Veselý je na Tchaj-wanu ve čtvrtfinále. Rosol nezvládl už 1. kolo

23. 9. 2015, 09:58
Aktuality 22
CHALLENGER KAOHSIUNG - Jiří Veselý a Lukáš Rosol se po úspěšné baráži Davisova poháru v Indii přesunuli na challenger na Tchaj-wan. Zatímco nejvýše nasazený Veselý už vyhrál dva zápasy a postoupil do čtvrtfinále, turnajová trojka Rosol prohrál hned v prvním kole se soupeřem z chvostu druhé světové stovky.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se v indickém Dillí prezentoval nervózními výkony. V pátek nečekaně prohrál s Devvarmanem, v neděli však podal bojovnější výkon a proti Bhambrimu rozhodl o záchraně českých tenistů mezi daviscupovou elitou. 

Zda mu vybojované a důležité vítězství dodá sebevědomí, může ukázat už tento týden. Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami startuje na Tchaj-wanu, kde je největším favoritem challengeru v Kaohsiungu. 

Vstup do soutěže dotované 125 tisíci dolary zvládl už v úterý, když smetl 6-2 6-0 domácího outsidera Chieh-Fu Wanga. V dnešním druhém kole ale musel řešit první problémy, když Kolumbijce Nicolase Barrientose, který je v osmadvaceti letech na svém žebříčkovém maximu (237. místo), zdolal až ve třech setech.

Veselý se v prvním setu trápil na podání, které třikrát ztratil, a pokud si chtěl pobyt na ostrově prodloužit, musel svůj výkon zlepšit. A to se mu povedlo. Zpřesnil servis, o který už do konce zápasu nepřišel, méně chyboval a nakonec zvítězil 4-6 6-3 6-2.

Ve čtvrtfinále se světová čtyřicítka Veselý utká s 236. tenistou světa Japoncem Hirokim Moriyaou, kterého před třemi lety porazil v jediném vzájemném duelu cestou za titulem z turnaje Futures v Číně.

Naopak druhý český zástupce na challengeru v Kaohsiungu Lukáš Rosol vypadl hned v úvodním kole. Třetí nasazený hráč nestačil na domácího Ti Chena, kterému podlehl ve třech setech.

Zápas byl rozehrán v úterý a český hráč vyhrál vyrovnaný první set v tie-breaku. Druhou sadu ale ztratil a v průběhu třetího dějství byl zápas kvůli dešti přerušen. Dnešní dohrávku zvládl lépe až 190. hráče světa Ti Chen, který nakonec zvítězil 6-7 6-4 6-4 a ve svých 31 letech si proti 82. hráči žebříčku ATP připsal nejcennější skalp v kariéře.

• CHALLENGER KAOHSIUNG •
Tchj-wan, tv. povrch, 125.000 dolarů
úterní a středeční výsledky (22. - 23. 09. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (1-ČR) - Chieh-Fu Wang (Tchaj-wan) 6-2 6-3
Ti Chen (Tchaj-wan) - Rosol (3-ČR) 6-7(7) 6-4 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (1-ČR) - Barrientos (Kol.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
lars
prekvapuje me , ze nehraje stejny turnaj jako Jirka
Reagovat
letityfanousek
takže sezonu dokončí na evropské antuce jako celý rok. Ale příští rok by měl nahradit Rosola na pozici české trojky a hrát i ATP, má na to.
Reagovat
lars
125 je pro Adam odpovidajici. A techto turnaju je pomerne malo behem sezony.
- lepsi nez přechod z tvrdého povrchu na antuku i aklimatizaci z tropu na Slovensko
Reagovat
tommr
výsledky v Kaohsiungu potvrzujou, že selhání Jirky Veselýho proti Devvarmanovi bylo hlavně psychickýho rázu. Nervy měl při DC zjevně i Bhambri, kterej v prvním kole v Kaohsiungu Devvarmana jasně přehrál a potvrdil tak, že je momentálně indická jednička i když při DC to tak vůbec nevypadalo ...
Reagovat
George_Renel
Zápas jsem viděl skoro celý a dávám ti za pravdu. Jirka se pomalu rozjížděl, pohrával v 1. setu 0:4, ale pak již soupeři moc šancí nedal. Jednak co upinkával a pak měl také skvělý pohyb a doběhl mu spoustu kraťasů. Ovšem ten důraz tam pořád chybí a na každou hru se pak zbytečně nadře.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotit, kdo je indická jednička podle prvního kola CHALLENGERU, kde jsou ty výsledky často cinklé? Hodně odvážné.
Reagovat
smazaný uživatel
hraje challenger??? Takhle se, Jirko, moc neposuneš...(herně ani žebříčkově)
Reagovat
EllNino
Před 14 dny ho hrál Coric. ....
Reagovat
smazaný uživatel
u Corice to bylo logičtější, protože se nehrály žádné turnaje, probíhalo ještě USO, týden před DC a byly pouze challengery :)
Reagovat
EllNino
Tak Jirkovi se nechtělo do Evropy a aspoň se tu aklimatizuje na asijskou šňůru o zvednuti sebevědomí nemluve. ...
Reagovat
George_Renel
Přesně tak. Na co se táhnout do Evropy a pak zase zpět na asijskou serii, rozházet si metabolismus.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nikdo nechce aby se táhnul do Evropy, když nastává asijská tour :) jen jestli nebylo vhodnější po náročném DC si dát oraz a odpočinout si, raději zapracovat na herní změně :) protože je všem jasné, že takhle to dál do budoucna nejde :)
Reagovat
George_Renel
Na herní změně těžko zapracuje v průběhu sezóny, před jejím vrcholem. To je práce na posezónní pauzu a, podle mě, pro trenéra jiného typu.
A tenhle turnaj třeba vyhodnotili jako lepší, než "pinkat o zeď".
Reagovat
smazaný uživatel
Aby se před lepšími turnaji nevyčerpal protože fyzička je u něho taky jeden z velkých problémů a po DC bych logicky očekával odpočinek. Drobné věci může vyladit i během sezony, zkrátka nevidím tento challenger jako velký přínos, ale třeba se to ukáže jinak vzápětí. :)
Reagovat
George_Renel
A podle čeho soudíš, že fyzička je jeho velkým problémem?
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho, co jsem zatím viděl, i když je pravda, že tolik jeho zápasů jsem zatím neviděl, nějak mě zatím nezaujal. :)
Reagovat
janek_da
mě osobně zaujal tím, že mě ničím nezaujal.
Reagovat
George_Renel
Takže jen takové plácnutí do vody....
Reagovat
smazaný uživatel
No to určitě ne, nevycházím jen teď z DC. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky získá herní rytmus, jelikož má na challangeru v podstatě jistotu tří až pěti zápasů v řadě za sebou.
Reagovat
darek.vrana
A proč ne? Aspoň odehraje víc zápasů a za vítězství může mít snad asi 150 bodů, což je jako finále na ATP turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
125, ale nevěřím že vyhraje, rozhodně ne s dnešním výkonem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist