Veselý dostal v Istanbulu výprask od Darcise. Potřetí v řadě končí ve druhém kole

3. 5. 2017, 14:46
Aktuality 9
ATP ISTANBUL - Jiří Veselý potřetí v řadě končí ve druhém kole turnaje ATP. V tureckém Istanbulu dostal loňský čtvrtfinalista ve druhém kole výprask 2-6 1-6 od osmého nasazeného Steva Darcise, který se tak ujal vedení ve vzájemné bilanci. Belgičan může ve čtvrtfinále oplatit osm let starou porážku druhému nasazenému Marinovi Čiličovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl solidní vstup do antukové části letošní sezony. V Marrákeši letos poprvé vyhrál tři zápasy v řadě a obhájil tak loňské semifinále. Na finále však nedosáhl, když prohrál s pozdějším šampionem Bornou Čoričem. S Chorvatem ani v marocké metropoli neuhrál ve třetím vzájemném měření sil set.

Poté se přesunul na prestižní akci Masters v Monte Carlu, kde loni šokoval vítězstvím nad Novakem Djokovičem. Letos sice osmifinálovou účast nezopakoval, nicméně si stejně jako v Marrákeši poradil s Mischou Zverevem a proti světové trojce Stanu Wawrinkovi si vynutil tři sady.

Nárůst formy oproti příliš nevydařenému startu letošní sezony potvrdil i v Budapešti. Poprvé na čtvrtý pokus přehrál Bornu Čoriče a v osmifinále měl mečboly proti pozdějšímu vítězi Lucasovi Pouillemu.

Úvodní vystoupení zvládl i v Istanbulu, kde v utkání prvního kola udolal Marcela Granollerse. K postupu do čtvrtfinále měl tentokrát daleko, když uhrál jen tři gamy s osmým nasazeným Stevem Darcisem a již potřetí v řadě nezvládl duel druhého kola.

Ve třetím vzájemném měření sil s Belgičanem nevyužil v úvodní hře tři brejkboly a přestože dokázal smazat manko brejku, od té chvíle neměl proti Darcisovi, jenž zaznamenal první letošní výhru na antuce v prvním kole právě v Istanbulu po vyřazení Dudiho Sely, žádnou šanci.

Sérii sedmi gamů Belgičana, v níž Veselý uhrál pouhých šest fiftýnů, přerušil až za stavu 2-6 0-3. Nicméně jen na jednu hru, další tři vzápětí ztratil a po 53 minutách pro něj dvouhra v turecké metropoli skončila.

Belgičan je letos na akci ATP teprve podruhé ve čtvrtfinále. To první ani neodehrál, když se z turnaje v americkém Delray Beach těsně před čtvrtfinálovým utkáním odhlásil.

O semifinále se popere s druhým nasazeným Marinem Čiličem. S Chorvatem jediný dosavadní vzájemný duel před osmi lety v Indian Wells prohrál.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 497.255 eur
středeční výsledky (3. 5. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Darcis (8-Belg.) - Veselý (ČR) 6-2 6-1
Čilič (2-Chorv.) - Džumhur (Bosna) 6-3 6-2
Tomic (6-Austr.) - Dutra Da Silva (Braz.) 7-5 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
s7RanG
https://www.youtube.com/watch?v=4rIfgnckjbE

Klobouk dolů jak k tomu Lukyn přistupuje, příjemně mě překvapil. Je upřímný a profesionalní v rozhovorech.

Držím mu palce, ikdyž se občas dost snaží aby se mu nefandilo
Reagovat
babolat.cz
Rosol jak vyměněný. Kde je ta jeho jistota a sebevědomí světové jedničky? KAždopádněš se lépe poslouchá, když je trochu pokorný, než ty jeho frajerský kecy, že všichni dopují atd.
Reagovat
Fandina
Nic jsem ze zápasu kluků neviděla a prohra Veselky s Darcisem mi docela vadí. Myslela jsem, že by ho mohl dát.

A škoda, že dohrál Tommy Haas, ale dalo se to čekat. A mám radost z Ríši, že porazil Berlocqa. Super.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jen přidám do schránky stížností..pane Bellucci, nastupte psychoterapii. ;) To by ten zápas dohrála možná lépe i jeho jmenovkyně Monica. :)) Imho ta pravá femme fatale :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za jelito ten veselý????
Reagovat
babolat.cz
Rosolovi by měli zakázat hrát nebo sázet. Je to vražedná mafiánská kombinace, když může dělat obojí.
Reagovat
babolat.cz
nebo snad někdo zná Balasze???
Reagovat
slacker
No znam jich nekolik, i jednu Balazovou
Reagovat
Marduch
V jednu dobu jsem BSP docela poslouchal. Ale už je to dýl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist