Veselý je v Istanbulu ve čtvrtfinále, vyzve Dimitrova

27. 4. 2016, 21:52
Aktuality 12
ATP ISTANBUL - Jiří Veselý i na třetím letošním turnaji na antuce vyhrál minimálně dva zápasy. V Istanbulu dnes otočil zápas se Španělem Robertem Carballesem Baenou a postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve Bulhara Dimitrova.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na prvních sedmi letošních turnajích vyhrál pouze jeden zápas, s přechodem na antuku ale ožil. Na třech akcích má zatím bilanci sedmi výher a dvou porážek. Po semifinále v Marrákeši a osmifinále v Monte Carlu, kde si vyšlápl i na Novaka Djokoviče, dnes postoupil do čtvrtfinále v Istanbulu. 

Den po dvousetové výhře nad Nizozemcem De Bakkerem zvládl šestý nasazený Veselý i duel se Španělem Robertem Carballesem Baenou. Jen o pár měsíců staršího Španěla porazil 6-7 6-2 6-2. 

Veselý hned v první hře ztratil podání a přestože vyrovnal na 4-4, dějství v tie-breaku ztratil. O další servis už ale nepřišel a nakonec duel se 119. hráčem světa bez větších problémů otočil. 

Ve druhém letošním čtvrtfinále se o druhé semifinále v sezoně utká s druhým nasazeným Grigorem Dimitrovem, s nímž jediný vzájemný duel předloni na antuce v Bukurešti prohrál 0-2 na sety. Bulharský tenista, jenž v turecké metropoli obhajuje semifinále, dnes ve svém úvodním vystoupení udolal 7-5 4-6 7-5 Rumuna Adriana Ungura.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 483.080 dolarů
středeční výsledky (27. 04. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Marčenko (Ukr.) - González (Arg.) 6:3, 3:6, 6:1
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (6-ČR) - Carballes (Šp.) 6-7(5) 6-2 6-2
Dimitrov (2-Bulh.) - Ungur (Rum.) 7-5 4-6 7-5
Delbonis (4-Arg.) - Sela (Izr.) 6-3 2-6 6-4
Ramos (8-Šp.) - Chačanov (Rus.) 4-6 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Kolář porazil ve třech setech v Ostravě přemožitele Adama Pavláska Uchymu a je ve čtvrtfinále. TAk držím palce Zdeňku pojď!!!

Tady je odkaz na zápas.
http://livestream.com/ATP/ostrava2016centrecourt
Reagovat
Krisboy
Skvěle Jirko. Hodně štěstí v semi (Dimitrov není žádnej soupeř).
Reagovat
Stan_Borowitz
Pro hráče, který si namaže na chleba Djokoviče, kdykoli se mu zachce, není nikdo žádnej soupeř... jde jen o to, jestli se mu daný den chce vyhrát, nebo prohrát...
Reagovat
Krisboy
Bodejť.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
tommr
chvílema mi Jirky bylo až líto. V prvním setu nehrál špatně, ale at se snažil sebevíc tak ten španělskej prcek mu skoro všechno doběh a vrátil. Naštěstí to Jirku neotrávilo a vydržel a když začala Španělovi docházet štáva tak Jirka začal soupeře přehrávat a zápas otočil. Byla to ale těžce vydřená výhra ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je šílený, hrát proti těmhle vracečům. Dneska bylo dobře vidět, proč je antuka jejich oblíbený povrch. Je to hlavně kvůli nepravidelnému odskoku, které dokáže útočícího hráče snadno vyvést z rytmu.
Reagovat
darek.vrana
Carballes fakt vracel nemožné, ale Jirkovi přesně chybělo to trochu větší zrychlení úderu, čímž mu to umožňoval. Ve 2. setu ale přece jen jakoby se naštval a trochu přitvrdil. Jsem ale rád, že se konečně chytil a i sebevědomí jde teď hodně nahoru, snad už se z té krize definitivně dostal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně právě připadalo, že na jeho poměry zrychloval docela dost, překvapivě i z forhendu, ale Carballes Baena všechno vracel jako zeď. Taky výborně returnoval. I přesto měl Jirka získat už TB prvního setu, o ten se připravil zbytečnými chybami. Neřekl bych, že Jirka ve druhém nějak přitvrdil nebo zrychlil, spíš se Španěl (naštěstí) unavil. Takže asi nic nebere.
Reagovat
SubOptikT
Nebo bere málo.
Reagovat
Fandina
Dobře Jirko, viděla jsem třetí set a líbilo se mi to. Jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
Gríša porazil Jirku předloni v Bucurešti a první set byl v TB, tak jsem zvědavá, jak letos. Gríšovi fandím, ale Jirkovi víc a doufám, že se mu to povede. Držím palce!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist