Veselý na Futures v Harlingenu získal už 3. letošní titul

4. 3. 2013, 13:17
Aktuality 8
FUTURES HARLINGEN - Jiří Veselý pokračuje ve velmi dobrém vstupu do nové sezony. Minulý týden v americkém Harlingenu proměnil čtvrtý letošní start na turnajích Futures už ve 3. titul, když na lednové triumfy z izraelského Eilatu navázal po finálové bitvě s domácím Bjornem Fratangelem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý v lednu vyhrál turnaje Futures v izraelském Eilatu, kde navíc triumfoval i ve čtyřhře s Romanem Jebavým. Poté si odbyl i premiéru v Davis Cupu a za již rozhodnutého stavu začal proti Švýcarovi Henrimu Laaksonenovi skvěle. Vedl 6-0 a 2-1 s brejkem, vyhrát ale nakonec nedokázal.

Na turnajích utrpěl první porážku v sezoně až v předminulém týdnu v Brownsville, kde v semifinále padl v tie-breaku třetího setu s Irem McGeem. Týden na to ale znovu navázal na vítěznou vlnu v texaském Harlingenu, kde jako druhý nasazený nenašel přemožitele a turnaj Futures s dotací 15.000 dolarů ovládl. Ve finále otočil zápas s domácím Bjornem Fratangelem, kterého zdolal 5-7 7-6 6-3.

Za vítězství si Veselý do žebříčku připíše 27 bodů a díky již 7. titulu za poslední rok bude klepat na brány Top 200. Devatenáctiletý rodák z Příbrami letos na turnajích vyhrál už 18 z 19 zápasů a celkově zaznamenal už devět turnajových vítězství.

- FUTURES HARLINEGN -
(USA / Texas, tv. povrch, 15.000 dolarů)
nedělní výsledky (03. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Veselý (2-ČR) - Fratangelo (USA) 5-7 7-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bude hrát Futura až do 32 let?Až vyhraje nějaký ATP turnaj,tak po tom piště.
Reagovat
Fandina
Co by ta to ostatní hráči dali, aby pořád vyhrávali zápasy a turnaje. Důležité je, že boduje a postupuje na žebříčku. A je dobře že se tady o tom píše. Kdyby takhle vyhrávali všichni, bude se tu psát o všech.
Reagovat
Chrenda
Stejně trochu pozdě do challengerů ne? Ve dvaceti by už měl hrát dávno v ATP! Nechápu proč se tak dlouho motal ve futures.
Reagovat
Fandina
Samé úspěchy, tak přeji pokračování a samozřejmě i na challengerech a držím palce. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se mě, že turnaje, kde se ve finále utká s 500. hráčem světa, by měl objíždět i do budoucna. Asi je fajn vyhrávat, ale chtělo by to trochu přitlačit na pilu,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
prej má hrát příští týden už nějaký challenger, tuším v Sarajevu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle planu bych mel hrat od 11.3. challenger v Sarajevu a pote jeste poslední 2 future turnaje z duvodu, ze v Evrope nejsou zadne challengery. Od dubna ale prechazim na 100% jen na challengery. Ale je i moznost, ze ty posledni dva future turnaje vynecham a udelam misto toho kvalitni pripravu pred tim prechodem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak kdyby jich vyhrál 30, dostane se do první padesátky?

Jirka je ale každopádně velká naděje... jen tak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist