Veselý na challengeru v Canbeře zvládl další zápas a je po půl roce v semifinále

10. 1. 2019, 04:58
Aktuality 3
ATP CHALLENGER CANBERRA - Jiří Veselý pokračuje na challengeru v australské Canbeře bez ztráty setu. Pětadvacetiletý Čech si ve čtvrtfinálovém souboji poradil s domácím Bradleym Mousleym a po půl roce postoupil do semifinále. O první finále od loňského května si zahraje s nasazenou dvojkou Hubertem Hurkaczem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu v indickém Puné, kde skončil ve druhém kole. Zatím úspěšně si vede na challengeru v australské Canbeře, své poslední generálce před úvodním grandslamem sezony Australian Open.

Druhý nejlepší český tenista začal povinným vítězstvím nad Italem Bortolottim, nezaváhal ani proti Francouzovi Grenierovi a dnes ve čtvrtfinálovém souboji přehrál 7-6(3) 6-3 domácího Bradleyho Mousleyho.

Veselý ani ve třetím zápase v tomto týdnu nečelil brejkbolu. Proti 326. hráči světa ale slavil jediný brejk, a to po skončení čtvrtého gamu druhé sady. Díky dalšímu suverénnímu představení na servisu za hodinu a čtvrt postoupil mezi nejlepší kvarteto.

Doteď se pětadvacetiletý rodák z Příbrami utkal s hráči mnohem níže postavenými, než je on sám. Nyní čeká Veselého opravdový test. V semifinále se totiž utká s nasazenou dvojkou a svým žebříčkovým sousedem Hubertem Hurkaczem.

Semifinále si český tenista zahraje po půl roce. Loni v červnu se do stejné fáze probojoval na okruhu ATP na trávě v turecké Antalyi. Poslední finále hrál na konci loňského května na challengeru v Heilbronnu.

• ATP CHALLENGER CANBERRA •
Austrálie, tv. povrch, 54.160 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 1. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (3-ČR) - Mousley (12-Austr.) 7-6(3) 6-3
Hurkacz (2-Pol.) - Lamasine (11-Fr.) 7-6(2) 6-4
Ivaška (4-Běl.) - Benchetrit (7-Fr.) 6-0 6-4
Olivo (14-Arg.) - Doumbia (Fr.) 6-3 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mac
Hudáček Veselka, ačkoliv vyhrává nemá tady ani jeden příspěvek. ...
Reagovat
Fandina
Minimálně jeden má.
Reagovat
smazaný uživatel
Fans ani nedýchaju. To preto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist