Veselý na finále nedosáhl, prohrál tie-breakovou bitvu s Čoričem

9. 4. 2016, 19:13
Aktuality 21
Jiří Veselý v Marrákeši nevybojoval své třetí finále na okruhu ATP. Českého tenistu zastavil v Maroku o tři roky mladší Chorvat Čorič, který v dnešním vyrovnaném semifinále zvítězil dvakrát 7-6.
Jiří Veselý

V zápase mezi dvaadvacetiletým Jiřím Veselým a Bornou Čoričem viděli diváci vyrovnanou bitvu, která vyvrcholila ve dvou zkrácených hrách. Do té první vstoupil český tenista minibrejkem, jenže o ten rychle přišel. Za stavu 5-5 pak zariskoval při druhém podání, zahrál dvojchybu a Čorič ho za to potrestal.

Příbramského rodáka těsná ztráta setu nezlomila a v následující sadě se rychle dostal do vedení 3-0. Jeho soupeř však odpověděl ziskem dalších tří gamů a opět se šlo do zkrácené hry. V ní více chyboval Veselý - nejprve v důležité chvíli znovu zahrál dvojchybu a daroval tak Čoričovi minibrejk a v následné výměně poslal bekhend v nadějné situaci do sítě.

Chorvat tak získal za stavu 6-4 dva mečboly. První z nich Veselý odvážným útokem na síti odvrátil, ale poté při vlastním podání poslal forhend do autu a po dvou hodinách zápas ukončil. Čoričovi podlehl ve dvou setech letos podruhé, poprvé to bylo v únoru v Dubaji.

Veselý vypadl na turnaji Grand Prix Hassana II. v semifinále stejně jako loni, kdy se ještě hrálo v Casablance. Pokud by dnes postoupil, zahrál by si ve finále turnaje ATP potřetí v kariéře: loni nejprve získal titul v Aucklandu a poté neúspěšně bojoval o turnajovou trofej v Bukurešti.

Pro Čoriče je finále v Marrákeši druhé v kariéře. Chorvat, kterého v lednu v Čennaí porazil v boji o titul Stan Wawrinka, si zítra zahraje s Argentincem Federikem Delbonisem, který v dnešním prvním finále porazil Španěla Alberta Montaňése 6-4 a 6-3.

Výsledky - Marrákeš (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - semifinále:
Čorič (3-Chorv.) - Veselý (8-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Delbonis (4-Arg.) - Montaňés (Šp.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Durán/M. González (Arg.) - Draganja/Kúreší (Chorv./Pák.) 6:2, 3:6, 10:6
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
mahycek
Nevíte, alespoň pořadí zítřejších zápasů v Monte Carlu ? Přece nebudu vstávat v jednu v noci, než se tady objeví zápasy na webu, na pondělí. Děkuji moc. P.S. Taky je divné, proč v Monte Carlu zápasy začínají už v 10.35 a na ostatních turnajích, až v 11 hod. Vím, že v M. C. je to pravidlo, už dlouho. Takže, prosím o pořadí zápasů, na zítřek. Moc děkuji.
Reagovat
Fandina
Zverev Rublev je od 10:30 ostatní od jedenácti.
http://www.protennislive.com/posting/2016/410/op.pdf
Reagovat
gigin
dnes Ákáčko x Šárdy.
Reagovat
gigin
Hmmm, tak nic no :(
Reagovat
mahycek
Vrátil jsem se z 3 denního hraní, ale pavouka na Monte Carlo jsem, včera viděl. Murray to má celkem lehké, Berdych akorát v osmifinále Raoniče. Roger tam má antukáře a Nadal má celkem vymeteno, až do utkání s D. Thiemem, to může být zajímavé porovnání. No a Djoko, pokud Veselka nepřekvapí, ne to je vtip, tak Monfils v osmifinále. Nebyl bych nasranej, kdyby David Ferrer se dostal do semifinále. Ale mé největší přání je, aby Djoko ještě letos nevyhrál Roland Garros, ale Fedex vyhrál Wimbledon, nejlépe i to Roland Garros a pak je mi to jedno. Možná mám 1. Dubna. Né, ale vážněji, co říkáte na los ? A eventuálně šance Rogera ? To je neznámá, po zranění. A dnes Zdeněk Štybar.
Reagovat
smazaný uživatel
Šance pro Rogera? Nevím nevím. Když vyhraje v MC jeden zápas tak to bude paráda, ale tak nějak po celou antukovou sezónu od něj nečekám vůbec nic a nebude pro mě překvapením, když bude vypadávat v prvních kolech.
Reagovat
Frick
Asi by nebylo nenomální, že někdo upředsnotňuje diskuzi a někdo komentáře, ale tady je to TOTÁLNÍ SEPARACE. Prakticky nikdo z Diskuze nepíše komentáře. Máte pro to vysvětlení?
Reagovat
brixner
.
Reagovat
Dobry-den
Do diskuze píší sázkaři a trosky. Do komentářů píšou praví diskutéři, trollové a spamovači...
Reagovat
Davor1
Videl som celý zápas. Dnes som fandil Veselému, Čoriča nemusím. Úroveň to malo celkom dobrú, Jirka bol tri štvrtiny zápasu jasne lepší, vo výmenach mal zvyčajne navrch, ale Čorič ukázal, prečo bude v budúcnosti práve on hráčom top10 a Veselý sa bude pravdepodobne plácať niekde medzi druhou až štvrtou desiatkou. Tá vôľa po víťazstve, zarputilosť, sústredenosť v dôležitých momentoch, vo všetkom bol Čorič úplne inde, aj keď herne o niečo zaostával. Tie tajbrejky boli verným obrazom jeho súčasnej pozície. Herne je to OK, ale v dôležitých momentoch prídu dvojchyby, zbytočné outy či údery z jasnej pozície do polky siete. Čorič naopak, keď čelil BP, nemal problém vytiahnuť 3 skvelé servisy po sebe, a to nie raz v tom zápase.
Proste herne mal Veselý 25 percentnú prevahu, ale v hlave bol Čorič o 50% lepší a to rozhodlo. Nie je náhoda, že Veselý s ním prehral už druhý zápas (0-2) za posledné 2 mesiace, rovnako ako nedokáže uhrať set s Thiemom a podobné by to zrejme bolo aj so Zverevom či Gyrosom. On nepotrebuje meniť trénerov každé 2 mesiace, potrebuje skôr vtlačiť do hlavy víťaznú mentalitu a sebavedomie v dôležitých momentoch zápasu. Ja mu veľmi prajem, v porovnaní s Berdychom či Rosolom je mi veľmi sympatický, ale asi by potreboval niečo z ich drzosti a sebavedomia, ináč bude vždy s hráčmi ako Čorič ťahať za kratší koniec...
Reagovat
VlS
Na tom něco je
Reagovat
Fandina
Souhlasím, Coric byl odvážnější v rozhodujících momentech a víc toužil po výhře, tedy alespoň to tak vypadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
tenisový fans i tenisové špíny, dnes v HP civilizase prof. Kolář!mluví tam i o nadalovi a řeč je i no našich tenistech mimojiné doporučují shlédnout
Reagovat
Lina
Bylo to hodně zajímavé a díky za profesora Koláře. Nezasvěcený člověk netuší, jaké "maličkosti" můžou ovlivňovat skvělý výkon sportovce. Jen jsem myslela, že zmíní i Djokoviče, kterého měl tuším ve své péči.

Jarda Jágr je borec, klobouk dolů.
Reagovat
VlS
Hoď sem link prosím
Reagovat
Fandina
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/9.4.2016/
Reagovat
EllNino
Velká škoda, ale co jsem měl možnost vidět, tak celkem pěkný zápas, hezké výměny a bylo to naprosto vyrovnané ...Jirka rozhodně na tomhle turnaji předvedl dobrý tenis, dneska chyběl kousek, ale musí se to brát pozitivně, po té etošní bídě se odráží ode dna ..jsem zvědav na zápas s Gabashvilim a snad pak zápas s Novakem
Reagovat
brixner
Ta vostuda!
Reagovat
Fandina
Škoda těch dvou TB, v druhém navíc dva těsné auty, škoda.
Reagovat
mkubis17
no jo, v každym TB dal DF, s tim se těžko vyhrává
Reagovat
smazaný uživatel
No jo ,balkanska pomsta za ten TB s Mekticem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist