Veselý je na challengeru v Liberci ve finále

3. 8. 2013, 17:43
Aktuality 9
Jiří Veselý postoupil do finále challengeru ATP Svijany Open v Liberci. Dvacetiletý daviscupový reprezentant a 98. hráč světového žebříčku splnil roli nasazené dvojky a v dnešním semifinále porazil Španěla Perea Ribu 6-4 6-1.
Jiří Veselý

Pere Riba vedl v úvodu semifinálového duelu 2-0, ale pak se Veselý rozehrál. "Hlavně jsem začal lépe servírovat," konstatoval český hráč, který utkání vyhrál 6-4 6-1 po 83 minutách hry.

Jiří Veselý si v Liberci zahraje páté letošní finále na challengeru. Při cestě do utkání o titul neztratila česká tenisová naděje ani set.

Finálovým soupeřem Veselého bude v neděli turnajová jednička Federico Delbonis z Argentiny. Nedávný přemožitel Rogera Federera, Fernanda Verdaska a Tommyho Robreda z turnaje v Hamburku vyřadil čtvrtého nasazeného Slovince Blaže Kavčiče po výhře 6-2 6-2.

Nedělní finálový souboj začne na centrálním kurtu LTK Liberec ve 12:00 v přímém přenosu ČT Sport. Vítěz získá 80 bodů do žebříčku ATP a prémii 4300 eur z celkové dotace 30.000.

Výsledky - Liberec (antuka, dotace 30.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Veselý (2-ČR) - Riba (Šp.) 6-4 6-1
Delbonis (1-Arg.) - Kavčič (4-Slovin.) 6-2 6-2

Komentáře

9
Přidat komentář
letityfanousek
zapomeňte na Rosola.. Radku máš skvělého nástupce!
Reagovat
Frick
Dost tristní. Na jaře zazářila v KL, pak antuka - OK, není to její povrch + zdr. problémy, ale co předvádí teď :-(

S takovou dostane padáka z TOP 100 :-( Přitom by snad mohla mít na víc, ne? Vždyť je to taková kolohnátka, tak by měla ubíjet..
Reagovat
Carloss
jo je to divný, dyž jsem ji viděl jak zahrála proti Kanepi v katowicích tak jsem si říkal že to neude dlouho trvat a bude za chvíli ve dvacítce. měla snad ňáký problémy kolem trenéra nebo co.
Reagovat
kohlik
Já myslím jestli v tom nehraje roli i zavření jejich otce.
Reagovat
vendulkabendulka
Obe toho hrajou strasne moc a podle me je uz to davno nebavi.
Reagovat
Frick
Argentinec, na vedru asi bude více zvyklej, zase Jirka je doma...
Reagovat
Labi
to je sice pěkné ale chtělo by to začít se prosazovat na větších turnajích pokud má vysoké ambice...
Reagovat
nouma
Tak postupovat musí opatrně. ještě nedávno hrál jen Futures, teď solidně challengery a na Wimbledonu taky ostudu neudělal. Zase kam se hnát? Ještě nedávno byl někde hluboko v žebříčku a letos vstoupil ¨mezi elitu¨ ale on nám vyzraje a Top 50 bude brzo doma, jen se udržet pak nebude sranda. Ale fandit mu budeme klukovi jednomu ušatému :D :D :D
Reagovat
historik
Challengery začal hrát teprve letos v březnu. Potřebuje se stabilizovat v první světové stovce a posunou se v ní trochu hlouběji. A na challengerech se mu zatím body sbírají snadněji. Příští týden by měl startovat na dalším challengeru v San Marinu, potom má tuším zkusit kvaldu ve Winstom Salemu a pak už US Open. Budu držet palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist