Veselý navzdory zranění doufá, že bude moci v sobotu hrát

1. 2. 2019, 19:14
Aktuality 4
Jednička českého daviscupového týmu Jiří Veselý doufá, že bude moci navzdory vykloubenému prstu na pravé noze nastoupit i do dalších zápasů kvalifikačního duelu s tenisty Nizozemska. O jeho účasti v sobotním programu se rozhodne ráno. Vedle dvouhry by měl hrát i čtyřhru.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Český tenista si vykloubil druhý prst na pravé noze ve čtvrté hře třetí sady úvodní dvouhry proti Tallonu Griekspoorovi. "Museli to hodit zpátky, trošku to zafixovat," popisoval na tiskové konferenci. Na běžném turnaji by v té chvíli zápas vzdal, ale v Ostravě se rozhodl pokračovat a zabojovat.

Spoléhal hlavně na servis, protože se nemohl naplno pohybovat. "Čím víc jsem přes tu nohu šel, tím větší riziko bylo, že to znovu vyletí. Nějakým způsobem jsem se snažil tu pravou nohu trochu vynechávat, což s mou vrozenou vadou je velmi těžké, protože vždycky spíš kompenzuju tou pravou," vykládal.

Jednou o podání sice přišel, ale vzápětí sebral nizozemské dvojce servis znovu a dotáhl zápas do vítězného konce. Druhý mečbol proměnil, i když si při tom prvním vykloubil prst znovu. Kdyby mu prst podruhé vyskočil dříve, asi by nedohrál. "To, že se to podruhé stalo až při předposledním míči, je možná zázrak a trochu štěstí," oddechl si.

Kapitán Jaroslav Navrátil s ním počítal pro sobotní čtyřhru, takže v sobotu by mohl Veselý odehrát i dvě utkání. Navzdory zranění se nevzdává myšlenky na to, že by českému týmu ještě v Ostravě pomohl. "Uvidíme. Já samozřejmě v hlavě a v srdci říkám, že jdu, ale uvidíme, jak to bude vypadat ráno. Jestli vůbec budu chodit. Pevně věřím, že dneska pro to uděláme všechno," řekl.

V Ostravar Aréně vyhrál v Davis Cupu poprvé a také dnes se potýkal s nervozitou, která ho při daviscupových zápasech trápí pravidelně. "V úvodu jsem mu to velmi usnadnil. Trvalo mi nějaký čas, než jsem se do zápasu dostal," uznal.

Byl rád, že navzdory ztrátě úvodního setu zápas dokázal otočit, i když bojoval s bolestí. "V té euforii jsem dokázal tu bolest nějak potlačit a ten adrenalin to přebil," dodal po zisku prvního bodu pro český tým.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Jan
Palec nahoru za bojovnost i otočení zápasu. Ať se to rychle spraví bez ohledu jestli zítra budeš hrát nebo ne.
Reagovat
com
jo neni nad to vychvalovat Jirika, jak krasne zdolal ve trech setech takovyho tezkyho soupere
Reagovat
Jan
Zranil se a otočil to, tak zaslouží pochvalu i přes tu bídu.
Reagovat
Torn
No, nevim. Za to, co poslední roky hraje, se snad ani chválit nedá, že hrál přes vykloubený prst.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist