Veselý je v New Yorku už v semifinále, Pavlásek po boji končí

10. 9. 2011, 12:57
Aktuality 0
US OPEN junioři - Jiří Veselý se na US Open přiblížil zisku druhého grandslamového titulu v juniorské kategorii. Osmnáctiletý talent českého tenisu postoupil bez ztráty setu do semifinále, naopak cesta o dva roky mladšího Adama Pavláska skončila ve čtvrtfinále.
Jiří Veselý na US Open 2010

Jiří Veselý letos vyhrál Australian Open, na dalších grandslamech už ale tak úspěšný nebyl. V týdnu před US Open však ovládl bez ztráty setu kvalitně obsazenou generálku v kanadském Repentigny a daří se mu i na posledním grandslamovém turnaji juniorů.

Osmnáctiletý mladík z Příbrami v New Yorku smetl Ukrajince Manafova, Američana Girona, Srba Milejeviče, ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-2 domácího Alexiose Halebiana a bez ztráty setu postoupil do semifinále.

Veselý tak ve čtyřech zápasech ztratil pouhých 19 gamů a o finále si zahraje s dalším nenasazeným soupeřem - teprve šestnáctiletým Britem Kylem Edmundem.

Na US Open mohlo dojít k čistě českému finále, šestnáctiletý Adam Pavlásek se ale nedostal za čtvrtfinálové brány. Přítel Petry Kvitové sice na svém teprve druhém grandslamovém turnaji juniorů vyřadil nasazenou dvojku Australana Savilleho a postoupil přes tři soupeře, v boji o semifinále však podlehl 7-6 4-6 4-6 turnajové desítce Georgu Morganovi z Velké Británie.

V semifinále US Open jsou hned tři Britové, neboť Morgana čeká duel s krajanem Oliverem Goldingem.

Čeští tenisté se v New Yorku přeci jen střetli. V pátek zvládli úvodní kolo čtyřhry a ještě v týž den se střetli v zápase 2. kola. Z výhry se radoval nejvýše nasazený slovensko-český pár Horanský/Veselý, kteří zvítězili nad Pavláskem s Belgičanem Coppejansem 6-4 2-6 10-8. 

Veselý s Horanským, kteří už letos vyhráli juniorku Australian Open, se ve čtvrtfinále utkají s Jihoameričany Dellienem a Hidalgem.

- GRANDSLAM US OPEN JUNIOŘI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
páteční výsledky (09. 09. 2011)

Chlapci - dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (1-ČR) - Halebian (USA) 7-5 6-2
Morgan (10-Brit.) - Pavlásek (ČR) 6-7(3) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Veselý (1-ČR) - Edmund (Brit.), Golding (13-Brit.) - Morgan (10-Brit.).

Chlapci - čtyřhra - 2. kolo:
Horanský/Veselý (1-SR/ČR) - Coppejans/Pavlásek (Belg./ČR) 6-4 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist