Věřila jsem si na ni, přiznala Plíšková po drtivé výhře nad Muguruzaovou

21. 1. 2019, 16:00
Aktuality 26
Dvakrát více míčů než soupeřka uhrála Karolína Plíšková v osmifinále Australian Open. Španělku Garbiňe Muguruzaovou smetla ve dvou setech a čeká ji duel se sedminásobnou vítězkou turnaje Serenou Williamsovou. Americké hvězdě by ráda oplatila loňskou prohru z US Open.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

"Neudělala jsem moc věcí špatně. Dostávala jsem ji pod tlak a dobře jsem podávala," řekla Plíšková na tiskové konferenci <a href="https://www.tenisportal.cz/zpravy/fenomenalni-karolina-pliskova-znicila-muguruzaovou-a-je-potreti-v-rade-ve-ctvrtfinale-australian-open-25057/">po jednoznačné výhře 6-3 6-1</a> nad Muguruzaovou, kterou porazila poosmé z deseti vzájemných zápasů. "I když jsem v předešlém kole bojovala, tak jsem šla do zápasu sebevědomě, protože jsem si na ni věřila," řekla.

V hodinovém zápase si pomohla pěti esy, 23 vítěznými míči a udělala jen tři nevynucené chyby. Dohromady získala 58 výměn a Španělka jen 29. "Hrála jsem na ni až moc solidně, měla jsem taktiku a všechno mi vycházelo," řekla Plíšková.

Věřila si i přesto, že jako první přišla o servis. "Věděla jsem, že budu mít dost šancí. Ona ze začátku nehrála špatně, ale jakmile jsem jí prorazila podání, tak jsem se cítila čím dál lépe a její výkon šel naopak dolů," uvedla Plíšková.

Po utkání měla dost času na regeneraci a plánovala trochu sledovat svoji budoucí soupeřku. Viděla výhru Sereny Williamsové ve třech setech nad světovou jedničkou Simonou Halepovou, ale strach z věhlasné soupeřky nemá.

"Pro mě se nic nemění," řekla s klidem osmá nasazená Plíšková k utkání s Williamsovou, která v Melbourne prohrála jediný zápas z posledních tří účastí - v letech 2015 a 2017 zvítězila a v roce 2016 podlehla ve finále. Loni Serena Williamsová turnaj vynechala, neboť byla na mateřské.

V březnu se Američanka vrátila na turnaje a od léta už byla zpět ve formě, což Plíšková poznala na US Open, kde s třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou prohrála. "Bylo by pěkné jí to tady vrátit. V New Yorku jsem nehrála moc dobře. Tady budou jiné podmínky a myslím, že hraju lépe než loni," řekla Plíšková.

Navíc ví, že Serenu Williamsovou dokáže porazit. Předloni na US Open vyhrála v semifinále ve třech setech. "Budu se držet svého, a když to nebude fungovat, tak možná zkusím plán B," usmívala se Plíšková. "Když je Serena ve formě, tak je proti ní těžké hrát, ale dokáže dělat i chyby, tak uvidíme," pronesla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
peggy
Karolino,musis se dostat pres Serenu,bouchej to primo na ni.Jsi sikovna a mas na to.
Reagovat
Jan
Co je plán B ? :) Zastlat Serenu mezi matrace ? :)
Reagovat
Chrenda
Palit přomo do Sereny.
Reagovat
jirkomar
To nejde minout.
Reagovat
Torn
"Navíc ví, že Serenu Williamsovou dokáže porazit. Předloni na US Open vyhrála v semifinále ve třech setech." - já mám pocit, že Kája vyhrála ve dvou, s Venus hrála ve třech na US Open 2016.
Reagovat
Pavol
Na tento zápas sa teším. Tak sa to snaž Karolína prekaziť. Musíš ju rozzúriť do nepríčetnosti tam je jej slabina.
Reagovat
Jan
Nepříčetná Serena dá facku umpirovi a tím prohraje :)
Reagovat
Krisboy
Pokud dá Praserena facku rozhodčímu, bude to jeho jasnej rasismus, sexismus a neúcta k matce. Za to by, chudák, dostal minimálně 20 let těžkého žaláře.
Reagovat
jirkaS
...a galeje, aby poznal co zažili její předci
Reagovat
Dobry-den
Pokud bude hrát jako dneska, tak má šanci. Ale takový výkon (23 W a pouze 3 UE za celý zápas!) jen tak nezopakuje. Ale moc bych jí výhru nad mambou přál.
Reagovat
Jan
Je to o tom, že to je o hlavě. Kdyby si na Serenu věřila stejně, tak má šanci ten výkon zopakovat. Jinak bude hrát připo*raně jako Berdych s Nadalem.
Reagovat
brixner
Kájo, snaž se hrát do stran, Kongová je na tom už pomalu stejně, jako ta uřvaná podvodnice - rozběháš jí do stran a máš jí na lopatě!!! Potvrzeno už mnohokrát! S nějakým pinkáním doprostřed kurtu si už bookuj letenku!
Dej si říct!
Pojď!!!
Reagovat
Jan
Souhlasím. Já bych si dal říct, ale jestli si dá říct Karolína :)
Reagovat
Chrenda
Přesně, na riziko. Serena je těžce pomalá, takže jediný recept je na riziko do stran.
Reagovat
George_Renel
Proti Muguruze by si měla věřit každá Češka. Její bilance, tuším 2:16 je vševypovídající.
Reagovat
EllNino
no ta bilance je z posledních 18 zápasů, jinak není rozhodně takhle špatná :)
Reagovat
FulnekUltras
Zdravá sebedůvěra proti Kongovi je důležitá - a právě Kája je jednou z hráček, která ji může mít zcela oprávněně. Hlavně solidní servis a klidnou ruku. Pojď si rázně do té ludry, holčičko...
Reagovat
Torn
Já si tohle asi vyfotim. :D
Reagovat
blixa
Neuvěřitelné, což ? :D Ještě nedávno tu vykřikoval "Vamos Garbine !!!" Ne že by snad koťátku někdy fandil, to ne :D On prostě pořád jede svůj "třídní boj", kde platí "nepřítel mého nepřítele je můj přítel" ;-)
Reagovat
Torn
Dneska holčička a zejtra zase lendloidní maloburžoázní spící avatar. :D Ale jinak máš pravdu....

Zloba, závist, zášt, strach a svár,
ty ať pominou, ať už pominou.
Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých
zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí.

...:D:D
Reagovat
FulnekUltras
tu profláknutou odrhovačku z Venclu si už zasuňte hluboko v záď, palachoidi... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=pDDW4vFi4-4
Reagovat
Torn
Ono jde Fulneku vidět, jak absolutně nerozumíš ironii a z písničky děláš předmět politického dění. Já nejsem vyznavač palacha, stejně tak nejsem fanoušek Miloše, už se prober. :D
Reagovat
FulnekUltras
Co vidíš ty, mám zase v zádi já... ;-)))
Reagovat
Krisboy
Opatrně s tou Kubišovou, to by s ním mohlo seknout!
Reagovat
Torn
:D:D
Reagovat
Fransoas
Přesně to Karolína definuje.Bylo by potřeba ji trochu znejistit a vytvořit na ní tlak a potom ty chyby se mohou navyšovat.Vyžadovalo by to celodvorcovou hru posílenou pohybem.A tak jsem zvědav zda toto může být reálné.Bude to asi složitější.´Karolíno pojď.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist