Veselý po Prostějovu vyhrál i Futures v pražské Stromovce

22. 7. 2012, 15:20
Aktuality 4
FUTURES PRAHA - Jíří Veselý vyhrál během 14 dní dva turnaje v Futures! Po triumfu na antuce v Prostějově ovládl také antukové kurty pražské Sparty ve Stromovce, když ve finále porazil hladce ve dvou setech nejvýše nasazeného Slováka Norberta Gomboše. Devatenáctiletý český tenista si připsal letos třetí titul, celkově již čtvrtý..
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý, který byl v loňské sezoně juniorskou světovou jedničkou, se možná začíná prosazovat mezi dospělými. Minulý týden devatenáctiletý rodák z Příbrami vyhrál turnaj Futures v Prostějově, kde navíc s Adamem Pavláskem vyhráli i čtyřhru, a tento týden nenašel přemožitele také na dalším Futures v pražské Stromovce.

Talentovaný český tenista na antukových dvorcích TK Sparta Praha plnil roli nasazené osmičky a přes krajana Davida Šimůnka, Brazilce Tiaga Fernandese, nasazenou dvojku Carballesa Baenu ze Španělska a turnajovou šestku Thiaga Monteiru z Brazílie si proklestil cestu do finále, ve kterém dosud neprohrál. A stoprocentní bilanci zápasů o titul si nepokazil ani dnes.

Veselý ve finále porazil hladce 6-4 6-0 nejvýše nasazeného Norberta Gomboše ze Slovenska, který se v soutěži postaral o vyřazení kvartet Čechů: Otakara Lučáka, Roberta Rumlera, Adama Pavláska a Jana Šátrala.

Vítěz loňské juniorky Australian Open Veselý tak k loňskému triumfu v Teplicích a letošnímu z turnaje v Číně přidal další dvě trofeje a v žebříčku ATP by se měl postupně vyšplhat z 526. místa poprvé do čtvrté stovky.

- FUTURES ČESKO -
(Praha / Stromovka, antuka, 15.000 dolarů)
nedělní výsledky (22. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Veselý (8-ČR) - Gomboš (1-SR) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
i trenérovi Jiřímu Novákovi. Jen tak dál a držím palce a do dalších zápasů ... pojď pojď pojď
Reagovat
Labi
je mlady, kde hlavní nevýhodou je psychika...tohle by mu mělo pomoct tak snad to ted už pujde :)
Reagovat
Labi
pravidelně sleduji jak se mu vede a doted jsem byl trochu zklamaný, že taková naděje se v probíhající sezóně spíše trápila...doufám že ho to nakopne a do dvou až tří let jej budeme vídat jako rovnocenného protivníka na velkých turnajích:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirko, jen tak dál. Krok za krokem, aby ten velký pohár v Březnici nezůstal dlouho osamocený...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist