šp.) - Soeda (Jap.) 6-2 6-4
Kližan (SR) - Bellucci (Braz.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál Fernando. Monaco je hratelný soupeř. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan začal solídne, výhra nad Belluccim je výsledok, ktorý ak chce v rebríčku stúpať, musí byť.

V druhom kole zápas s Čiličom a možná odveta za US Open.
Reagovat
gigin
Jak jsem už psal. Je mi symp, jeho hra hlavně. Přeju mu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Martin fajn :) Fandím...
Teď hlavně, aby Tommy doklepl toho ententýka s čárkou na zádech :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist