Veselý nezvládl úvodní zápas ani v Marseille

21. 2. 2017, 16:35
Aktuality 24
ATP MARSEILLE - Jiří Veselý končí na halovém turnaji ve francouzském Marseille stejně jako na Australian Open již v prvním kole. Aktuálně 55. hráč světa nestačil 2-6 4-6 na ukrajinského kvalifikanta Sergeje Stachovského, s nímž prohrál i druhý zápas. Stachovskij změří ve druhém kole síly s domácí nasazenou jedničkou Gaëlem Monfilsem.
Jiří Veselý

Letošní trápení neukončil Jiří Veselý ani na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Třiadvacetiletý rodák z Příbrami se letos probojoval nejdále do čtvrtfinále v Aucklandu a nehraje v dobré formě, což jasně potvrzuje jeho letošní zápasová bilance 4-5. Stejně jako v Melbourne se s turnajem loučí hned v prvním kole.

Jeho dnešní soupeř Sergej Stachovskij byl rozehraný z dvoukolové kvalifikace, českého tenistu po třech letech znovu přehrál a poprvé od loňského US Open slaví, vyjma challengerů, výhru v hlavní soutěži.

Ukrajinec měl v prvním setu jasně navrch. Veselého nepustil ani k jednomu brejkbolu a ze svých šesti šancí na brejk dvě využil. V úvodu druhé sady byl na kurtu chvíli lepším hráčem Čech. Ve druhém gamu byl třikrát míček od brejku, nicméně servis svému soupeři nesebral a v následující hře si podání sám prohrál. Stejně jako v úvodním dějství se posléze už k žádnému brejkbolu nedostal a po 66 minutách odešel z kurtu jako poražený.

Veselý by se měl příští týden představit na prestižnějším podniku série ATP 500 v Dubaji, kde loni vypadl už v prvním kole. Český tenista si může ještě chvíli užívat období neobhajob. Rovněž v Indian Wells a Miami totiž loni nevyhrál jediný zápas. Nejvíce bodů bude obhajovat během antukové a travnaté části.

Stachovského, jenž od listopadu poprvé vyhrál tři utkání v řadě, čeká ve druhém kole nejvýše nasazený Gaël Monfils. S domácím tenistou se 107. hráč světa utkal pouze jednou před třemi lety v Indian Wells a jednoznačně prohrál.

Domácí Richard Gasquet otočil nepříznivý vývoj zápasu s Nizozemcem Robinem Haasem, kterého zdolal 6-7 6-2 6-3. V osmifinále se šestý nasazený Francouz utká pojedenácté a poprvé po čtyřech letech s Rusem Michajlem Južným (h2h 5-5).

Otočit zápas se nepovedlo pátému nasazenému Alexandru Zverevovi, který po triumfu v Montpellier prohrál i svůj druhý zápas. V hale v Marseille dnes devatenáctiletý Němec nestačil na domácího Nicolase Mahuta, kterému podlehl ve dvou tie-breacích.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 691.850 eur
úterní výsledky (21. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Stachovskij (Ukr.) - Veselý (ČR) 6-2 6-4
Mahut (Fr.) - A. Zverev (5-Něm.) 7-6(5) 7-6(5)
Gasquet (6-Fr.) - Haase (Niz.) 6-7(5) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Chardy (Fr.) 6-3 7-5
Marčenko (Ukr.) - Rubljov (Rus.) 6-1 7-6(6)
Bedene (Brit.) - Mathieu (Fr.) 3-6 6-1 6-4
Gombos (SR) - Donskoj (Rus.) 6-1 6-1
Benneteau (Fr.) - Shapovalov (Kan.) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
Fandina
Líbí se mi celkem dost kontrastní, barevně rozlišený kurt v Marseille. Dobře se na to kouká, modrý kurt a světle šedé okolí.
Reagovat
brixner
Vohol si tlamu a vono to zas pude, neboj! To já jsem musel fous zapustit, aby mi tlama nevomrzla, páč z vomrzlou tlamou mi to moc nepřemejšlí a nejsem schopen napsat erudovaný příspěvek. Jedno dítko z baráku se mi posmívá, že prej moje fousy neladí s barvou mého kabátu a že prej jeho máma nemá fousy ráda! No spratek jeden zatracenej, Herodesa na něj, co je mi do jeho mámy, když furt není povolná? Sousedka vob šest baráků zase tvrdí, že se podobám štětce na hajzl a že prej až se jí zlomí, tak zavolá! No, asi nezavolá, páč její štětka má dřevěnou rukojeť, to vim, né, dyk sem u ní už byl, nějak brzy zapomíná, nádhera jedna...To Čenda můj ksicht neřeší, má to prostě na svym psím háku, je spokojenej, když dostane svýho půl kila syrovýho masa, to mi vždycky v psínštině šeptá, že mě fakt miluje! Mám strach, že až se někdy vožeru, požádám ho o tlapu...
Vůbec nechápu, proč mi lidi po baráku potajmu říkají podivín...
Ale ženská je ženská, málo platný, většinou sou bez fousů a flákoty vobčas i uvařej, pálku umejou...
S ženskejma je potíž, něco vo tom už vim!
:-))
Reagovat
Fandina
Dneska jsem se na něj zaměřila a měl nízký sestřih hlavy i vousu. A slušelo mu tu. Takže v tomhle směru pohoda. Jen pořád čekám, kdy začne víc ranařit. Podle mě je problém v tom, že moc neútočí a zbytečně vyměňuje. Ale pořád doufám, že se do toho opře a výsledky se dostaví. Veselko pojď!!!
Reagovat
kada.tom
Milos, Jack a Steve v Delray Beach jdou dále, paráda!
Reagovat
Lunej..
zatim drzi krok se Sasou, hlavne nezakopnout:)
Reagovat
Lunej..
Pekne, SV a ty krasne voleje, moc pekny tenis a ta Mikulasova paradicka:) a ma 1. set.
Reagovat
Lunej..
Mikulas ukazuje, proc je svetovou deblovou jednickou.
Reagovat
Lunej..
Mikulas skvely vykon, mam velkou radost, byl to moc pohledny tenis od obou akteru. Jeste snad Tommy a Juan budou uspesni, ale rozjety Basilasvili bude orisek a ani Kevin neni snadny.
Reagovat
kada.tom
Mikuláš nakonec vyhrál :-))
Reagovat
Fandina
A další maminka, která trénuje tenistu. Tentokrát maminka Younga.
Reagovat
Fandina
V Marseille je plno a to je začátek. Frantíci tenis milují. A Ríšánek prohrál první set s Roginem Hasse v TB, druhý vyhrál 6:3 a třetí 6:2. Je to kluk šikovný. Tak jen tak dál Ríšo Go!!!
Reagovat
Fandina
Tommy Robredo na place v Riu proti Fogninimu. Antukáři vylezli. Robreda dlouho nehrál, tak jsem zvědavá, jak se mu bude dařit.
Reagovat
Stan_Borowitz
je velký hráč a i když momentálně nemá takovou fazónu, jako když porážel Rogera a na antuce potrápil Rafu, prohrát s ním není žádná ostuda.

Dá se říct, že je to pocta.
Reagovat
VlS
nakoupit. Třeba na Ukrajině:-((
Reagovat
historik
český mužský tenis je v pořádným kelu
Reagovat
EllNino
to je novinka :D
Reagovat
historik
no není to tak dlouho, kdy právě Veselý vypadal jako naděje. ještě loni ve Wimbledonu jsem věřil
Reagovat
pingwin
To mu bylo deset, ne?
Reagovat
Krisboy
Ty vole to už jdi fakt někam, J1rko :(
Reagovat
Kozoroh
Proč pořád nechce naplno odkrýt karty?!? :O
Reagovat
Krisboy
Nevím, začínám se obávat, že to tak nějak protaktizovává :)
Reagovat
slacker
Nikdy me tenhle sklebil nebavil je to asi jediny cesky hrac na ktereho mam alergii, nesnasim prohravajici typy
Reagovat
George_Renel
To co tam dnes Jirka předváděl bylo na klečení na hrachu. Ostudný výkon hodný zařazení do WTA.
Reagovat
VlS
Aby tam nedostal klepec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist