Veselý je na challengeru v Ženevě ve čtvrtfinále, utká se s Baghdatisem

30. 10. 2014, 20:45
Aktuality 11
CHALLENGER ŽENEVA - Jiří Veselý na challengeru v Ženevě porazil Jimmyho Wanga z Tchaj-wanu a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem, s nímž prohrál letos na turnaji ATP v Delray Beach.
Jiří Veselý (genevaopen.ch)

Jiří Veselý se v závěru sezony snaží sbírat herní zkušenosti na halových challengerech. Na přelomu září a října si zahrál semifinále ve francouzském Orléansu i v belgickém Monsu, před dvěma týdny pak na turnaji ATP v Moskvě vypadl v prvním kole se Španělem Gimenem-Traverem. V ruské metropoli ale nakonec slavil svůj premiérový titul, když se zkušeným krajanem Františkem Čermákem vyhráli čtyřhru.

Tento týden jednadvacetiletý rodák z Příbrami startuje ve švýcarské Ženevě, kde je nasazenou jedničkou. Roli papírového favorita zatím bez problémů zvládá, když si poradil se dvěma soupeři z druhé světové stovky. Včera zdolal 7-6 6-3 Rakušana Geralda Melzera a dnes přehrál 6-4 6-2 Jimmyho Wanga z Tchaj-wanu.

V pátečním čtvrtfinále však na českého tenistu čeká bývalý hráč Top 10 Marcos Baghdatis. Se zkušeným Kypřanem, který dnes vyřadil Srba Viktora Troického, si už zahrál letos v únoru na turnaji ATP v Delray Beach a poté, co neudržel vedení, prohrál 1-2 na sety.

Příští týden je 70. hráč světa Veselý přihlášen ještě na challenger do Bratislavy, kde by měl sezonu 2014 zakončit.

- CHALLENGER ŽENEVA -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)
čtvrteční výsledky (30. 10. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (1-ČR) - Wang (Tchaj-wan) 6-4 6-2
Baghdatis (6-Kypr) - Troicki (Srb.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Chrenda
vyřadil Jirku veselého v Ženevě, takže černý scénář se naplnil. No Jirka se nám zasekl, první padesátka je docela v nedohlednu. Měl by začít hrát na velkých turnajích, jinak se nepohne dopředu. je třeba hrát spoustu zápasů s lepšími hráči, to je jediná šance na vzestup!
Reagovat
Frick
..nicméně dá se říct, že ač jednička, tak už ve ČF měl jednoznačně nejtěžšího soupeře, co tam mohl mít?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo. Myslím, že i Troicki může žehrat na los. Nic to nemění na tom, že Veselý musí tyhle zápasy zvládat, pokud se chce posouvat nahoru.
Reagovat
Oin
S takovou budeme rádi, pokud z něj vyroste druhý Rosol. O druhém Berdychovi si můžeme nechat zdát.
Reagovat
Chrenda
No začíná to tak vypadat. Moc nechápu, proč se netlačí na velké turnaje jako Kyrgios a Thiem a mele se na Challangerech. Jestli tím chce nahnat body, tak to by musel vyhrávat jeden za druhým, ale bude furt stejně hrát se "slabšími" hráči, což mu nijak neprospěje. No není to raketa, jako býval Tomáš za mlada. ten se prodral na špičku hodně rychle.
Reagovat
Frick
Ale nešel už dále....

I kdyby teď v Paříži vyhrál, tak jen vyrovná svůj životní triumf, kterého ale dosáhl již před dlouhými 9 lety...
Reagovat
Chrenda
bude velká prověrka. Marcus umí zahrát a když vyklepl Victora, tak to bude mít Jirka těžký. Ale už musí začít porážet takovéhle borce, jinak se z toho 70 místa nepohne! Dražím palce!
Reagovat
darek.vrana
Kolik je vyvolávací cena?;)
Reagovat
Chrenda
Kolik nabídneš za jeden?
Reagovat
Chrenda
Tak Jirka prohrál první set a naplňuje se pomalu moje předpověď. je to fikaný Kypřan, co umí zahrát výborně!
Reagovat
Fandina
gratulka. Jen tak dál a držím palce proti Bagdatisovi. Veselko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist