Veselého dělí už jen skalp Roberta od grandslamové premiéry, v kvalifikaci postupují i všechny Češky

23. 5. 2013, 13:48
Aktuality 255
FRENCH OPEN - Devatenáctiletý Jiří Veselý úspěšně bojuje o svůj premiérový start na grandslamovém turnaji. Zřejmě největší talent současného českého tenisu v kvalifiakaci na Roland Garros zvládl už dvě ze tří překážek, tou poslední bude domácí Robert. Ve třetím kole jsou také Sandra Záhlavová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Eva Birnerová.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý letos vyhrál tři turnaje Futures, dva challengery a ve světovém žebříčku už pomalu atakuje první světovou stovku. 127. místo sice zatím nestačí na účast v hlavní soutěži grandslamového turnaje, poprvé mu však zajistilo místo v kvalifikaci. Tu si už zahrál loni na Australian Open, když dostal divokou kartu za vítězství na předchozím ročníku v soutěži juniorů, prohrál ale hned v prvním kole.

Tento týden v Paříži ale potvrzuje výbornou formu. I když se mu generálka v uzbeckém Samarkandu nepovedla, v kvalifikaci na French Open ve dvou zápasech neztratil ani set. Po Ukrajinci Molchanovi dnes porazil 6-3 6-4 i Tunisana Maleka Jazíriho, jejichž duel na chvíli přerušil déšť s kroupami, a postoupil do závěrečného 3. kola.

O premiérový start na grandslamovém turnaji se devatenáctiletý rodák z Příbrami utká v prvním vzájemném duelu s třiatřicetiletým Francouzem Stephanem Robertem, aktuálně 175. tenistou žebříčku ATP.

Ve třetím kole kvalifikace žen jsou také všechny tři české zástupkyně. Sandra Záhlavová, která si na grandslamu v hlavní soutěži zahrála naposledy v roce 2011 ve Wimbledonu, rovněž ještě neztratila ani set. Sedmadvacetiletá Češka po domácí Hesseové dnes porazila 6-0 7-6 i devátou nasazenou Thajku Luksiku Kumkhumovou.

V rozhodujícím třetím kole se plzeňská rodačka utká s devatenáctiletou Ruskou Darjou Gavrilovovou.

Do velmi solidní formy se měsíc po návratu po půlročním trestu za doping dostává Barbora Záhlavová-Strýcová. Další plzeňská rodačka by si po roce mohla znovu zahrát na Roland Garros, neboť už také postoupila do posledního kola kvalifikace.

Dnes sedmadvacetiletá Češka zdolala po více než tříhodinovém maratónu a dramatické koncovce 1-6 7-5 10-8 Rusku Alexandru Panovovou. Strýcová ve třetí sadě za stavu 5-3 neproměnila mečbol a naopak soupeřka za stavu 5-6 podávala na vítězství. Česká tenistka ale Rusce servis čistou hrou vzala a nakonec utkání ukončila proměněním třetího mečbolu.

Její poslední překážkou na cestě do hlavní soutěže bude Stephanie Vogtová z Lichtenštejnska.

V podvečer uspěla i Eva Birnerová, jež v deštivé Paříži zdolala 6-3 5-7 6-0 šestou nasazenou Kanaďanku Fichmanovou a je tak blízko zopakování loňského postupu do hlavní soutěže. O tu zítra svede souboj s devatenáctiletou Američankou Grace Minovou.

Naopak Dušan Lojda si svůj první start na Roland Garros nevybojuje ani letos. Pětadvacetiletý český tenista, který si na grandslamu zahrál pouze před třemi lety na US Open, letos končí v pařížské kvalifikaci ve 2. kole, v němž podlehl 5-7 6-7 Kanaďanu Vasku Pospisilovi.

Dnes druhý zápas kvalifikace čeká ještě Evu Birnerovou.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 -
(Francie / Paříž, antuka)
čtvrteční výsledky kvalifikace (23. 05. 2013)

Dvouhra mužů - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Jazíri (Tun.) 6-3 6-4
Pospisil (Kan.) - Lojda (ČR) 7-5 7-6(1)

Dvouhra žen - 2. kolo:
Záhlavová (ČR) - Kumkhumová (9-Thaj.) 6-0 7-6
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Panovová (Rus.) 1-6 7-5 10-8
Birnerová (ČR) - Fichmanová (6-Kan.) 6-3 5-7 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

255
Přidat komentář
Roger_Federer
ja bych moc klidny nebyl, až dacan ve finale porazi Noleho, budeš pranyřovany jako ve středoveku..
Reagovat
gigin
:DDDD Děj se vůle Boží...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže k mým oblíbeňkyním..:) Petra: Ve třetím kole Lucka, ale myslím, že by ji měla dát, a navíc kdoví jestli se do toho třetího kola vůbec dostane. Pak kdyžtak Sam, no to už je horší, ale neviděla bych to jako uplnou katastrofu. A pak kdyžtak Masha, pokud všechno pujde podle předpokladů. Tam nejspíš konečná. Ale...stát se může cokoliv.
Sabine: Los Sabči se mi moc líbí. Do třetího kola pohodička, potom Sara. No, Sara je sice antukářka, ale pokud bude hrát Sabča dobře, silově ji převálcuje. 4.kolo nezajímavé a ve čtvrtfinále Aga?? Spíš asi ne a pokud jo, tak tím líp pro Sabču. :D moc bych jí přála aby se třeba do toho semifinále dostala. Nemožné to není..:)
No a Laura: Ta to teda vychytala jednoznačně nejhůř. V prvním kole, jak mnozí psali - Caro, což se mi taky vůbec nelíbí, mám ráda obě. Druhé kolo Bojana, taky hrůza a ve třetím Kuznětsova/Makarova. No děs toto...:)
Reagovat
dappe
S losem spokojenost, snad jen ten Tsonga mohl být až na finále, ted ale záleží na formě a připravenosti, jinak to bude stejně k ničemu...Nadal má los těžší, ale asi si to uhraje. Jinak Berdych asi s losem moc spokojenej nebude, horší to ani mít nemohl a podle mě ty první dvě kola neuhraje, Gulbis bude asi připravenej.
Reagovat
dadaft
jj, los je los a dopadl jak dopadl.
osobně jen "mrzí" tyhle zápasy (u ženských)
Wozniacká - Robson
Zakopalová - Kanepi
Pennetta - Flipkens
Jankovič - Hantuchova
protože všem jmenovaným hráčkám bych přál min. 2K.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Mě ještě "mrzí" zápasy Vika - Elena a Andrejka - Nasťa. Nejvíc ale Caro - Laura...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a docela i Ana proti Petře Martic...
Reagovat
dadaft
a já zapomněl na zápas Šafářová - Hampton samozřejmě. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Začnu od začátku..
Serena, celkem lehkej los...
Wozniacki vs Robson...no nevím Carolina asi zůstane letos na normální antuce bez vyhry...
Barthel vs Kerber...na to se těším, když bude mít Mona svůj den, klidně skončí Kerber už v prvním kole.
Aga, los nic moc, možná jí čeká sestřička nebo Venus...
Razzano, :D no asi přejde první kolo...
Errani...ta sviňka má docela dobrej los, až na Sabine (zastav ju!!)
Zakopvalá podle mě skončí v prvním kole, budu fandit Kaie :D
Hradecká by se mohla dostat do druhýho kola noo :D
Petra...hmm..První dvě kola by měla dát..pak to tipuju na Lucku Š. neboo Hampton, to by možná aji šlo, pak Stosur (zase -_-), už asi nedá, ale kdo ví..zase má ve čtvrtce Šarapku, přes kterou podle mě nemá šanci přejít na 90%
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine věřím a Saru porazí! :)
Reagovat
dadaft
tak tomu já nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Los pro Petru je příznivý jen pro 2 kola.. pak by bohužel mohla narazit na Lucku Š. a pak případně na Sam, dále Máša... no hrůza.. Petí já Ti ale věřím! Dej do toho srdce a bojuj jako naše lvice, pokud vyhraješ RG, nebo budeš alespon v semi, nakreslím Ti tvůj portrét :-) Ale štve mne los Errani, zase vyfasovala jeden z nejlehčích losů do semi.. přeju jí, at skončí v 1. kole!
Reagovat
tommr
přesně jak píšeš - první dvě kola ujdou, ale pak už je to katastrofa - horší los už snad Petra ani nemohla dostat. Holt si to štěstí při losování vybrala všechno loni. Mrzí mě to i kvůli Lucce Šafářový u který jsem doufal, že by letos mohla konečně dojít daleko ...
Reagovat
smazaný uživatel
já se obávám, že Petra skončí v osmifinále na Sam.. ale třeba nás překvapí.. uvidíme.. a fandíme!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Docela by mě zajímalo, kdy měla loni štěstí na los..
Reagovat
tommr
a s tou Erraniovou máš taky pravdu. To je až neuvěřitelný jakou má ta holka kliku. Takhle jí Petra nemůže nikdy dohonit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Errani mne neskutečně s*re, ta má jednak štěstí na los, ale i štěstí na odstupování hráček.. takže se někdy snadno dostane do závěrečných kol.. tohle se Petře stát nemůže... jinak jsem někde četla, koho hráčky tipují na vítěze : 1. Serena 2. Maria 3. Petra, Vika.. holky teda Petru nepodceňujou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak si myslím, že jak pre Rafu i Noleho je dôležitejší los Wimbledonu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, Nole jasně vyhlásil, že jeho cílem je RG, pro Rafu je zase důležité uhájit "své území". Wimbledon je nejvíc, ale troufám si tvrdit, že oba ted nejvíce zajímá RG.
Reagovat
Roger_Federer
Ty si šprymař..
Rafu zajima hlavne Rg..
Ve Wim. fasne ve 2 kole Rosola a pisnička začne na novo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zle som sa vyjadril. Myslené samozrejme v zmysle, že viac bude los zaujímať Rafu na Wimbledone, na RG mu to je viac menej jedno. Papierovo by mal dať úplne všetkých.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle, to asi jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka pro tebe: Myslíš si, že Monica Puig porazí v 1. kole Nadiu Petrovou? :) A co případné 2. kolo Errani - Putintseva? To by mohlo být taky zajímavé...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdysi jsem četl na nějakém fóru vlákno "Vyhraje už Naďa French Open?" :)
Ti řeknu, že Putintseva se mi tenisově moc nezdá. Sebevědomí to má. Zařvat si "kamán" umí hlasitě, do tenisek se umí taky pěkně bouchat. A jestli je Putinceva normálně rostlá, tak Petra potom čerstvě přijela z Dachau.

Takže Naďa a Errani, to ale asi není nic světoborného :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych té Monice docela věřil. Chvilku jsem ji viděl naživo v Praze a fakt se mi moc líbila. Dokonce i Bollettieri se tam za ní byl podívat... Navíc Nadia má teď na antuce nic moc výsledky. Favoritkou sice bude, ale já bych se vůbec nedivil, kdyby Monica překvapila. :)

Errani - Putintseva: Abych řekl pravdu, mně ta Yulia taky není až tak sympatická. Ovšem bojovnice to je a teď se jí celkem dařilo. Mohl by to být takový zápas dvou malých bojovnic, které si nic nedarujou... Nechci Saru podceňovat, ale podle mě v semifinále nebude. Tím ale neříkám, že musí skončit zrovna v tom 2. kole. :)
Reagovat
gigin
Já su klidný, co se má stát, stane se... RF nepostoupí ani do finále a Nole - jestli má klepnout RN, tak je to jedno kdy. Finále bude Nole x Gulba a to bude můj konec. Sonja mne vykostí na 16 způsobů. Smrt ve virtuálním světě :DDD
Reagovat
Sonja
RF do finále projde v procházkovém tempu, tam narazí na Rafana, protože Novak padne už ve 3. kole s Dimitrovem...
Gulbis půjde do 5 setů s Dutra-Silvou a když náhodou postoupí, Tomáš si ho podá ve třech.
Co? Ne?
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezkyyy, Laura hraje proti Wozňááki v 1. kole, to bude krásný kartáč :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to neměla být reakce.
Reagovat
gigin
Jak říkám - co se má stát, ať se stane :))
Jinak máme nového obyvatele Djokolandu - dostal vízum po dobu RG. Tak vitaj Mute!! Ajde!!!! :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No, taky jsem z toho "nadšenej". :( Caro má zase v 1. kole soupeřku těsně za nasazenými (na AO měla Sabine). Když k tomu ještě připočítám tu momentální formu... Bude to těžké. Laura má sice určité výkyvy, ale řekl bych, že na antuce hraje docela slušně. No a taky mě to mrzí z toho důvodu, že je mi Laura sympatická, ale proti Caro jí prostě fandit nemůžu...
Reagovat
smazaný uživatel
V RF formě z letošní sezony to určitě nebude procházkovým tempem. Zápasy na tři vítězné sety na nejnáročnějším podkladu, možné problémy se zády a snad i nedostatek fyzičky. Navíc Tsonga a Berdych/Gulba apod nejsou žádní nazdárci. Taky tomu věřím, ale nevidím to tak jednoznačně.
Reagovat
Sonja
Tsonga ok- alespoň nějaká solidní překážka
Berdych/Gulba-?? V jejich čtvrtce je Ferrer, který by mne hodně překvapil, kdyby semifinále neudělal (i když bych to víc přála Tomášovi)...no a Ferrer v semíčku je pro hráče top4 prostě dáreček:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ferrer mi úplně vypadl, proč ho všichni odepisujou? A já marně pátral po tom, že by měl Berdych cestu do finále přes samé hráče, na které umí (kromě Gulby) :D Jako jo, dáreček by to byl pro Rafu a Noleho, Můra s ním loni prohrál a s RF letos nevím. Ferrera jsem viděl v Římě a tam se mi hodně líbil (hlavně proti Rafovi), je pravda, že GS je zas něco jiného, ale zas kde jinde by mohl ferer fedexe porazit než na RG? :)
Reagovat
Sonja
Odepisujou ho proto, že bilance s hráči top4 je více než výmluvná. Federera dokonce neporazil nikdy, pokud se nepletu.
Nehledej problémy, kde nejsou;-) Kdyby si Federer s Novakem prohodili losy, burácím nadšením.
Reagovat
Pe3k
Francouzi nesnáší Nadala (tak jako většina civilizovaných zemí), proto mu dali novaka už v semi. Chtějí nového šampiona...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš ty francúzske korene?
Reagovat
nitrotaj
teda, že minulý rok fandili víc Nadalovi než Djokovičovi v obou případech. Jak v Paříži tak v Melbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra nemá lehký los. 3R - snad LuckaŠ, 4R - Jankovič/Stosur, QF - Šarapova
Reagovat
Fandina
Petra a Lucka hrozný los.
Reagovat
dadaft
no a Klára má v prvním kole Kaiu Kanepi !!!!! auvajs...
Reagovat
Fandina
Klárka také ... děsssssssssss
Reagovat
smazaný uživatel
Tááák mistři, zadání známe a teď kdo bude v semifinále RG 2013 (na vítěze se z prozaických důvodů neptám). Tři jména chlapů + tři jména žen (čtvrtý je v obou případech jasný).
Reagovat
Stan_Borowitz
Djokovič-Nadal
Federer-Gulbis
Reagovat
Stan_Borowitz
Ženy moc nesleduju, ale jinak TIPY...
Reagovat
smazaný uživatel
... viz níže tomasinho Re:Los
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno semifinále bude určitě Masha - Vika a ve druhém Serena a ... Ana Ivanovic! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se jedná o typy:
chlapi: jedno semifinále bude silové, druhé přestřelka
ženské: jedno bude uřvané, druhé přestřelka
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenke by som na antuke moc neveril..
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová-Azarenka, Williams - Errani
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová-Azarenka, Williams - Errani
Reagovat
smazaný uživatel
A já by som veril... V Ríme bola vo finále, tak čo. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
skvělá odpověď na otázku tak, jak byla položena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič - Nadal
Berdych - Federer

S.Williams - Errani
Li-Na - Šarapovova
Reagovat
Fandina
Djokovič - Nadal
Berdych - Federer

S.Williams - Errani
Li-Na - Kvitova
Reagovat
nitrotaj
Djokovič - Nadal
Ferrer - Gulbis/Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Serena - Ana
Vika - Maria

Nole- Rafa
Roger - Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče žen: Souhlas s tomasinhem (stejný tip jako já :)), nesouhlas s Fandinou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal-Djokovič,
Federer Berdych

Williams- Errani
Azarenka- Sugarpova
Reagovat
Stan_Borowitz
To druhé semifinále snad není technicky možné, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Rafu na antuke žreb nie je až tak podstatný, v jeho prípade sa prakticky iba rozhodovalo, či dostane Djokoviča v SF, alebo vo F. Ostatných by mal dať.

Nikdy však nehovor nikdy, Brands je servisman..V druhom kole Kližan, ten v druhom kole už Topfavorita vyradil, a ak by sa mu to podarilo znova, zrejme by sa zrodil v tenisovom svete nový termín "československý zázrak", kedy by po Čechovi bol úsešný aj Slovák. Dúfam, že sa tak však nestane :)

S ostatnými potenciálnymi súpermi má cestou do SF mnohé skúsenosti, tak v tej fáze turnaja verím, že by sa nedal zaskočiť.
Reagovat
Denis92
Roger ma celkom dobry los..Ma tam sice Bennetaua s ktorym mu to v poslednej dobe inak nejak tazsie,ale to snad zvladne.Sice dostal lahke semifinale ale o to tazsie dostal stvrtfinale-najtazsie co mohol..takze tam sa to trochu kompenzuje.S trochou stastia verim,ze finale by mohol dat
Reagovat
Stan_Borowitz
Tsonga?
Reagovat
Denis92
ano..staci si spomenut na minulorocne RG a stvrtfinale proti Djokovicovi..a aj tento rok na AU s nim mal velke problemy
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, Jo není lehký soupeř, ale letos na antuce nijak zvlášť nezáří. Federer ale taky ne, tak uvidíme...
Reagovat
Denis92
Suhlas..momentalne sa obom moc nedari,ale Tsonga sa urcite dokaze vyburcovat na domacom grandslame..ja vsak verim,ze Roger to finale spravi.Bol by to pekny vysledok
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pozor, tvrdit, že se mu letos na antuce nedaří je troufalé. Tsonga se po letech dostal do SF antukového 1000 Monte Carla. Hrál tam vynikající tenis, v Madridu skončil těsně v QF na raketě skvělého Wawrinky, jediné, co mu nevyšlo byl Řím, kde však prohrál s výborně hrajícím Janowiczem. Řekl bych, že Tsonga prožívá na antuce životní sezonu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, nojo, když se to tahkle napíše, tak to opravdu vypadá docela působivě.
Reagovat
gedzitka
Potenciální 3. kolo Rosol - Nadal by byla chuťovka :-D (Pokud se tam Rosol přes kvalifikanta a Fogniniho prokouše)
Reagovat
Fandina
první kolo Lucka Šafi Jamie Hampton neeeeeeeeeee
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě Klárka má Kaiu Kanepi, Andrejka má Nasťu... Těžký los.
Reagovat
Fandina
Klárka s Andy jsou na tom snad ještě hůřřřřřřřřř
Reagovat
gedzitka
A 3. kolo Lucka Š. - Peťa K. :-( (pokud se tam obě dostanou).

Jinak v hlavní soutěži je i Peťa Cetkovská, která do prvního kola dostala Puchkovou, Karol má Muguruzu a Kristýna kvalifikantku, tak to by mohla dát.
Reagovat
tommr
kde se tam vzala Petra Cetkovská? Zřejmě má chráněnej ranking, protože byla dlouho zraněná? :)
Reagovat
gedzitka
Mně se ptáš? Přes ranking a pravidla jsi tady odborník ty, ne? :-) (to myslím v dobrým). Taky jsem se divila, ale tak pro nás je to dobrá zpráva, že si na RG zahraje. Puchkovou by mohla dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Anderson vyřadí Ferrera a bude hrát s Tomášem QF :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!Ted jen narazit v prvnim kole na nekoho hratelnyho a ne treba na Nadala nebo Djokovice
Reagovat
Sonja
K těm určitě nebude nalosován, Novak má v 1. kole Goffina, Nadal Brandse...
Ale Federer má kolem sebe kopu kvalifikantů:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde je ten pavouk? Na oficiálních stránkách RG jsem ho nenašel...
Reagovat
smazaný uživatel
Vaäčšinou sa tam objaví, tak 45 minút po žrebe..Ešte vyčkaj..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?s=0bd2ab9520c907773c4b7d96397fa711&t=271690
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, dík... takže ty info, co se tady objevují, jsou ze zpráv?
Reagovat
Fandina
https://en.wikipedia.org/wiki/2013_French_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Draw

https://en.wikipedia.org/wiki/2013_French_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles
Reagovat
smazaný uživatel
Na oficiálnej stránke to dávali live (stream). Tam sa dalo viac menej pochopiť, kto s kým a kedy. Ale predsa len dosť vecí si nezachytil, takže to predsa len treba vidieť oficiálne. Mne napríklad ušlo, koho má Rafa v prípadnom QF.
Reagovat
Fandina
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/index.html

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ws/index.html
Reagovat
smazaný uživatel
... tuším Wawrinka nebo Gasquet
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand
... tuším Wawrinka nebo Gasquet
Reagovat
Stan_Borowitz
Janowicze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, díky..
Reagovat
Stan_Borowitz
Federer má v semi Gulbise...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, to jsou fakt Nole a Rafa v jedné půlce? Tak to je gigantické zklamání. Kvůli tomuhle finále bych i vraždil a zfalšoval celý los.
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš čo, ja som zaň aj rád. Aspoň tento exemplárny príklad raz a navždy odbil všetky tie demagogické teórie o zmanipulovanom lose, ktoré sa tu v opačnom garde bežne šíria.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu tě, ale ej to prostě krádež skoro :-(

A víš jak, zase se to může brát z jiné stránky. Že pořadatelé chtěli finále RF-RN, pořád propagace tohohle zápasu asi vydělá více a nláká víc lidí, i když výsledek je předem jasný. Ale to bychom zase spekulovali, což nechci. Rozhodně netvrdím, že to bylo zfalšované. Ale je škoda, že tenhle zápas bude už v SF. Takhle může mít Nole ve svém věku pořád jen 1 finále RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořadatelé nemají potřebu někoho na finále lákat. Lístky byly vyprodané asi po deseti vteřinách
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že nastúpiť proti sebe už v SF môže byť v určitom ohľade pre oboch výhodou. Pred finále by boli viac vynervovaní. Ale inak súhlas
Reagovat
kohlik
Sandra Záhlavová vede už 7:6,2:0, tak pojď!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Jirko 3:1 ve druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
... tak že by to Roger (skrz los) přece jen neměl tak jednoduchý :), pro Veselýho by to byl vysněný zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva jsem to napsal Jura prohrál service. Nicméně teď je to 5:2 pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
BP, MP
Reagovat
smazaný uživatel
... ti kvalifikanti se budou ještě dolosovávat nebo je na to nějaký klíč?
Reagovat
smazaný uživatel
A teď hrrr na Feďu :)
Reagovat
Fandina
Jirka super, ale live se na něj sázet nedalo. Super Jirko 2 x 6:2

PS janekda ... první tenista s kterým s tebou fandím
Reagovat
Fandina
Na Rogera Jirkovi ještě nevěřím, ale kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
... v jeho případě si jenom moci zahrát z Rogerem na GS je výhra ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, zahrát si v 19 letech před vyprodaným Philippe-Chatrier...
Reagovat
smazaný uživatel
... šance že si sním zahraje 1:16. Šance že ho porazí se asymptoticky blíží nule :)
Reagovat
smazaný uživatel
Miracle on the ice 1980
Miracle on the clay 2013 :D
Reagovat
smazaný uživatel
se na Rogera usmálo na Grandslamu štěstí! tak snad to zužitkuje a podívá se zas jednou do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě :)
Reagovat
smazaný uživatel
koho má Petra do 1.kola?? :)
Reagovat
kada.tom
jakousi Rezaiovou z Francie
Reagovat
smazaný uživatel
není to ta , která loni vyřadila na RG Serenu ?? nebo to je Razzano?? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
to byla Razzano, naštěstí.. o týhle se mluvilo v souvislosti s nějakýma rodinýma problémama ? tuším, něco s taťkou.. ale už si to přesně nepamatuju.. ovšem jak hraje, tak to netuším..
Reagovat
smazaný uživatel
Byla tuším před třema, čtyřma rokama snad až v semifinále na RG a tehdy se o ní mluvilo jako o velkém talentu, leč to potom nikdy nepotvrdila.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to Aravane Rezai tak s Petrou už hrála v roce 2010 v Montrealu a Petra ve třech setech prohrála 6-7,7-5,6-3
Reagovat
smazaný uživatel
je to vítězka Madridu z 2010 a bývalá světová patnáctka. Navíc bude v domácím prostředí. Nic moc los.
Reagovat
smazaný uživatel
Rezai měla opravdu nějaké problémy s otcem a docela dost se o tom psalo. Hrát už jsem ji dlouho neviděl, ale poměrně nedávno (rok 2010) byla hráčkou druhé desítky. Když se podíváte na wikipedii, tak tam je hned v úvodu výčet hráček, které v kariéře porazila. Hodně kvalitních jmen...
http://en.wikipedia.org/wiki/Aravane_Reza%C3%AF

Jinak si ale myslím, že Petra má ještě dobrý los. Naopak s losem pro moje favoritky moc spokojený nejsem (hlavně pro Caro). :(

Masha - Hsieh
Vika - Elena Vesnina
Caro - Laura Robson
Ana - Petra Martic

Vážně nic jednoduchého nám ten Rafa nevylosoval... Maruška to zase pěkně zavařila chlapům (hlavně Berdychovi). :D
Reagovat
tommr
Rezaiová je sice momentálně až na 187.místě v žebříčku, ale svýho času to byla 15.hráčka světa. V posledních létech šly ovšem její výkony hodně dolů a to i díky velkým problémům s otcem se kterým se myslím dokonce soudila ...
S Petrou sehrála 1 zápas v roce 2010 tj. v době kdy byla na vrcholu a v Montrealu jí tenkrát porazila 2:1 na sety. Petra jí má tudíž co vracet ... :)
Reagovat
Sonja
Tomáš má hned na 2. kolo Gulbisa:-D
Reagovat
Sonja
A Novak na 3. Dimitrova...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych si to vypije až do dna :D 1. kolo Gael, 2. Gulba, no to nemohlo být horší :D
Reagovat
Sonja
Zato Roger má na první dvě kola kvalifikanty:-D
Reagovat
tommr
takovou smůlu si snad Tomáš ani nezaslouží. Jestli přežije ty první dvě kola tak je opravdu borec ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkal sem si, že by bylo ok, kdyby Gulba a Tomáš byli co nejdále od sebe. Hmm, takže smůla. Sem nasraný :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Monfils dojde do finále v Nice, tak bude mít v nohou dost zápasů za sebou (Nice finále, tuším Bordeaux finále)
Reagovat
tommr
jj to by pro Tomáše mohla bejt určitá výhoda. Včera jsem ale shodou okolností na Monfilse koukal a proti Haasemu hrál opravdu dobře a žádná únava na něm nebyla vidět. Navíc jsem ho viděl po dlouhý době s kolenama bez obvazů takže je už nejspíš úplně fit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Monfils-Berdych 1.kolo
Reagovat
smazaný uživatel
Och, Rafa vs. Nole v SF...

Takže žreb bol zrejme zmanipulovaný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo. Maria byla domluvena s Rogerem..:D
Reagovat
Sonja
:-D...nie, žreb by byl zmanipulovaný jen kdyby Nadal byl v půlce Rogera, takhle to je všechno v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve. Los je aký je, treba ho rešpektovať. Verím však, že raz a navždy dal miestnym bosorákom odpoveď na "zmanipulované žreby".
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, tak kolik zápasů má Federer na to, aby se zase naučil hrát tenis na antucem aby to v případném finále s Nadalem nebyla ostuda jako v Římě?

Ale třeba bude ve finále Jirka Veselý s Djokovičem...
Reagovat
Sonja
Ale nedal, o zmanipulovanosti se tu vždycky bude mluvit, když se nebude líbit los...klasika:-)

No a doufám, že na semifinále Novak-Rafa dojde, i když bych je 100x radši viděla proti sobě až ve finále.
Nejhorší by bylo, kdyby Novak Rafu po dlouhatánském dramatickém boji vyřadil a pak prohrál ve finále:-//
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud proti němu bude stát Federer, tak je to naprosto ideální scénář :-)
Reagovat
Sonja
No jo, pro fanoušky Federera určitě, já bych se zato asi zeblila...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, byla by to ale důstojná odplata za to semi USO, kde utekl Djokovič Federerovi ze dvou mečbolů... a navíc by to určitě bylo dramatičtější finále než Nadal-Federer
Reagovat
Sonja
Bylo by to na prd. Jednou už tu černou práci udělal Söderling, teď aby ji dělal Novak...:-)
Reagovat
Sonja
Takže Srena-Aga, Maria-Vika...Petra je tuším v té druhé (Mariině) půlce
Reagovat
dadaft
Lucka Hradecká je v semi.
Reagovat
Fandina
stream los FO
http://www.bestsportgo.tv/20130524/vv-585437-tennis-519f2da56be253.30972272.html
Reagovat
dadaft
vypadá to, že se nám velká 4ka zredukuje na velkou 2ku (Nadal, Djokovič).
Federer stárne a Andyho grandslam byl asi jenom momentální úlet...
Reagovat
smazaný uživatel
Momentální úlet? To je hodně srandovní říka to o někom, kdo byl poslední tři grandslamy ve finále a od roku 2011 krom loňského RG nechyběl v semifinále. Zase se nenechávej ovlivnit antukvoými výsledky, tak bude vždycky mezi těmi top loser. Ale momentální úlet fakt ne, to bylo mžoná u Del Potra.
Reagovat
dadaft
tomasinho ........... když ne, budu rád. Andy umí hrát úžasně, když chce. i když se mi přece jen zdá, že není tak silný jako Djok a Nad.
osobně bych nejvíc přál grandslam Tsongovi a Berdychovi (tenis prvně jmenovaného mám rád, druhého moc ne) - ať je na velkých turnajích trochu víc srandy a zatopeno pod kotlem. ))
Reagovat
Pe3k
Nechcu nějak moc rypat, ale Murray byl ve finále jen proto, že chyběl Nadal a že Roger už je dávno za zenitem. Až zase někdy porazí Andy Nadala na grandslamu, pak si zaslouží být adept na zisk titulů velký čtyřky. Musím souhlasit s dadafte, vypadá to, že se tituly budou dělit mezi ND a RN. Snad se Roger ještě vschopí....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já netvrdím, že je lepší než ti dva, ale že na ně prostě má a dokáže je porážet. A ty kecy, kdyby coby si můžeš nechat víš kam. Porazil na hardu nejlepšího hardového hráče, co víc jak důkaz bys chtěl? S tím samým hrál skoro tři sety vyrovnanou partii v Ausrálii, dva sety s Rogerem ve Wimbledonu. A na na trávě může porazit všechny.
Reagovat
kada.tom
http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/live.html
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavé statistiky zápasu zatím.. Jirka má méně winnerů, více nevynucených chyb, horší statistiku na síti a stejně celkem pohodlně vede. Trefuje lépe podání a co je důležité, využil 2 ze 2 nabídek na break. Robert ani jednu. Aktuálně se kvůli dešti nehraje. Pojď Jiří!
Reagovat
George_Renel
Jirka udělal set a už zase prší....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo odkaz na live rozlosování? Děkuji.
Reagovat
Sonja
Mělo by být tady:

http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/live.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray
Tough to wake up on the day of the draw for a slam and not be in it! Was hoping it was a bad dream... #reality

:-( Bude to zvláštní sledovat grandslam bez oblíbence.
Reagovat
smazaný uživatel
:/ veru..

Nezávidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vy Nadalovci byste mohli rozdávat rady, jak to zvládat. Ale co, zdraví je přednější a Wimbledon taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes o 11:30 žreb..Francúzi sú raz gentlemani, dámy budú mať teda prednosť..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka dnes nastupuje k zápasu ve stejnou dobu jako já na trénink. Takže, Jirko, budu do toho bouchat s tebou a ať tě provází Síla!
Reagovat
Denis92
Roger si zalozil twitter :)
https://twitter.com/rogerfederer
Reagovat
a.magerova
No né že bych Ti nevěřila, ale znáš to: "Důvěřuj, ale prověřuj!"

A teda opravdu nekecáš, dík :-))
Reagovat
Denis92
neni zac :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Bude na něm trénovat servis?
Reagovat
smazaný uživatel
a postupuju aj vsetci slovaci(3)
Reagovat
Frick
Ona nemohla hrát ani kvaldu na RG?
Reagovat
tommr
kdyby chtěla tak by Petra Cetkovská kvalifikaci na FO samozřejmě hrát mohla - je na žebříčku ještě pořád výš postavená než Sandra Záhlavová. Zřejmě se ale na to ještě po zranění necítila a dala proto přednost turnaji v Bruselu ...
Reagovat
Frick
Hlavně, ať se z těch sraček dostane. Víte někdo její další program? Nějaký turnaj v 2. týdnu RG?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská je rovnou v hlavní soutěži..
Reagovat
smazaný uživatel
Bude zase ta tipovačka jako byla na AO na Grand Slam fantasy tennis?
Reagovat
a.magerova
Jo, tomasinho je Hlavní organizátor a instrukce najdeš tady níž nebo i v dalších dnech pod články..... jsem jeho tisková mluvčí :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
V kolik má být zítra ten los? :)
Reagovat
Denis92
11.30
Reagovat
Denis92
11.30
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, za co nás studenty v ATP trestají. Celý půlrok flákačka a vždycky, když se hraje GS tak zkouškové. :-X :D
Reagovat
carolyn
tak jim napiš stížnost at RG přesunou na jiný termín :-)
Reagovat
carolyn
a vlastně i AO
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, kdyby jenom RG tak to nějak zkousnu, horší, že je to aj AO. No nevím jestli v ATP dají na vencu z tenis portálu :D
Reagovat
carolyn
:-)))) když se všichni z TP za tebe přimluvíme....třeba tím trochu šoupnou :-D
Reagovat
Sonja
Tak se vyprdni na školu, koukání na tenis je důležitější...
Reagovat
gigin
Sport prací (nebo školou) nikdy nenahradíš...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já být tebou, tak na to jdu oklikou - kdyby se ti podařilo přesvědčit Djokoviče s Nadalem, aby trvali na tom, že když se termín RG (AO) nepřesune, tak příští rok nepřijedou, tak by to mělo zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
:)) Nieco na tom bude.
Reagovat
George_Renel
jde taky dál, tak doufám, že se z toho v posledním kole nepokakají. Rozjeto je slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejsem Djokárna, nicméně musím uznat, že v interview byl sympatickej :)Mám jednu výhodu od Máši, její přání je řídit vlak, to já už ho řídila, no zase nejsem super tenistka, tak jsme si kvit :)) Všem, co budou na RG upřímně závidím, nevzal byste mě někdo do kufru? :))))
Reagovat
Sonja
V jakym interview?:-)
Mně se líbí, jak Novak myslí na fanoušky, dokonce i trénuje v tričku od nich:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575485_456037644488860_935821892_n.jpg
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na Eurosportu po skončení z Duesseldorfu je magazín o RG, dneska tam byl rozhovor s Djokem a Mašenou. Je to každý den, když skončí poslední zápas. Jinak nevím co dělám blbě, ale když zkopíruju tvůj odkaz, tak mi to napíše, že nebylo nic nalezeno, stává se mi to pořád, když se sem hází různé odkazy a už teda fakt nevím, co dělám blbě nebo tam mají bloncky zákaz? :)))))))
Reagovat
carolyn
závidět nemusíš, však RG se hraje každý rok přece:-)
Ale loni tam zavedli novinku, nevím zda to platí i letos, zda se jim to osvědčilo nebo ne.
Takže to chce jen sledovat kdy dají vtupenky do prodeje a hned kupovat. Loni ale ještě dali asi na dva dny doprodej vtupenek později.

Hlavně je fajn, že tam můžeš vidět všechny hráče, můžeš jít na tréninkové kurty a dívat se jak je libo :-) A to samé i na Wimbl.
Reagovat
Sonja
Aha:-)...
A taky nevím, co s těmi odkazy děláš:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu, že jsem generace, které byla do hlavy vtloukaná jiná řeč než angličtina, jazykově jsem na tom bídně, takže bych potřebovala určitě průvodce. Ale je fakt, že třeba do příštího roku seženu někoho, kdo vezme s sebou neschopného tvora jako já :))Hlavně, že to budou vysílat v telce, už se fakt těším. :)
Reagovat
carolyn
Tak že někdo neumí anglicky není žádná ostuda, ale fakt je ten, že dneska je potřeba všude! Ale naučit se to dá vždycky, jednou psali že snad skoro 90tiletá paní se začala učit cizí jazyky. Tak proč né ty a né hned :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No zkopíruju celej link, co jsi sem dala, dám ho do vyhledávače a vždycky mi to napíše, že nebylo nic nalezeno. Tak já už taky fakt nevím, holt jsem větší blbka, než jsem si myslela :))))))
Reagovat
carolyn
Do vyhledavače ho nedávej, dej ho normálně nahoru do lišty
Reagovat
smazaný uživatel
Do těch 90 mi přece jen ještě pár desítek let chybí, tak bych to mohla stihnout :)) Tak nějaký základy mám, ale chabý.. bohužel už se mi to z hlavy vytrácí rychleji, než bych čekala..:)Já když tady někdy čtu vaše příspěvky, co si všechno pamatujete o hráčích, zápasech, statistikách třeba pár let starých, tak si připadám jak babička :)))
Reagovat
carolyn
Tak základy je třeba obnovit a pak už to jde samo, nevím no, mě to přijde jednoduché, jak se naučíš jeden perfektně, další už jde mnohem jednodušeji se naučit. Ale je fakt že já to mám jednoduší mluvím více cizím jazykem než vlastním, takže těžko radit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ak ovladas zakladne slova-yes,now and monney,tak sa nestratis
Reagovat
Rafaeoli25
ty jsi buď šmejd nebo psychopat, případně obojí. Když tvrdíš, že Nole byl, (je) o parník lepší jednička, nelze se tomu než smát a současně tě politovat, protože máš vážné psychické potíže. Ano, Djokovič byl dominantní na všech površích, ale jen ve své úžasné sezoně 2011, to nelze popřít. Ale v minulé sezoně ani na antuce ani na trávě nedosáhl na jediný titul a letos zatím až na Monte Carlo opětně ne, takže kde je ta dominance krom betonu když vynecháme sezonu 2011?..to o Rafovi lze bez diskuse říct, že byl dominantní skrze všechny povrchy v době, kdy byl na trůnu. Pro připomenutí, protože ty rád zapomínáš, když se to samozřejmě tobě hodí. Takže, v r.2008 a 2009 vyhrál Rafa na betonu AO, OH v Pekingu, Indian Wells a Toronto, na trávě pak Wimblas i Queens, to podle tebe není dominance na všech površích, ne? V r.2010 pak vyhrál grandslamy na všech třech površích, což se Federerovi ani Djokovičovi nepovedlo..pravda je, že s dominancí jen na antuce se nikdo stát jedničkou nemůže, i kdyby se stavěl na hlavu, 5-5500 tisíc bodů k tomu opravdu nestačí, nutných je min. 11 tisíc, většinou ale dvanáct. Jestli jsi zapomněl, tak Rafa jich v jednu chvíli měl i 14700, takže víc jak 9 tisíc vzešlo z ostatních povrchů, ty šašku. Plácáš totální nesmysly a dobře to víš. Pakliže ne a těmhle svým bludům skutečně věříš, pak nejsi normální. Nevím, která z těchto dvou variant je blíže pravdě..
Reagovat
Stan_Borowitz
Panebože, fakt je nutný se donekonečna hádat, jestli je lepší Losna nebo Mažňák? Navíc pod článkem, který s tím vůbec nesouvisí?
Reagovat
Roger_Federer
V minulosti bylo nekolik jedniček specializovanych na antuku..
Reagovat
Sonja
Boha jeho, proč furt shazujete Noleho sezonu 2012? Byla to skvělá sezona, na antuce se na každym turnaji dostal do finále, kde podlehl až antukovému králi, na GS se mu taky dařilo- jeden vyhrál, ve dvou byl ve finále, v jednom v semifinále. Na konci roku válel (což se o sezoně 2011 teda rozhodně říct nedá)- vyhrál turnaje v Číně, Turnaj mistrů bez jediné prohry...
Na to, jak sezona 2011 byla bohatá na tituly a v 2012 měl kvůli tomu hromadu obhajování, se se svou situací vypořádal náramně, a na konci roku se proto zaslouženě vrátil na post světové jedničky.
Letos sice vyhrál GS a Monte Carlo, na kterym mu hodně záleželo, ale uznávám, že to zatím není ono a bude muset zabrat, aby se sezona 2013 dala hodnotit pozitivně.
Každopádně s Novakem se- stejně jako s Rogerem nebo Rafou- musí počítat na každém povrchu a na každém povrchu je jedním z favoritů. Věřím, že ten titul z RG ještě urve, aby jeho dominance skrz všechny povrchy prostě "byla na papíře" a nedalo se o ní pochybovat:-)
Reagovat
Sonja
*na >červené< antuce se na každym turnaji dostal do finále
Reagovat
Stan_Borowitz
Měl by sebou ale hodit, než je všechny tři odsune na smetiště dějin Jirka Veselý!

(To jen abychom alespoň trochu diskutovali k tématu článku...)
Reagovat
Sonja
Tak buď ale spravedlivý a zkoriguj každé "off topic" vlákno;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli už se někomu stýskalo po Alise Kleybanové, tak mám pro něj dobrou zprávu.. :-)
První start v této sezoně a hned vyhrála, bylo to na turnaji v USA v Landisville( je to "desítka"), kdy se Alisa musela probojovat až z kvaldy! :-)) Tak doufám, že se z toho 549. místa na žebříčku brzo dostane znovu do TOP 100 a pak i výš!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem teď nedávno viděl Alisu v plavkách (nevím, jak staré jsou ty fotky) a vypadá fakt výborně. :)
http://www.alisakleybanova.ru/en/gallery/33.html

Přál bych jí, aby se vrátila na své dřívější pozice. Jak s ní Ana hrála finále Turnaje šampionek 2010, to bylo fakt nezapomenutelné. :)
Reagovat
dadaft
zatím parádní, akční zápas.
Reagovat
dadaft
ajaj Jamie, těch chyb začíná být moc...
forhend nebezpečný, leč nejistý.
Reagovat
dadaft
paráda Jamie. překvapuješ. pěkná hra.
Reagovat
dadaft
super. docela bych si přál zápas s Putincevovou.
Reagovat
tommr
to byl hezkej obrat v závěru ... :)
Jen by mě zajímalo proč se hraje jen na centrkurtu? Kdy chtěj dohrát těch dnešních zbývajících 5 zápasů?
Reagovat
dadaft
taky nechápu.
Reagovat
dadaft
tak nakonec pro Jamie ta těžší varianta - Roberta Vinci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se letos dostala do hlavní soutěže FO? :-))
Reagovat
tommr
na FO postupuje přímo prvních 108 tenistek na žebříčku a Kristýna je momentálně na 101. místě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-))
Reagovat
tommr
je ale otázka jestli to je pro Kristýnu výhoda nebo ne. Pokud totiž vypadne už v prvním kole tak získá pouze 5 bodů. Kdyby ale hrála kvalifikaci tak by v ní nejspíš proti slabším soupeřkám 1 nebo 2 výhry udělala a získala by tak 40-50 bodů což by se jí v její momentální situaci určitě moc hodilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak a teď to dopodávej!! :);)
Reagovat
dadaft
no, jedna z hráček bude hodně zklamaná...
pojď Báro.
Reagovat
smazaný uživatel
to teda :) a Bára měla už dva mečboly :(( tak Báro Pojď!!
Reagovat
dadaft
těžký přetěžký zápas, ale je to tam. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Báro!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, docela infarktový zápas... Bára za stavu 5:3 nevyužila mečbol. Potom to Panova otočila, vedla 6:5 a podávala na vítězství. Jenže ztratila servis čistou hrou... Pak to byl velký boj až do konce. Je ale fakt, že k mečbolům se dostala jenom Bára.
Reagovat
tommr
doufám, že ten zápas Báře nevzal moc sil. Třetí kolo bude hrát už zítra? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr.. bude, teda jestli nebude pršet..
Reagovat
tommr
tak to bude pro Báru hodně náročný. Vogtovou by ale měla porazit i tak - to není žádná nehratelná soupeřka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vogotová to slyšim poprvé. Tak se Báro snaž!!
Reagovat
VlS
Zrovna teď si píšou fanoušsci Vogtové to stejný :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se spam, ještě to sem hodím zítra nebo v sobotu ráno, aby se stihlo přidat co nejvíce lidí.

-----

Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už na US Open, tedy jinde, než RG. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu: http://tennisdream team.sportal.com.au/register (v odkazu je mezera, protože zdejší systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "524902"
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vy budete na RG hrát na fantasy nebo tom druhým? já kam se mám přidat :).
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem lidi, kdož se chystáte na RG a chtěli byste zajít večer na pivo, dejte kdyžtak vědět. Žiju v rajchu a co jsem odešel, česky si promluvím maximálně s rodičema na skypu a docela mi to chybí...
Reagovat
Fandina
Kdy tam budeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Od středy do neděle.
Reagovat
Fandina
Já čtvrtek a pátek.
Reagovat
Fandina
Oprava ... já pátek a sobota.
Reagovat
smazaný uživatel
Největší talent současného českého tenisu?! Snad světového tenisu, ne?! Lepší umístění a výsledky z nikdo nemá.
Reagovat
tommr
hlavně to nezakřiknout. Ten přechod mezi dospělý je velice ošidnej. Jak na tom Jirka opravdu je se ukáže teprve až začne hrát i turnaje na okruhu. Ted už k tomu má velice blízko ... :)
Reagovat
Nancy_z
Skvěle Jirka! Moc bych mu přála postup, aby zažil atomosféru dospěláckého grandslamu. A není bez šance, takže Jirko do toho!
Reagovat
tommr
na postup do hlavní soutěže a proti Robertovi bude papírovej favorit. Nesmí ho ale v žádným případě podcenit. Ještě mám v živý paměti jak Robert předloni senzačně vyřadil Tomáše Berdycha v prvním kole FO i když už Tomáš ved 2:0 na sety. V domácím prostředí bude Robert velice nepříjemnej soupeř ... :)
Reagovat
VlS
Při kvaldě se asi nedá čekat nějaká jó silná podpora domácího publika. Otázka je, jestli mu bude do kurtu padat zase všechno včetně svíčky od nosu, jako proti Berďovi
Reagovat
Fandina
Přece nejde o to, jestli tam budou diváci nebo ne. Hraje doma a to samo o sobě stačí.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Jirka je tam přece taky doma. Odhlasovali jste si to přece před deseti lety v referendu, nebo né?
Reagovat
Fandina
Stan ... a ty si to neodhlasoval, že píšeš vy. Samozřejmě, že člověk je doma čim blíž k místu kde žije a má rodinu. Takže Jirka bude nejspíš doma v Příbrami v ČR a Robert spíš ve Francii.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně nesmíme zapomínat na to, že Robert vyřadil nasazenou jedničku Bogomolova, takže asi taky bude celkem v laufu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Správně, já hlasoval proti, takže mé svědomí je čisté jako Boží slza.

Asi bych souhlasil s tím, že je lepší, když hraješ na "svých" kurtech, tedy Jirka by se jistě cítil nejvíc doma v Březnici a Robert v Montargis, ale pro Jirku, který tráví celý rok mimo vlastní zemi je to jinak asi jedno, jestli hraje třeba na Štvanici, nebo v Mnichově.

A pak je tady zvláštní případ Nadala, který se cítí doma prostě všude tam, kde je antuka...
Reagovat
Fandina
A je to zkušený hráč viz profil dole. Proti jindy má letos celkem dobrou bilanci vítězných proti prohraným zápasům. Také hrál v Ostravě, ale tam vypadl v prním kole s pozdějším finalistou Darcisem, kterého porazil právě Jirka, i když to nic nemusí znamenat. Tak Jirko pojď!
Reagovat
Fandina
Reagovat
Fandina
Stan ... určitě si četl Rafovu knihu. Podle mě se cítí nejlíp doma na Malorce. Co se týká Jirky, tak podle mě zase nejlíp v Březnici, jestli tam je odsud. Ale to je můj názor. Podle mě čím víc člověk cestuje, tak tím víc se cítí nejlíp doma.
Reagovat
Stan_Borowitz
nečetl... ale jinak snad říkáme to samé, Jirka je doma v Březnici (to jsou jeho domácí kurty, mají tam vystaven i jeho pohár z AO), Robert pak třeba v Montargis, odkud pochází. V Ostravě se bude Jirka cítit asi o něco málo míň než v Paříži a u Roberta to bude asi naopak. Ale na hru by to mít vliv nemělo - jinak by asi nemělo cenu se do tenisu na téhle úrovni pouštět...
Reagovat
Fandina
Stan ... samozřejmě, že kurty mají všude stejné rozměry a povrch i podmínky jsou stejné pro oba. Na výkon by to neměl mít vliv je-li to tam nebo tam, spíš jde o povrchy, co komu víc vyhovuje, nebo rychlost míčků, nebo počasí a ne je-li to v Australii nebo Ostravě.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že každý hráč hraje ve své zemi mnohem líp. A určitě se Veselému hraje líp i na challengeru vOstravě, než někde ve Francii. Stačí se podívat na výsledky domácích hráčů na turnajích. Z toho důvodu je škoda, že nemáme žádný turnaj. To je oproti ostatním tenisovým zemím obrovský handicap.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to je spíš o té podpoře publika než o tom, kde se hraje. A jestli na kvalifikaci RG příjde deset diváků, tak to zase tak velká podpora pro Roberta není.

A velký turnaj u nás klidně může být, stačí, aby se pro to rozhodl třeba Petr Kellner, Andrej Babiš, Zdeněk Bakala nebo někdo z tohoto ranku. O prachy jde totiž jako většinou až v první řadě...
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že podporovat Jirku i na RG přijde minimálně jeho tým, ten ho tam určitě potlačí, stejně tak jako jeho protihráče. Obecně ale souhlasím s tím, že vždycky, když se hraje doma, nebo v domácím prostředí, tak je to víc plusové pro hráče, než naopak. Připadá mi to logické, přirozené, pohodovější.
Reagovat
dadaft
no nevím, obrovské problémy v kvaldě s čínskou no name hráčkou...
(25W/38UE)
Reagovat
dadaft
tak to je psycho - zápas přerušen při mečbolu Ym Zhou.
Reagovat
dadaft
Andrejka je venku.
doufal jsem v povedenější návrat. nemůže se chytit.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem o tom psal vedle... Asi dost těsný zápas, bohužel s nešťastným koncem pro Petko. Přerušení zápasu před mečbolem, to musela být dost netradiční situace. Ta přestávka byla ale hodně krátká...
Reagovat
smazaný uživatel
mám pocit, že vedla 5-0 ve druhým...
Reagovat
smazaný uživatel
Jirkovi držím palce, Robert však bude v mojich očiach mierny favorit..

Mimochodom, neviete kedy je zajtra žreb?..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist