Veselému se dál nedaří, v Prostějově skončil už ve druhém kole. Dnes jdou dál jen Kolář a Svrčina

16. 6. 2021, 15:55
Aktuality 5
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Jiří Veselý pokračuje v letošním trápení a na challengeru v Prostějově skončil už čtvrtým rokem po sobě ve druhém kole. Nejlepší český tenista v žebříčku ATP a trojnásobný šampion prohrál s až 240. hráčem světa Tobiasem Kamkem, který bude dalším soupeřem Zdeňka Koláře. Kromě Koláře, který vyhrál derby s Vítem Kopřivou, dnes postoupil také Dalibor Svrčina.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si na generálce v Melbourne zahrál čtvrtfinále, ale ani na jedné z dalších akcí neporazil více než jednoho soupeře a po dnešní porážce si zhoršil svou letošní bilanci na 8-13.

Své trápení neprolomí ani na oblíbeném antukovém challengeru v Prostějově, kde v roce 2017 slavil svůj třetí triumf. Od té doby však čtyřikrát vypadl ve druhém kole, letos v něm nestačil 3-6 4-6 na až 240. hráče světa Tobiase Kamkeho.

Veselý měl sice v úvodním gamu dva brejkboly, jenže po jejich nevyužití začal tahat za kratší konec. Ve druhé sadě ještě zvládl otočit z 1-3 na 4-3, ale poslední tři gamy patřily soupeři.

Kamke bude příštím protivníkem Zdeňka Koláře. Čtyřiadvacetiletý Čech si poprvé od začátku dubna, kdy triumfoval v Oeirasu, dokázal v hlavních soutěžích challengerů poradit se dvěma soupeři po sobě a postoupit do čtvrtfinále, když dnes porazil 6-3 7-6(3) svého vrstevníka a krajana Víta Kopřivu.

Dalibor Svrčina si před dvěma dny v Prostějově připsal své první vítězství v hlavních soutěžích challengerů a dnes přidal další výhru. Osmnáctiletý Čech, který nedávno získal svůj první titul na dospělých turnajích, přehrál 6-1 7-5 kvalifikanta Alexandera Erlera z Rakouska a může se těšit na souboj s nasazenou trojkou Gianlucou Magerem.

Michael Vrbenský sice přerušil sérii čtyř porážek, ale další výhry se nedočkal. Jednadvacetiletý Čech v souboji o čtvrtfinále schytal výprask 1-6 2-6 od nasazeného Huga Delliena.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja myslela,ze už toho nechal.smile
Reagovat
peggy
Ja myslela,ze už toho nechal.smile
Reagovat
Jan
Jak se kdysi psalo, že to je nástupce Berdycha.
Reagovat
EllNino
nesmysl ... už od začátku
Reagovat
com
tak tak Jiriku.. antuka uz skoncila.. ted je hlavni travicka smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist