Verdasco vyřazení odvrátil, Ferrero dohrál

22. 4. 2010, 22:43
Aktuality 2
ATP BARCELONA - Osm španělských tenistů mohlo v Barceloně postoupit do čtvrtfinále, dostali se do něj ale jen Verdasco a finalista posledních dvou ročníků Ferrer. Nečekané bylo vyřazení Juana Carlose Ferrera, jenž prohrál s De Bakerem.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco se v zápase s Jürgenem Melzerem trápil. Málem doplatil na nevyužívání brejkbolů, nakonec však vyhrál posledních pět gamů utkání a po setech 3-6 7-6 6-3 vyřazení odvrátil. 

"Antuka dnes byla hodně pomalá. Výhru jsem vytrpěl, klíčová pro mě byla velká podpora publika," chválil Verdasco fanoušky. "Na zítřejší zápas se musím připravit lépe, bude to znovu velmi náročné."

Španělští tenisté ale už svým fanouškům příliš radosti neudělali. Z osmi osmifinalistů, kteří dnes do bojů zasáhli, postoupil mimo Verdasco pouze David Ferrer, který v zápase s Italem Simonem Bolellim vyhrál úvodních devět her, aby mu pak italský soupeř kvůli zraněnému zápěstí vzdal.

Španělé tak nenavážou na úspěšný týden v Monte Carlu, kde se do čtvrtfinále dostalo pět hráčů a finále obstaral Nadal s Verdaskem.

Největším překvapením bylo vyřazení turnajové sedmičky Juana Carlose Ferrera. Bývalá světová jednička, jež letos na antuce z dvaceti zápasů jen dvakrát prohrála, dnes nestačila na Holanďana Thiemma De Bakera.

Ani ve třetím letošním utkání s Jo-Wilfriedem Tsongou neuspěl Nicolas Almagro. Ač se podruhé hrálo na Španělově oblíbenější antuce, vyhrál třetí nasazený Francouz 2-1 na sety. 

"Antuka byla zpočátku hodně těžká. Ale pak jsem začal hrát víc jako na tvrdém povrchu a to mi pomohlo se do zápasu vrátit," řekl Tsonga, jehož ve čtvrtfinále čeká De Bakker.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
čtvrteční výsledky (22. 04. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Söderling (2-Švéd.) - F. López (16-Šp.) 6-3 6-2
Tsonga (3-Fr.) - Almagro (15-Šp.) 5-7 6-1 6-4
Verdasco (5-Šp.) - Melzer (11-Rak.) 3-6 7-6(1) 6-3
De Bakker (Niz.) - Ferrero (7-Šp.) 7-6(2) 3-6 7-6(4)
Ferrer (8-Šp.) - Bolelli (It.) 6-0 3-0 skreč B.
Bellucci (13-Braz.) - García-López (Šp.) 6-4 6-4
Schwank (Arg.) - Navarro (Šp.) 6-3 7-6(7)
Gulbis (Lot.) - Ramos-Vinolas (Šp.) 6-1 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Knowle/Ram (Rak./Izr.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-2 6-0
Almagro/M. López (Šp.) - Čermák/Mertiňák (7-ČR/SR) 6-1 4-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fernando Fernando... ty si teraz múj poklad!!! :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Nando dostatečně koncentruje ma na to to cele vyhrat, přeju mu to. Dalši adepti Soderling a Ferrer. Bud Soda nebo Nando!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist