Veselý odvrátil mečboly a vyhrál tříhodinovou bitvu s Cipollou. Ve čtvrtfinále je i Štěpánek

26. 9. 2013, 22:41
Aktuality 4
CHALLENGER ORLEANS - Jiří Veselý si dnes zvedl sebevědomí zvládnutou tříhodinovou bitvou. Na kvalitně obsazeném halovém challengeru v Orleansu odvrátil dva mečboly proti Italu Cipollovi a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i Radek Štěpánek, kterému vzdal domácí Gicquel.
Jiří Veselý (© opendorleans.com)

Jiří Veselý si dnes zvedl sebevědomí a získal nové zkušenosti úspěšně zvládnutou tříhodinovou bitvou. Po úterní relativně hladké výhře nad Rusem Gabašvilim měl mnohem více práce s Italem Flaviem Cipollou, kterého po odvrácení dvou mečbolů v závěru utkání zdolal až po velkém boji 6-7 6-2 7-6.

"Byl to velmi nepříjemný soupeř. Je vidět, že nebyl nadarmo 70. hráčem světa. Opravdu je velice šikovný a inteligentní hráč. Jsem rád, že jsem to dokázal vybojovat a odvrátit dva mečboly," okomentoval vydřené vítězství Veselý na svém facebookovém profilu.

O postup do semifinále se dvacetiletý rodák z Příbrami, kterému aktuálně patří 86. místo ve světovém žebříčku, utká s nejvýše nasazeným Francouzem Benoitem Pairem.

Na páteční čtvrtfinále se může těšit i Radek Štěpánek, který se letos místo startů na turnajích ATP v Asii rozhodl pro kvalitně obsazené challengery v Evropě.

Dnes v hale v Orleansu měl po včerejším deklasování Browna větší potíže s domácím Markem Gicquelem, proti kterému prohrál úvodní čtyři hry zápasu. První dějství sice nezachránil, postupně ale přebral otěže utkání, a když za stavu 4-6 6-1 a 2-1 jeho soupeř vzdal, čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů.

V pátek na Štěpánka čeká v prvním vzájemném střetnutí Ukrajinec Ilja Marčenko, který dnes porazil domácího Nicoláse Mahuta.

- CHALLENGER ORLEANS -
(Francie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
čtvrteční výsledky českých tenistů (26. 09. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (3-ČR) - Gicquel (Fr.) ... 4-6 6-1 2-1 skreč G.
Veselý (6-ČR) - Cipolla (It.) 6-7(4) 6-2 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
že to Jirka hrál jako na antuce. Přece jen to chce něco jiného.
Reagovat
Mira17
tak to je tak jirko tvoje maximum utrapena vyhra s cipolou kterej je v hale hodne spatnej
Reagovat
darek.vrana
A co je tvoje maximum? Utrápenej koment na tenisportále:). Nechte ho žít. On je nejmladším hráčem v top 100, vylítnul za krátkou dobu o 200 míst, maká na sobě a dává tomu všechno, a tady už zase schytává jen kritiku.
Reagovat
Frick
Byla by škoda vylítnout. Je o 100 míst níže, ty už musí porážet.

(Ano, vim, že byl 70.)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist