Veselý a Pavlásek jsou ve 2. kole, české dívky dohrály

6. 9. 2011, 10:11
Aktuality 2
US OPEN junioři - Čeští tenisté Jiří Veselý a Adam Pavlásek postoupili do 2. kola US Open chlapců. Naopak všechny tři české dívky - Malečková, Fabíková i Rohanová v New Yorku neuhrály ani set.
Adam Pavlásek

Jiří Veselý letos vyhrál Australian Open, na dalších grandslamech už ale tak úspěšný nebyl. V týdnu před US Open však ovládl bez ztráty setu kvalitně obsazenou generálku v kanadském Repentigny a stáler jako světová jednička je jedním z největších favoritů na titul.

Osmnáctiletý rodák z Příbrami do svého posledního grandslamu mezi juniory vlétl suverénně, když smetl 6-3 6-1 Ukrajince Manafova. Ve druhém kole se český tenista utká s domácím Marcosem Gironem.

Cenné vítězství si v úvodním kole připsal Adam Pavlásek, jenž vyřadil druhého nasazeného Luka Savillea. Sedmnáctiletý Australan získal před dvěma měsíci titul ve Wimbledonu a na začátku roku na Australian Open prohrál až ve finále s Veselým. Právě v Melbourne v prvním kole porazil prostějovského hráče Pavláska.

Tentokrát ale letošní vítěz Pardubické juniorky a přítel Petry Kvitové vyhrál 6-4 7-5 a v dalším průběhu turnaje bude pokračovat místo nasazené dvojky. Ve finále by tak teoreticky mohl vyzvat krajana Veselého.

Naopak hned po prvním hracím dnu byla soutěž dívek bez českého zastoupení. Vítězka Pardubické juniorky a 15. nasazená Jessica Malečková podlehla teprve patnáctileté naději amerického tenisu Taylor Townsendové, Petra Rohanová uhrála pouhé dvě hry s další domácí hráčkou Jessikou Pegulaovou a Klára Fabíková podlehla rovněž snadno 2-6 2-6 Němce Anice Beckové.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
nedělní a pondělní výsledky (04. - 05. 09. 2011)

Chlapci - dvouhra - 1. kolo:
Veselý (1-ČR) - Manafov (Ukr.) 6-3 6-1
Pavlásek (ČR) - Saville (2-Austr.) 6-4 7-5

Dívky - dvouhra - 1. kolo:
Townsendová (USA) - Malečková (15-ČR) 6-1 6-4
Becková (10-Něm.) - Fabíková (ČR) 6-2 6-2
Pegulaová (14-USA) - Rohanová (ČR) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Kdyz je tady diky nasim clanek o juniorce, tak alespon par slov k celemu turnaji, prestoze jiz zacal.
US Open je tradicne nejpodivnejsi ze vsech juniorskych grandslamu, diky spouste domacich nebezpecnych hracu a hracek na divoke karty, ktere se jinak v juniorech ukazuji zridka a take casto velke spouste chybejicich tenistu z Evropy, kterym se do Ameriky nevyplati cestovat.Letos tomu neni jinak, ovsem jen u holek.Z kluku je tady kompletni desitka a vlastne i cela nasledujici spicka (vcetne vsech tri letosnich GS vitezu), z holek naopak pocinaje zranenou svetovou jednickou Mestach, chybi cela rada hracek napr. Ukrajinky Kovalets s Kozlovou, Kovinic, Kolar, neni tu ani Daria Salnikova ci Van Uytvanck atd.Jedinou GS vitezkou tohoto roku je tak v New Yorku Ashleigh Barty.
Tipovat jak US Open dopadne je takrka nemozne, viz. vysledky z 1.kola a vypadnuti Iriny Khromacheve nebo prave Savilleho s Pavlaskem.
Nicmene favority ve zkratce vidim u kluku predevsim v Britech Liamu Broadym s Oliverem Goldingem, pripadne domaci Halebian a zvedavy jsem i na vysledek Veseleho proti Gironovi, ktery tesne podlehl Sockovi v semi Kalamazoo pred USO.
U holek jeste tezsi odhadovat, ale Americanky jsou asi nejvetsi favoritky, zvlast kdyz utokem vzaly uz 1.kolo.Townsend si prenesla fromu z kvaldy dospelych a debla po boku Peguly, kde spolecne vyradily i Jankovic.Dalsi favoritka musi byt nepochybne Madison Keys, muj tip je ovsem Ashleigh Barty, neuveritelne klidna a cilevedoma holka, takze by se po letech mohlo stat, ze nekdo konecne vyhraje vice nez jeden juniorsky grandslam.Posledni stale zustava Nasta Pavlyuchenkova.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál kluci. Tedko ve 2.kole by měl Jirka Veselý potvrdit roli nasazené jedničky a přejít přes domácího hráče Girona se kterým má zápasovou bilanci 1-0 (7:6 6:7 6:1). Adam Pavlásek se utká s chilskou trojkou a mohl by Adam pokračovat v dobrých výkonech na tvrdém povrchu v letošním roce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist