Veselý po téměř dvou měsících vyhrál zápas na ATP. V Antalyi porazil Thompsona

25. 6. 2018, 18:33
Aktuality 7
ATP ANTALYA - Jiří Veselý vstoupil do letošní travnaté části sezony vítězně. Čtyřiadvacetiletý český tenista na podniku ATP 250 v Antalyi v prvním kole zdolal Jordana Thompsona a po téměř dvou měsících si připsal vítězství na okruhu ATP. O třetí letošní čtvrtfinále si zahraje s nasazenou trojkou Fernandem Verdascem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý po rozchodu s trenérem Jaroslavem Machovským dnes úspěšně zahájil travnatou část sezony. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami absolvuje jedinou generálku na Wimbledon tento týden v Antalyi, kde dnes na turecké trávě v prvním kole porazil 6-4 7-6(5) Jordana Thompsona, jemuž oplatil loňskou daviscupovou porážku.

Veselý měl v úvodním dějství mnohem více problémů na servisu, nicméně koncovku setu zvládl skvěle. Od stavu 4-4 povolil svému soupeři pouhé dva fiftýny a za necelou hodinu se ujal vedení.

Rovněž ve druhé sadě měl blíže k brejku Australan, ale Veselý si stejně jako jeho dnešní protivník všechna podání uhájil a v koncovce byl znovu lepší. Druhý set získal poměrem 7-5 v tie-breaku.

Veselý se dnes dočkal prvního vítězství na okruhu ATP od začátku května. V dalším zápase proti loňskému čtvrtfinalistovi a nasazené trojce Fernandovi Verdascovi se pokusí vyrovnat své letošní maximum, kterým je čtvrtfinále z Aucklandu a Istanbulu. Se Španělem jediný dosavadní souboj vyhrál.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 426.145 eur
pondělní výsledky (25. 6. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Thompson (Austr.) 6-4 7-6(5)
Sugita (7-Jap.) - Pella (Arg.) 6-4 3-6 6-4
Lajovič (8-Srb.) - Horanský (SR) 6-3 6-3
Herbert (Fr.) - Delbonis (Arg.) 7-6(5) 6-4
Berankis (Lit.) - Donskoj (Rus.) 6-2 6-7(4) 6-3
García-López (Šp.) - Daniel (Jap.) 6-4 6-7(7) 6-4
Kavčič (Slovin.) - Baghdatis (Kypr) 7-6(4) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Typický Jirka. Dva mesiace ticho, aby sa na neho akože zabudlo. A zrazu výhra, akurát tyzden pred Wimbledonom. Zaujímavé...Múdry vie o čo tu ide.

Je to velký strateg.
Reagovat
tito
Pobavils :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jeden z největších, ne-li největší.
Reagovat
Dobry-den
Výhra nad hráčem top 100. Já úplně slzím štěstím.
Reagovat
com
na pristi kolo si prichystej kapesnicek.. zdola hrace cislo 33
Reagovat
Dobry-den
Chudák Nando. Už teďka má bobky, ani neusne :-(
Reagovat
svetova.dvojka
forma přichází před Wimbledonem.
J1rka si to už šteluje na na wimbledonský triumf...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist