Veselý: Letos chci do Top 150, ale hlavně zůstat zdravý!

13. 3. 2013, 22:57
Rozhovory 4
Jiří Veselý si dnes připsal premiérový skalp hráče Top 100, když si na challengeru v Sarajevu vyšlápl na 88. hráče světa Blaže Kavčiče. Po velmi vydařeném vstupu do turnaje si osmnáctiletý český tenista našel chvíli čas a odpověděl na pár našich otázek.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Po úspěšných turnajích Futures si v Sarajevu letos poprvé na challengeru. Co si říkal na los, který ti nepřál a 'dohodil' nasazenou jedničku Blaže Kavčiče?
Když jsem viděl, jaký mám vylosování, nebyl jsem samozřejmě moc spokojený. Na druhou stranu jsem v poslední době absolvoval spoustu těžkých zápasů, ve kterých jsem byl favoritem já, takže jsem se to snažil brat pozitivně a šel jsem do zápasu s tím, že nemám co ztratit a můžu jen získat.

Jak ti sedí hala a povrch? A co prostředí v Sarajevu, setkal si se ve městě s něčím neobvyklým?
Povrch tady v Sarajevu je velice rychlý. Nemůžu říct, že se na něm cítím dokonale, nehrajou se skoro žádné výměny. Ale hodně tady platí můj servis, se kterým jsem si dnes dokázal hodně pomoct. Jinak Sarajevo je krásné město, lidi jsou tady velice milí.

V zítřejším 2. kole budeš naopak favoritem. Připravuješ se nějak speciálně na jednotlivá utkání/soupeře, nebo se soustředíš čistě jen na své výkony?
Určitě s trenérem vymyslíme nějákou taktiku. Ale nějak specielně se na tento zápas připravovat nebudu. Je to zápas jako každý jiný. Určitě to nebude jednoduché utkání, ale přípravím se na to a pokusím se na kurtě ukazát svůj nejlepší tenis.

Jaký bude tvůj program v příštích týdnech/měsících?
Po tomhle turnaji si dám 3 týdny volno od turnajů. Od začátku roku jsem odehrál přes 20 zápasů, potřebuji zase kvalitně potrénovat a připravit se na antukovou a challengerovou sezónu. Od 8.dubna bych měl startovat na turnaji v tureckem Mersine, poté v Římě a Barceloně (kvalifikace ATP), v Ostravě, Římě, Neapoli a na Roland Garros (kvalifikace).

Jaký je tvůj letošní cíl ve světovém žebříčku?
Chtěl bych se dostat do konce roku do Top 150. Ale hlavní je vydržet zdravý, makat na sobě a snažit se zlepšit svojí hru, podle toho pak bude vypadat i můj žebříček.

Budeš se teď chtít zdokonalovat na challengerech, nebo se budeš snažit dostat se co nejrychleji do kvalifikací na turnaje ATP?
Určitě teď zůstanu nějaký čas především na challengerech. Je to pro mne zase něco nového, vyšší level, soupeří jsou daleko silnější. Je zbytečné se teď plašit a snažit se co nejdříve hrát ATP turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
letityfanousek
To je příliš skromné. Cílem by měla být stovka. Ale hrne se tam cílevědomě. Do dvou let převálcuje Rosola a bude jasnou dvojkou. Good luck
Reagovat
George_Renel
to bylo jako mouchy sežerte si mě. A neuvěřitelná nuda bez snahy se trošku pohnout. Takhle to určitě nepůjde.
Reagovat
Fandina
rozhovor. Tak pokud budou další a z dalších turnajů, tak se těším. Jinak Jirkovi ještě gratulka k prvnímu skalpu ze stovky a těším se na další jeho zápasy. Držím palce a jen tak dál. Jirko pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Pokud se týká trenéra, tak předpokládám, že je to Jaroslav Navrátil. Tak přeji dobrou spolupráci a ať je hodně titulů a postup na žebříčku!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist