Veselý na challengeru v Canbeře nezaváhal, Šafránek se nedočkal výhry ani v Columbusu

7. 1. 2019, 04:23
Aktuality 17
ATP CHALLENGER CANBERRA - Jiří Veselý zahájil své působení na challengeru v australské Canbeře hladkým vítězstvím nad 572. hráčem světa Marcem Bortolottim a postoupil do osmifinále. V něm se utká s Hugem Grenierem. Václav Šafránek naopak v americkém Columbusu neuspěl, když hned v prvním kole jasně prohrál se Scottem Griekspoorem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu v indickém Puné, kde skončil ve druhém kole. Vítězně začal také na challengeru v australské Canbeře, kde absolvuje poslední generálku před úvodním grandslamem sezony Australian Open. Český tenista si na úvod poradil 6-3 6-3 Marcem Bortolottim.

Veselý němel s italským soupeřem ze šesté stovky žebříčku ATP žádné potíže, na servisu ztratil dohromady pouhých sedm fiftýnů a nečelil jedinému brejkbolu.

O postup do čtvrtfinále, které si zahrál naposledy loni v srpnu na challengeru v německém Pullachu, se utká s Hugem Grenierem.

• ATP CHALLENGER CANBERRA •
Austrálie, tv. povrch, 54.160 dolarů
pondělní výsledky (7. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (3-ČR) - Bortolotti (It.) 6-3 6-3

 

Před rokem Václav Šafránek překvapil postupem z kvalifikace do hlavní soutěže grandslamového Australian Open. Nyní se však čtyřiadvacetiletý Čech, který se v žebříčku ATP propadl až na konec třetí stovky, nesmírně trápí.

Šafránek odstartoval letošní sezonu na amerických challengerech. V Orlandu skončil hned po prvním zápase a stejně dopadl v Columbusu, kde v utkání prvního kola jasně nestačil 3-6 2-6 na Scotta Griekspoora, jenž rovněž figuruje na konci třetí stovky světového hodnocení.

Brněnský rodák se momentálně potácí ve velké výsledkové mizérii. Od loňského srpna vyhrál jediný z 11 zápasů a špatnou formu předvedl i proti Nizozemcovi. Šafránek se nedostal k jedinému brejkbolu a sám třikrát o servis přišel. Do stavu 3-3 sice se svým soupeřem zvládl držet krok, nicméně poté už uhrál jen dva gamy.

• ATP CHALLENGER COLUMBUS •
Austrálie, tv. povrch, 54.160 dolarů
pondělní výsledky (7. 1. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
S. Griekspoor (Niz.) - Šafránek (ČR) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8331--kontroverzni-francouz-tvrde-zkritizoval-poradatele-pak-usnul-pri-zapase
Reagovat
Nenela
Muzete mi prosim dat nekdo tip na fungujici stream? Nejededou mi ani Ukrajinci ani SportStream365. Diky moc!!
Reagovat
George_Renel
Já mám staženo aplikaci SprotZone, a jde mi tam vše ve velmi dobré kvalitě.
Reagovat
EllNino
https://live-stream365.com/sport/tennis.php
Reagovat
EllNino
lepší než sportzone, přehlednější, zápasy ti tam vydrží a můžeš si je pustit zpětně
Reagovat
Nenela
Dik vam obema za fukncni tipy, ukladam si oboje. Sichr je sichr :-)
Reagovat
janek_da
jj ,jednou se bIbcovi neco povidlo
Reagovat
Fransoas
Tak jsem docela zvědav jak to s Jirkou Veselým bude dále pokračovat.Jeho výkony nejsou tak přesvědčivé.Za týden tu je AO.Přál bych mu konečně,aby u něho nastal pozitivcní průlom v kariéře.
Reagovat
George_Renel
Třeba se pochlapí když už bude tím tatínkem.
Reagovat
bIbec
můžu se zeptat, k čemu je dobré hrát turnaje s dotací 15k ? Pro srandu králíkům nebo tak? Teď se dívám na žebř a např takový Tomáš Macháč, i přes úspěšné loňské tažení českými furures, kde si vybojoval pozici 500 něco, teď v žebříčku vůbec není.

Jestli by mi někdo mohl zjednodušeně vysvětlit, jak to bude fungovat. Má třeba ten Tomáš šanci na nějaké ATP body, respektive šanci, že by si mohl zahrát nějaký rurnaj, kde by k těm bodům mohl přijít?
Reagovat
bIbec
furures = futures
rurnaj = turnaj
Reagovat
bIbec
teď se dívám na nějaké to bodování na stránkách ITF a současně na entry listy challengerů, kde jsou vždy 4 hráči na základě ITF řebříčku.

Takže jestli to chápů správně, úplně pro srandu králikům to asi není. Čím víc tzv ITF bodů hráč má, tím větší šanci má, že se dostane na challenger, akorát tam sou prostě ty 4 místa v hlavní soutěři + možnost hrát kvaldu, která je taky o dost ochuzenější než v minulosti.
Reagovat
bIbec
tak už nic borci asi tomu rozumím už.
Ta ochuzenější kvalda je 3 hráči na základě ITF rankingu + jedno WC

takže to znamená, že o body může dohromady bojovat 7 hráčů na základě ITF rankingu.
Reagovat
Haitik
Taky v tom mám celkem bordel.. :D :D Takže třeba ten Tomáš teď bude muset sbírat body do ITF rankingu, na jehož základě si pak bude moct zahrát challenger a tam bude sbírat body do normálního žebříčku, tedy ATP žebříčku, že jo? :DD

No, ale doufám, že Tomáš se na ty challengery prokouše, loni hrál na konci sezony v hale výborně, skvěle, tak snad na to letos naváže! :-) Rozhodně na to má!
Reagovat
bIbec
jj, bude to tak. Nějaké menší ATP body se teda dají získávat i na futures 25k, ale to bude zřejmě jenom letos.

Tady je to pěkně názorně ukázané, ty počty bodů. Holky už letos taky nedostávají body za patnáctky mimochodem. Proto třeba sestry Pantůčkovy dost klesly v tom WTA, protože honily body právě na těch patnáctkách

https://www.itftennis.com/procircuit/rankings/points-tables.aspx
Reagovat
bIbec
na druhou stranu, v tom ITF rankingu sou obě ty Pantůčkovy v top 10, takže pokud by se přihlásily na turnaj vyšší kategorie, tak si tam rozhodně budou moci zahrát a bojovat o ty WTA body.
Reagovat
makro99
Já už sem se zděsil, že se jel Jirka před Australií rozehrát někam na 15ku.. ale tohle je standardní challenger; a je dobře, že Jirka byl hned v úvodním zápase přesvědčivý. Ale chtělo by to minimálně navázat na ten Pullach.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist