Verdasco zastavil příval porážek. Boj o Londýn nevzdává

2. 11. 2010, 08:55
Aktuality 0
ATP VALENCIA - Fernando Verdasco hlásí návrat do boje o Turnaj mistrů. Španělský tenista na domácím halovém turnaji ve Valencii porazil Američana Russella a ukončil sérii čtyř porážek v řadě.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco letos vyhrál dva turnaje, z toho jeden 'pětistovkový'. Byl ve finále podniku Masters v Monte Carlu a ve čtvrtfinále US Open. Jenže po newyorském grandslamu na asijském turnajé v Bangkoku, Pekingu a Šanghaji nevyhrál ani zápas.

Přesto je i nadále ve hře dostat se po roce znovu na Turnaj mistrů. Od osmé postupové příčky ho dělí 155 bodů a na posledních turnajích ve Valencii a Paříži jich může ještě urvat až 1500.

Ve Valencii, kde před šesti lety ještě na antuce triumfoval, letos ukončil sérii čtyř porážek. V utkání s Michaelem Russellem sice nedokázal potvrdit úvodní brejk, Američana však nakonec porazil snadno 6-4 6-1.

"Začal jsem trénovat v Madridu. Poslední dva a půl týdne tam dobíjím baterky a vím, že v příštích dvou týdnech musím hodně udělat, aby se do Londýna dostal," řekl šestadvacetiletý Španěl.

O čtvrtfinále, za které by ve získal 90 bodů, se utká s Gillesem Simonem. Francouz, jenž si na úvod poradil dvakrát 6-3 s Ukrajincem Seregejm Stachovským, Verdasco před šesti lety ve Valencii porazil. Další dva souboje už ale vyhrál rodák z Madridu.

Náročný vstup do soutěže dotované částkou 1,35 milionu eur má za sebou 21. hráč světa Stanislas Wawrinka. Favorizovaný Švýcar s Italem Seppim prohrával v prvním setu 3-5, nakonec ale utkání vyhrál ve dvou sadách 7-6 7-5.

- ATP 500 VALENCIA (Španělsko, tv. povrch / hala, 1.357.000 eur) -
pondělní výsledky (01. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (3-Šp.) - Russell (USA) 6-4 6-1
Wawrinka (Švýc.) - Seppi (It.) 7-6(2) 7-5
Simon (Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 6-3
Gabašvili (Rus.) - Clément (Fr.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Melo/Soares (Braz.) 6-2 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist