Veselý po roce oplatil Štěpánkovi porážku, Pavlásek do finále neprošel

6. 6. 2014, 13:33
Aktuality 24
Jiří Veselý zkusí napodruhé získat titul na prostějovském challengeru. Dvacetiletý hráč dnes na Czech Open porazil v semifinále nejvýše nasazeného Radka Štěpánka 7:5, 7:6 a oplatil mu loňskou prohru z finále. Soupeřem Veselého v sobotním boji o titul bude Slovák Norbert Gombos, který porazil devatenáctiletého českého hráče Adama Pavláska jednoznačně dvakrát 6-2.
Jiří Veselý (@ czech-open.cz)

"Pro diváky to nebyl pěkný zápas. V žebříčku o nejkrásnější tenis by byl na posledním místě, ale dalo se to očekávat. Tenis to byl škaredý, hráli jsme vyťukávanou, kdo koho přehraje. Byl jsem na to ale připraven a jsem rád, že jsem to zvládl ustát hlavně psychicky, protože on zkoušel různé triky," řekl po utkání Jiří Veselý.

Jednaosmdesátý hráč světa v obou setech zápasu s Radkem Štěpánkem jako první ztratil podání. Ve druhé sadě dokonce prohrával už 2-5, ale set získal v tie-breaku. "V podstatě jsem to odevzdal svýma chybama. Měl jsem hluchá místa, to mě provázelo prakticky celý týden. Byl jsem vždy brejk vpředu, ale pak přišly moje slabé chvíle, skoro jsem přestal hrát," zlobil se na sebe 43. hráč žebříčku ATP Štěpánek, který přišel o šanci na rekordní čtvrtý triumf na Hané. "Tak třeba za rok," loučil se s turnajem pětatřicetiletý tenista.

Veselý loni vyhrál challengery v Ostravě a v Liberci a nyní má šanci přidat na českém území další triumf. "Bylo by to pěkné," usmál se. Do turnaje vstupoval sebevědomě s myšlenkou na závěrečná kola. "Říkal jsem, když obhájím finálovou účast, tak to bude obrovský úspěch a kdybych vyhrál, tak by to bylo daleko hezčí. Ve finále můžu těžit ze zkušeností, které jsem tady loni získal," řekl Veselý.

Během uplynulých dvou týdnů získal skalpy kolegů z daviscupové reprezentace. Na Roland Garros vyřadil Lukáše Rosola a nyní i Štěpánka. Už mu chybí jen výhra nad českou jedničkou a šestým hráčem světa Tomášem Berdychem. "Člověk se vyvíjí a těžko se zatím můžu srovnávat s hráčem z první desítky," řekl Veselý.

Ve druhém semifinálovém klání se v Prostějově představil nadějný český hráč Adam Pavlásek, jehož soupeřem byl Slovák Norbert Gombos. Pavlásek nestačil na rychlou hru slovenského tenisty, hrál nevyrovnaně a chyboval víc než Gombos. "Já jsem hrál nahoru dolů, nehrál jsem konstantní tenis, zatímco on hrál dobře, a proto to bylo těžký," uvedl Pavlásek, pro kterého je účast v semifinále na challengeru nejlepším výsledkem v kariéře. "To je skvělý úspěch, který povzbudí. Jenom je škoda semifinále, ale budu se dívat dopředu," řekl Pavlásek.

Výsledky - Czech Open (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Veselý (6-ČR) - Štěpánek (1-ČR) 7:5, 7:6 (7:1)
Gombos (SR) - Pavlásek (ČR) 6:2, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
r.Fever
No tak Gombos to očividne zabalil, ja to balím tiež :) Veselý nemusel pre titul urobiť nič výnimočné, v podstate mu ho Noro daroval svojimi hlúpymi chybami. 75 bodov a 9000 Eur však na finále challengeru nie je málo :)

Takže teraz by bolo fajn, keby Noro skompletoval finálový hetrik v Košiciach, ak sa chce čo najviac priblížiť stovke. Šancu na to má.
Reagovat
r.Fever
+ samozrejme gratulácia Veselému, 125 bodov za 1 turnaj snáď v kariére ešte ani nezískal, takže takisto vcelku míľnik pre neho. Viem, že už povyhrával nejaké CH, ale takto kvalitný asi ešte nie.
Reagovat
darek.vrana
Slovenští kamarádi, je to Gombos nebo Gomboš?
Reagovat
r.Fever
Píše sa Gombos, číta /gomboš/. Ešte som nepočul Slováka, ktorý by mu povedal "gombos", vždy to bol Noro Gomboš. Je to kvôli maďarským koreňom zrejme, Noro je z Galanty a maďarský prízvuk počuť keď rozpráva :)
Reagovat
darek.vrana
Díky, tady to každý říkal jinak, tak jsem z toho byl volaký zmatený:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gomboš
Reagovat
r.Fever
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/1403/gombos-preletel-do-dalsieho-finale

Píše sa Gombos, aj tu mu to tak píšu a poznám redakciu TS, nedovolili by si to meno napísať zle.
Reagovat
tommr
Jirka v něm bude jasnej favorit, ale Gombose nesmí podcenit ... :)
Reagovat
darek.vrana
To koukám, já jsem čekal, že nemá prakticky žádnou šanci;)
Reagovat
Grape
No Jirka s Radkem dnes nehráli žádný mistrovský tenis. Gombose jsem hrát neviděl, ale co jsem četl, tak hraje teď hodně dobře. Kurzy kolem 3,5 na jeho výhru ve finále mi přijdou dost přestřelené...
Reagovat
r.Fever
Tak Veselého som nevidel hrať celý týždeň, Gombosa som videl proti Haasemu a útržkovo proti Reisterovi a Pavláskovi, herne ma veľmi potešil. V live rankingu je už okolo 130.miesta a ak by Noro zajtra vyhral, bol by už 119., talent na to rozhodne má a tá výhra proti Thiemovi z apríla nebola náhodná.

Len nechápem, ako mohol poraziť Pavlásek Rosola, veď ten Rosol musel hrať strašne zle, alebo sa na to proste vyflákol, lenže prečo by to robil, keď nehrá ani v Queens ani v Halle.
Reagovat
tommr
taky to moc nechápu - s Rosolem by to měl Gombos v semifinále určitě o poznání těžší než s Pavláskem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy nevím,ale v tv absolutně nekoukatelny. Neviděl jsem ani tenisák. Měli by něco s tím umístěním kamery něco udělat. Tohle přeci není normální, aby to v téhle kvalitě vůbec pustili do éteru. Vždyť to je přeci základ dořešit světlo a stín.
Reagovat
Pesek12
Jirka si zaslouží pochvalu za postup, ale jinak to bylo docela bláznivé utkání. Například dvojchyby často v sérii po dvou mě u Jirky docela překvapovaly.
Reagovat
historik
i tak super úspěch. Posun 0 63 míst na 256. místo. Snad ho to nakopne.
Reagovat
rosm
Stepanek je opravdu buran a debl nejvetsi kategorie
Reagovat
s7RanG
nedůstojné dohrání 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
co se tam stalo?
Reagovat
s7RanG
Vedl *5:2 a pak se na to prostě vykašlal. Nebojoval, neběhal. Zklamání dnešní výkon
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt to asi zapíchl
Reagovat
r.Fever
Vy sa čudujete ? Ja som nerozumel, prečo vlastne do Prostějova Štepánek aj šiel, veď došiel na RG až do 3.kola a teraz má na programe Queens Club - Eastbourne - Wimbledon. Asi fakt len potrénovať servis a pozdraviť sa so známymi :)
Reagovat
kada.tom
Veliká gratulace, letos by Jirka mohl ten titul dát :-)
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu! Pokračuj dál. Hodně štěstí ve finále.Jirko pojď !!!
Reagovat
Fandina
geratulka k vítězství, byl to hezký zápas od obou a Jirka byl lepší než Štěpula. Držím palce dál. Veselko ... pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist