Veselý porazil i Andújara. Rosol a Štěpánek trápili favority Murrayho a Nadala

9. 3. 2014, 00:02
Aktuality 123
ATP INDIAN WELLS - V sobotu na sebe v Indian Wells upozornili čeští tenisté, postoupit ale dokázal jen Jiří Veselý, který porazil nasazeného Španěla Andújara a postoupil poprvé do 3. kola turnaje Masters 1000. V něm vyzve poprvé hráče Top 10 Andyho Murrayho, proti kterému neudržel náskok setu a brejku Lukáš Rosol. Světovou jedničku Rafaela Nadala dvě a půl hodiny trápil Radek Štěpánek, ani na sedmý pokus ale Španěla porazit nezvládl.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na konci loňské sezony získal ocenění pro Hvězdu budoucnosti a letos svůj talent začíná prodávat nejen na challengerech, ale i na okruhu ATP. V Čennaí a Memphisu si připsal své první dvě výhry v hlavní soutěži a také sbíral cenné zkušenosti po boku tenisových velikánů.

V únoru si zahrál proti svému idolu Baghdatisovi a potrénoval s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem, tento týden měl dokonce tu čest zatrénovat si i se sedmnáctinásobným grandslamovým šampionem Rogerem Federerem.

Jiří VeselýA možná právě rady slavných kolegů mu pomáhají k úspěšné premiéře na turnaji série Masters 1000 v Indian Wells. Dvacetiletý rodák z Příbrami nejprve otočil bitvu s Nizozemcem Igorem Sijslingem a v sobotu si ve druhém kole připsal svůj dosud necennější skalp, když porazil 6-1 2-6 6-1 Španěla Pabla Andújara a poprvé v kariéře postoupil do 3. kola.

"Je to tam!! Můj nejcennější skalp," napsal Veselý na facebooku po výhře nad 35. hráčem žebříčku světa. Veselý je v žebříčku ATP na 77. místě, což je jeho maximum, které po Indian Wells znovu vylepší.


Lukáš RosolV boji o postup mezi šestnáctku nejlepších vyzve bývalý nejlepší junior světa poprvé v kariéře hráče Top 10. Narazí na šestého hráče světa a dvojnásobného grandslamového vítěze Andyho Murrayho, jenž ve druhém kole vyřadil Lukáše Rosola.

Český tenista měl zápas s olympijským vítězem skvěle rozehraný a měl nakročeno k druhému největšímu skalpu kariéry. Rosol proti Britovi díky agresivní hře na riziko získal první set a ve druhém začal brejkem, svěřenec Ivana Lendla ale dokázal včas najít recept jak se ubránit a v dalším průběhu si už postup bez potíží pohlídal.

Radek ŠtěpánekTřísetovou bitvu v sobotu svedl i Radek Štěpánek, světovou jedničku Rafaela Nadala v prvním setu porazil 6-2, ale španělský obhájce titulu další sady získal 6-4 7-5.

Pětatřicetiletý Štěpánek se v zápase s Nadalem tlačil k síti, hrál útoční styl servis - volej a pomohl si 12 esy. V prvním setu šel do vedení 3-0 a náskok už nepustil. "Přitom jsem nehrál špatně a rychle mi utekl," ocenil Španěl českého hráče.



Ve třetím setu byl Štěpánek blízko k rozhodujícímu brejku. V šesté hře za stavu 3-2 vedl při Nadalově podání 40-0, ale soupeř všechny tři brejkboly odvrátil. "Byl jsem velmi blízko vyřazení, ale dal jsem dva dobré servisy a pak zahrál skvělou výměnu. Na konci už jsem hrál líp a jsem moc rád, že jsem postoupil," oddechl si Nadal, který vyhrál téměř za dvě a půl hodny a udolal Štěpánka i posedmé v kariéře. Ve třetím kole se utká s Ukrajincem Dolgopolovem.



Snadněji než Nadal vyhrál ve svém zahajovacím utkání na turnaji Roger Federer, jenž porazil 6-2 7-6 Paula-Henriho Mathieua. S Francouzem tak vyhrál i sedmý vzájemný souboj.

Dvaaticetiletý Švýcar před týdnem vyhrál pošesté v kariéře turnaj v Dubaji, v Indian Wells bude chtít navázat na triumfy z let 2004, 2005, 2006 a 2012. Proti Mathieuovi si připsal 284. výhru na turnajích Masters 1000, o další se v pondělí utká s Rusem Tursunovem.

Svůj úvodní zápas na prvním turnaji od životního triumfu na Australian Open zvládl i Stanislas Wawrinka. Švýcarský tenista porazil 6-3 7-5 Chorvata Iva Karloviče a s Italem Seppim si zahraje o postup do osmifinále.

"Z návratu na kurty jsem měl trochu strach, ale po pěti až šesti dnech tréninku s Magnusem (Normanem) jsem se cítil opravdu dobře. Jsem teď velmi spokojený s úrovní mé hry, myslím, že hraju skvělý tenis," pochvaloval si osmadvacetiletý Švýcar, který letos vyhrál všech 13 zápasů (včetně Davis Cupu).

Už ve druhém kole vypadl vítěz turnaje z let 2002 a 2003 Lleyton Hewitt. Zkušený Australan nestačil na nasazeného Kevina Andersona, kterému podlehl 6-7 4-6. Jihoafričan potvrzuje svou dobrou formu, v posledních dvou týdnech si zahrál dvakrát ve finále.

Aniž by se dostal k jedinému brejkbolu dokázal zvítězit Milos Raonic. Se štěstím kanadský tenista zdolal Francouze Edouardu Rogera-Vasselina, kterého porazil 7-6 4-6 7-6.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.720.380 dolarů)
sobotní výsledky (08. 03. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Andújar (32-Šp.) 6-1 2-6 6-1
Nadal (1-Šp.) - Štěpánek (ČR) 2-6 6-4 7-5
Murray (5-Brit.) - Rosol (ČR) 4-6 6-3 6-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Karlovič (Chorv.) 6-3 7-5
Federer (7-Švýc.) - Mathieu (Fr.) 6-2 7-6(6)
Raonic (10-Kan.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-6(4) 4-6 7-6(2)
Haas (11-Něm.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Fognini (13-It.) - Harrison (USA) 5-7 6-1 6-4
Anderson (17-JAR) - Hewitt (Austr.) 7-6(5) 6-4
Falla (Kol.) - Janowicz (18-Pol.) 6-3 2-6 7-6(5)
Nišikori (19-Jap.) - Giraldo (Kol.) 6-1 6-3
Tursunov (27-Rus.) - Mónaco (Arg.) 7-6(4) 6-4
Dolgopolov (28-Ukr.) - Smyczek (USA) 7-6(3) 6-4
Seppi (29-It.) - Querrey (USA) 4-6 7-6(3) 6-2
Donskoj (Rus.) - Russell (USA) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

123
Přidat komentář
VlS
to byla bída. Ty auty na BP, to je až k neuvěření.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda je borec, reprezentoval ČR v Davis cupu, privedl nas k titulu za tohle kloboucek, ale na ATP proste nema. Je frajer, ze je v top 10 tolik let po sobe, ale bohuzel nema talent na to, aby se zaradil mezi krále typu Rafa/Roger/Djokovic/Murray. Na granslam proste nikdy nedosahne a buh mu zehnej aby jeste nekdy vyhral turnaj vetsi nez ATP 500. Rest in peace.
Reagovat
Fandina
Proč by nemohl vyhrát GS? Je to někde napsáno ve hvězdách, že to tady tak píšeš. Dneska prohrál, doufám, že příště se mu bude hrát líp a zase budou finále, výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, já mu to taky přeju i když ho nemám vůbec rád, tak je to Čech a bylo by to krásné. Jenže Berďa má zásadní problém s koncovkou a absolutně neumí hrát pod tlakem. Viz finále s Rogerem v Dubaji, stačilo aby si udržel svojí hru, ale nechal Federera se rozjet a ten ho v druhé polovině zápasu totálně přejel. Z větší části to bylo dáno heroickým výkonem Rogera který se neskutečně rozjel i přes bídný rok 2013 za co mu patří poklona, ale taky se přičinil Tomáš, že se nechal takhle rozhodit. A dneska to zase potvrdil, zahrál skvělý začátek, ale potom zase usnul na vavřínech a začal dělat zbytečné chyby a proto prohrál. Teďka je v nejlepších letech, pokud nevyhraje granslam letos, max příští rok, tak skončí svou kariéru bez tohoto vavřínu. I tak jsou jeho úspěchy v tak dobré konkurenci obdivuhodné. Není Nadal, nebo Federer kteří jsou schopní se vrátit kdykoliv, nebo vyhrát jako Roger wimbledon po třicítce. To je můj názor, vše může být jinak, nemám věštící kouli a nepředvídám, ale myslím, že to zatím vypadá nějak takto.
Reagovat
tommr
ač nerad tak s tebou musím souhlasit. Tomáš na to, aby někdy vyhrál GS nebo aby se posunul ještě výš v žebříčku prostě nemá.
Dneska zase potvrdil, že se nedokáže vyvarovat pravidelně se opakujících selhání, který ho neustále srážejí ... :(
Reagovat
Fandina
Roger hrál v Dubaji úžasně, bohužel na něj Tomáš neměl. Dneska to nebyl nijak důležitý zápas, co se týká výhry, první kolo a nevyšlo to. Ale neznamená to, že Berďa nemůže být na žebříčku výš nebo nemůže vyhrát GS. To se dozvíme až po konci jeho kariéry, co všechno bylo. Teď nějaké vyhlašování je o ničem. Nikdo neví, co bude.
Reagovat
kada.tom
... nic jinýho se na dnešní Tomášovu hru nedá říci - tak špatně jsem ho už hodně dlouho hrát neviděl, Bautista hrál sice docela dobře, ale vyhrál proto, že Tomáš hrál katastrofálně ... místo aby využil toho, že se Del Potro odhlásil, Ferrer je zraněnej a Murray je taky z formy, tak předvede tohle ... zklamání :-(
Reagovat
Roger_Federer
Ostuda? Berdova standartni vec..po hodech sr...a, kdx vyleti v 1-2 kole z nejakym slabsim hracem..
Osobne myslim ze mu ta zates poslefnich tydnu nesedla (Davis cup ho vycerpal), a to cestovani..Dubaj-Honkong-IW..taky asi sehralo svou roli.
Reagovat
kada.tom
máš recht, že ten výlet do Hong Kongu úplně nechápu, naprostá zbytečnost ... ale zase měl v IW dost dní na to, aby se připravil/odpočinul - bohužel se to Tomášovi stává, že po sérii dobrých výkonů na několika turnajích takhle bouchne - zase ale lepší vypadnout teď než třeba na grandslamu, i když vypadnout v prvním zápase na Masters je hodně špatný :-/
Reagovat
tommr
bud ujištěnej, že Tomáš letos opět na nějakým GS vypadne už v 1.kole. Přejít přes 1.kolo na všech GS se mu podařilo za celou kariéru jen jednou - v roce 2006 vypad na AO až ve druhým kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bautista je zaujímavý hráčik..Ešte pred dvoma mesiacmi som ho považoval za s prepáčením tenisového komparzistu typu Volandri a už má na konte dva cenné skalpy..Dnes vyhral aj vďaka výkonu Berdycha, ale inak má celkom svižný FH, určite má potenciál byť TOP 32 hráčom..
Reagovat
EllNino
Achjo to je hrozný
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych to je uz silna kava toto
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si nalej čaj, Berďa vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to teda je hořkej čáj.. Tome Tome, taková škoda... Delpo se odhlásil, tak aspoň ať Ivan vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo jasne ty mudra
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jsi vlastně Cico10? si byl bloklej tak sis musel změnit nick? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera, jen tak dál !!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Lucka ten zápas otočí. Na tu cikánku, co vypadá jak 13 letý puberťák se vážně nedá dívat.
Reagovat
kada.tom
Tomáš krásně otočil v 1. setu z 2:4 na 6:4 :-) Tak ještě jeden :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam Tomík vyvádí v tom 2. setu? sleduju to jen po očku a nechci věřit vlastním očím..
Reagovat
kada.tom
já sleduju jen čísla, protože koukám na fotbal, ale tedy doufám, že to Tomáš zvládne v tom 3. setu, takhle brzký vypadnutí by vůbec nebylo dobrý :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Tom otočí, přece nevyletí takhle brzo..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpo odstoupil
Reagovat
smazaný uživatel
No to snad neee ! To mě mrzí...
Reagovat
smazaný uživatel
Brzo se uzdrav, Juane... :( Ještě včera hrál čtyřhru.. :/
Reagovat
Mayo
nejsom síce nejako nadšený z Rafovej hry ale tak hlavne, že vyhral...vamos !
Reagovat
Frick
Kristýna dostane za výhru v ITF 25.000 60 bodů
Karolína za R32 v IW 65 bodů

Kristýně se to asi určitě vyplatilo. Pokud to dobře počítám, tak by musela dát kvaldu (30 b.) + 1. kolo (35 b.). A to by byl hoodně těžkej úkol.
Reagovat
EllNino
Kristýna by se ani s rankingem do kvaldy IW nedostala ..:)
Reagovat
Frick
96 + 48, čili kvalda jistá pro 144. hráčku WTA. Mi někdo chce tvrdit, že aspoň 3 hráčky z TOP 144 nechtěly IW vynechat?

Jo a omlouvám se - za výhru na 25k (bez H) je jen 50 bodů a ne 60 (to je s H)...

Ale i tak se jí to vyplatilo. Asi i finančně...
Reagovat
EllNino
poslední volný místo tam měla Dushevina 129 ...tkže Kristýna měla smulu :)
Reagovat
EllNino
do těch 96 počítej i kvalifikanty a 8 divokejch karet, tkže mínus nějakejch 20 míst :)
Reagovat
tommr
tohle už se tady řešilo nedávno. Do hlavní soutěže v IW postupuje přímo jen 76 tenistek, dalších 12 postupuje z kvalifikace a 8 hráček hraje na divokou kartu. V kvalifikaci tudíž hrajou hráčky, který jsou v žebříčku na 77.-126.místě. Na Kristýnu (147.místo) by se proto nedostalo i když pár lépe postavenejch hráček účast v kvaldě odřeklo ...
Reagovat
Frick
No ale tak se jí to vyplatilo. Kolik třeba může dostat za ten titul prize money? Aspoň 5 000 USD? Resp., kolik % z dotace tak zpravidla připadá vítězce? A je to více, než třeba 2. kolo v IW?
Reagovat
VlS
Za druhý kolo IW je 16.000 USD, to jako vítězka 50.000 - hotel určitě dostat nemůže, ale určitě to najdeš na stránkách turnaje přesně.
Reagovat
Frick
Hm, takže když na 50k je 16k pro vítězku, tak na 25k by mohlo bejt pro vítěze 8k? To není tak málo...
Reagovat
VlS
Vítězka IW má 22% z celkových prize money pro hlavní soutěž. Jestli funguje analogie pro padesátku nevím.
Reagovat
VlS
pardon - pětadvacítku. Asi to záleží na počtu kol. Přibližně ( ale jen přibližně) se rozděluje stejně peněz za kolo + dvojnásobek pro vítěze. Cili za prvníkolo pavouka 32 bere peníze 16 lidí, za druhý kolo 8, za QF 4, za SF2, runer up 1 a winner 1x2, tak bych to tipnul někde kolem 6.000
Reagovat
Frick
Ale Kristýna hrála jen 25 000 ne 50 000
Reagovat
VlS
Máš to přesně rozepsané v pravidlech ITF pro rok 2014 na straně 66 a následujících. Vítězka bere 3.919 USD.
Reagovat
VlS
za 1. kolo je 228
za 2. kolo 392
za QF je 654
za SF 1.144
RU bere 2.091.
Početně ti nevyjde, protože v 25.000 jsou i prachy na kvaldu a na debla.
Reagovat
Frick
žádnej vejvar to není...
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/197473/prekonala-zahadnou-nemoc-stala-se-jednickou-ted-ji-nasli-rakovinu-jater.html

Bohužel, rak. jater má hodně vysokou mortalitu (snad to ale není vždy fatální jak na slinivce). Prý měla s játrama problémy celý život, doufejme, že kvůli tomu byla dlouhodobě pod lékařskou kontrolou, jenž mohli způsobit nalezení nádoru v časném stádiu. Ale co my můžem vědět...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=m_KApAZDrDc
http://www.youtube.com/watch?v=m4Tq0hOR_7c

Tomashino, Mutademus > no, je videt, ze mu to uplne nejde ani v tom treningu ;DDD))) Ale, zase ten sparing, to mu muze jen pomoct;)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=gjgond4JAI8
---
Tak jako Rafa, priprava na siti proti Radkovi...to je jas...co jineho cekat...;)))

No a Roger... ten ty udery ma zmaknuty, takze spis ta prace na fyzicce;))) Ale opatrne Fedexi...;) hlavne to nepretahnout;)
Reagovat
Pe3k
Ty cviky co dělá Roger jsou proti bolestem zad...
Reagovat
smazaný uživatel
Spolecny trening > Roger a Grigor;) [IW 2014] Holt Rogerovi jen Tommy nestaci, no ;) Je proste o neho rvacka;D)))

http://www.youtube.com/watch?v=8GT8kbDhRcA
Reagovat
J.M.
Tak speciálně oni dva jsou na sebe určitě vzájemně zvědaví, kór teď po minulém týdnu. Taky si vzájemně zkoumali své nové rakety:

http://www.onthegotennis.com/home/photos-roger-federer-and-grigor-dimitrov-practice-together-i.html
Reagovat
steve79
Radek bojoval jako lev, ale nestačilo to. Nadal byl blízko porážky už na minulém antukovém turnaji s Andujarem. Pravděpodobné čtvrtfinále s Murray bude ohromně zajímavé. Roger celkem dobrý výkon, ale mohl to ukončit dříve.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ale slušelo by se dodat, že Andujar zahrál svůj životní zápas a že se Štěpcem to byl začátek turnaje..
Reagovat
Roger_Federer
si to zhrneme..Rafael Nadal neprohrava, pokud prohraje, je zraneny, nebo po megaintergalaktickem vykonu soupere, ktery podal nadlicky "zivotni vykon" a to i kdyz jen malem prohraje(Andujar, Rosol, Darcis, Djokovic)....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj souhrn se dá aplikovat i na jiné hráče a hráčky a jejich fans :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nic takovýho jsem nikdy neřek, s Nolem byly všechny porážky zcela zasloužený a nijak je nezpochybňuju, pokud ale odmítáš přijmout fakt, že Andujar s nim hrál svůj životní tenis, tak jsi prostě zaujatej..
Reagovat
Roger_Federer
Neodmitam vubec nic, ja jsem ten zapas ani nevidel.Jen jsem ti tady zhrnul co zde ctu od tebe a nekterych dalsich jedincu uz zhruba 2 roky v kuse (z toho Nadal 7 mesicu stal)..

Je pravda , ze o Djokovice se vetsinou neotiras, ale Sonja ti to nedavno vysvetlila dostatecne..Aktualne ti Novak neohrozuje tvuj idol "bycka", dost na to aby ses s nim zabival(co se zisku titilu, granslemu a poctu tydnu v zebricku tyka)..
Reagovat
Amputace
Já bych řekl, že je to spíš o tom, že pokud má Nadal problémy s hráči jako je Štěpánek či Andujarem, je dost pravděpodobné, že to bude proto, že Nadal hraje špatně a jeho oponent výborně, nikoli naopak. V případě zápasů s Djokovičem, Federerem, Murrayem... je to samozřejmě úplně o něčem jiném a nikdo nikdy netvrdil u porážek s Djokovičem, že by hrál Nadal špatně. Naopak - hrál výborně, přesto prohrál a jeho fanoušci nemají problém to přiznat. To ty jen pořád hledáš něco, co není.
Reagovat
Mayo
prote vydretá výhra, chvalabohu za ňu samozrejme...ale nezdá sa mi v nejakej optimálnej forme rozhodne už dlhšie ale tak každý zápas je iný...
Reagovat
Rafaeoli25
Je opravdu zvláštní, že hodnotíš zápasy, který si neviděl, souhlas s Amputací, ani já nemám problém uznat porážky s Nolem, protože vím, v že zápasech s ním vždy odevzdá maximum a někdy to holt nestačí, Nole prostě patří do Ligy vyjímečných. To, že Rafa se Štěpcem nehrál svoje optimum je zjevný, kdyby předvedl svůj top skončilo by to tak 6:2, 6:3, to dobře víš, stejně tak ve Wimblu s Darcisem. Pak jsou samozřejmě zápasy, kdy outsider jednou za život zahraje nadpozemsky a favorita zaskočí. Takže já každou Rafovu porážku rozhodně neomlouvám..
Reagovat
Rafaeoli25
Sice teď v nejlepší formě není, přesto to má letos zatim 17:1 a to je to podstatný :)
Reagovat
Roger_Federer
Kde sem hodnotil zapas..konkretne?Pouze jsem ironicky poznamenal Forehendova slova i "dominanci" Rafy
Reagovat
PetaM
Chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo, podle jakého rankingu se bude nasazovat v Miami? Jestli podle toho, který byl před IW nebo až po něm :) I když je to asi hloupá otázka a bude se brát žebříček před ním což :D :D
Reagovat
gigin
Rankings and seedings are according to ATP rankings on March 9, 2014
Reagovat
gigin
Rankings and seedings are according to WTA rankings on March 3, 2014. Points before are as of March 3, 2014.
Reagovat
PetaM
Děkuji, takže je to naprd :( :D
Reagovat
tommr
odkud si ty údaje vzal? Já si myslím, že se tím jen říká, že hráči/hráčky jsou tam zatím uvedený v pořadí podle posledního žebříčku ...
Vlastní nasazování by se ale mělo dělat podle aktuálního žebříčku v den losu tzn. podle žebříčku ze 17.3 ...
Reagovat
gigin
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Sony_Ericsson_Open
Reagovat
gigin
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Sony_Open_Tennis
Reagovat
gigin
To je uskupení!! :)) Su zvědavý, jak teď slíznou švýcarskou smetánku ;))
Reagovat
gigin
100% first serve & 75% second serve for Gulbis/Raonic in set 1. INSANE!
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden za 18, a druhy bez 2 za 20... chtelo by se rict...ale jeden rozdil tady asi vidim...
Tomu Kanadanovi nemohu od leta nejak prijit na jmeno...nemam moc rad, tenhle typ hracu, kteri predcvicuji spartakiadu behem celeho zapasu, kdy na ne musi souper neustale cekat, i kdyz jsem si trochu vedom, ze to manik na empajru nezvladl, ale stejne...
Rozdil je asi v tom, ze na tohle Gulbis neni...;D) Je to pusa nevymachana, ale spartakiadni MTOcka, to neni jeho salek caje...;D)))
Takze to, ze hraje debla s timhle hracem mne urcite nenadchne, i kdyby meli stats. 100 na 100....;DDD)))
Reagovat
VlS
zvládá přechod z juniorů skvěle, v rankingu hráčů do 21 let se dělí o čelo s Tomicem ( kterej je o rok starší), ani jsem nečekal, že to půjde tak dobře. Horší to je s Adam Pavláskem, ten se zatím neprosazuje ani na challengerech a ani na Futures to není bůhví co. Škoda že těch mlaďochů nemáme trochu víc.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Jirkovi se daří a je dobře, že ho trénuje Jaroslav Navrátil, který dlouhou dobu trénoval i Berďu. Co se týká Adama, tak on je o rok mladší než Jirka, tak doufám, že by také ještě mohl zabrat, ale faktem je, že Jirka byl i úspěšnějším juniorem. Na Jirkovi se mi líbí jeho schopnost otáčt i zápasy, když to zrovna nevypadá.
Reagovat
Pe3k
Naši zahráli skvěle. Rosol několikrát breaknul Murrayho, i když ten jejich zápas byl spíše na úrovni WTA, z 6 gemů tam bylo 5 breaků. Radek Nadala v prvním setu úplně přejel a šance měl i ve 3 setu. Zápas sice nedotáhl, ale i tak by měla světová jednička z 35 letým Radkem uhrát ten zápas dříve než za 2 a půl hodiny z velkým štěstím...Jirku ani nemá cenu komentovat, to je prostě paráda :)

Roger hrál v prvním setu pěkný a koncentrovaný tenis. Škoda, že ve 2 setu uktání nedopodával za stavu 5:4, ale i tak utkání vyhrál ve 2.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechtěj mě rozesmát, dobře víš, že Rafa se většinou rozjíždí pomalu, tenhle turnaj neni vyjímkou. Je komický, když se mu tady posmíváš kvůli úvodnímu zápasu se Štěpcem a před sf pak budeš zase odevzdaně psát "Roger je bez šance, na to se ani nemusim koukat", apod..nepřijde ti to směšný?
Reagovat
Roger_Federer
Ano, rozjizdi se pomalu, precejen, tak fenomenalni hrac, v nejlepsich letech, leta dominujici (forhendova slova, vcera), by takove problemi nemel pripustit a tk se trapit.
Reagovat
nitrotaj
Klasika. Dela ramena a pak bude jak pred sf jak na ao volat do sveta 0:2 nema smysl na to koukat. 17gs. Uz toho dokazal dost.
Reagovat
Pe3k
Kdo se komu posmívá? Ty by sis měl vzít nějaké prášky na hlavu...
Reagovat
Rafaeoli25
A já bych ti na to moh říct no aspoň ty zápasy nakonec zvládá a vyhrává je, nedostává klepce jako Rogi třeba v r.08 v Římě s Volandrim, tedy v jeho necelých sedmadvaceti, pokud se nepletu, já ale na něj takhle hnusnej jako ty na Rafu nebudu..
Reagovat
Rafaeoli25
Ty si vem prášky na hlavu a i na žaludek, vynášíš tu Rogera až do vesmíru a přitom se neustále modlíš, aby mu někdo odstranil Rafu z cesty, protože víš, že jinak nemá na titul šanci tvůj pan dokonalý a tak je to už min.šest let, co k tobě říct..
Reagovat
Amputace
Viděl jsem pouze první set, pak mě přemohla únava. O žádném přejetí nemůže být řeč, to jsou zase bláboly. Radek Rafu ze startu breaknul, načež měl snad při každém svém podání problémy a odvracel breakbally, zatímco Rafa dále podával bez jakýchkoli problémů. Za stavu 2:5 ovšem udělal tři dvojchyby v řadě a set ztratil. Takže jaképak přejetí? Co zase ten Peťuška viděl?

Také nechápu, proč by nemohl mít dominující hráč někdy problémy se slabším hráčem? Týká se to snad každého tenisty, nejen Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je zase legrace kopec :D Přece o to jde, že jako divák jdu na zápas, kde se jednoznačně čeká, že Nr.1 vypráská "outsidera" a najednou to není bum bum a konec zápasu, ale nečekané situace, chyby, prostě zajímavý zápas. Radkovi o nic nejde, proto si dokáže tenis užívat, protože může, ale nemusí, na rozdíl od Rafy, který musí. A že u toho dokáže ukázat svoji typickou hru, i když má třeba špatně připravený útok a Rafa ho prohodí, je jen ku prospěchu věci. A hrát spolu tak dlouho? To už diváci museli vyloženě chrochtat blahem :D:D:D
Reagovat
Roger_Federer
Prijdes mi uz jak gramofonova deska..Kde jsem na Nadala "hnusnej"?
Nadal nikdy nedominoval nicemu jinemu nez antukovym turnajum.To je tak cele co ti na to reknu.
Reagovat
Amputace
No jde o to, v jak dlouhém časovém úseku tu dominanci vnímáš. Pokud mluvíme o jednotlivých sezóznách, tak dominoval několikrát.
Reagovat
Roger_Federer
Neumis cist? Nadal dominuju antuce temer celou svou dosavadni karieru..
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, nikdy nedominoval jinde než na antuce, i když je třetí rok na trůnu, k tomu mu těch 5-6 tisíc bodů z antuky vždycky stačilo viď, obehraná deska jsi ledatak ty..
Reagovat
Rafaeoli25
Sranda, R_F ani nechápe co myslíš :D
Reagovat
Pe3k
Tak sorry, 6:2 je vyrovnaný set :D
Reagovat
Amputace
Bereš to pouze podle výsledku - klasická tvá omezenost. Navíc já nemluvím o žádné vyrovnanosti, ale o tom, že Štěpánek Nadala rozhodně nepřejel, tak se to popsat nedá.
Reagovat
Rafaeoli25
No a co že prohrál set 6:2, počítá se celej zápas, i kdyby vyhrál 0:6, 7:6 a 7:6, tak je to jedno. Budu se opakovat, on má pomalý rozjezdy na začátku turnajů, o to drtivější má konce, tohle je fakt směšná debata, zajímalo někoho, že se Rog trápil ve Wimblu s Fallou? Ne, postoupil a to bylo vše..
Reagovat
Amputace
Už by sis měl odpočinout...
Reagovat
Amputace
Přesně tak, nechápu, proč se to tady vůbec řeší. Všichni to o Rafovi ví, že se často trápívá s outsidery, že mívá v prvních kolech problémy a že o to lépe pak zvládá ty důležité zápasy proti největším rivalům. Alespoň tím dělá jinak nudná první kola zajímavějšími.
Reagovat
Roger_Federer
;)...
Reagovat
Rafaeoli25
I Rog a Nole, o Murraym ani nemluvě měli v prvních kolech mnohokrát problémy, na tapetě je ale jen Rafa, jak jinak, mně to ale taky nevadí, nebaví mě zápasy, který favoriti sfouknou za hoďku a není se na co koukat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tušil som, že to so Stepankom nebude až taký rýchly proces, no 7:5 v treťom som naozaj nečakal..Aj za predpokladu netradične kvalitného tenisu z Radkovej strany by ten výsledok tak tesný byť nemal. Dúfam, že v tom neboli výkon limitujúce zdravotné problémy a že to je len dôsledok nezvyklej slabšej formy Nadala. Žreb však k Rafovi dvakrát prívetivý nebol, Dolgopolov, Monfils, či neskôr Murray môžu pri podobných výkonoch kľudne vystaviť stopku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nedokazi si predstavit, ze Rafovi Dolgo dela problemy, teda...
No a Gael to zase odstoji na BL jak posledne... urcite bych si to nepral, ale uz si nedokazi ani predstavit, ze s nim neco vymysli jineho...
No a jestli jde o Andyho, tak opravdu ten v tuto chvili zabiji jeden zapas za druhym...
Takze papirove to mozna vypada i neprivetive, ale po chvilce zamysleni...by Nadal nemel mit nejake vetsi problemy... s postupem. Aby se zopakovala minela s Radkem, to by opravdu musel byt zraneny a Dolgo s Gaelem prekvapit. No nevim jestli Ti dva prekvapi...
...a o Andym nema ted cenu ani hovorit jako o konkurenci...krom toho na IW obcas predvadi vykony kategorie futures...(myslim nadnesene) Ikdyz ten vypadek 2 roky zpatky tady s Andujarem, no a ted s Rosolem, to hovori za vse...
Proste nevidim v tom losu zadny problem, a to nejsem fanda Nadala, ani kdyby mne tito premlouval;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ten zápas, pre našinca v nekresťanskom čase obetoval. Takže som ho nevidel a ťažko sa mi predvída, čo ďalej. Vychádzam len z výsledku a teda faktu, že v ďalších súbojoch budú "papierovo" ťažší protivníci a za predpokladu konštantných výkonov to stači nebude. Ukrajinca ešte možno Rafa dá, ale Monfils ide výkonnostne celkom strmo hore a kľudne môže Nadala poraziť. V Austrálii aj v DOHE s ním prehral, no zhodou okolností to sú dva najlepšie zápasy, ktoré po hernej stránke Rafa v tomto roku odohral. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna to vyzni silene, ale rekl bych, ze Stepanek byl pro Rafu asi tim nejtezsim souperem...veteran, ktery se vic uz tenisem bavi, hodne kreativni na kurtu, a tihle hraci takovym jako Rafa opravdu ty problemy mohou delat, pokud to maji v ruce...
Dolgo souhlas.
Monfils, to teda ne. Gaela mam rad, fandim mu, ale to co predvedl na AO, tak z toho jsem teda byl dost hotovy... se na to ani nedalo divat... pokud predvede opet proti nemu to same... bude to rychlovka teda. Takze je tady jen otazka jak se k zapasu Gael postavi, ale i tak moc tomu neverim, ze se neco zmeni, a ani nevis, jak bych byl rad. Ale jinak souhlasim, celkove se Gael zveda, jenze to nedokaze tolik potvrdit, prave v takovych zapasech, proti tem nejlepsim...no uvidime...
A jestli jde o Andyho, to se mne snad ani nechce komentovat;) Ale necekal jsem, ze se tady na IW nejak zazracne zvedne. Uvidime podle Miami...tam mu to sedi asi vic...Ono se take klidne muze stat, ze Andy uz hukne s Jirkou... schopny toho je, ne, ze ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak se muzes kouknout na zaznam... neni to uplne kvalita...ale pro predstavu staci;)

http://www.youtube.com/watch?v=J50UBLwPzjM

http://www.youtube.com/watch?v=e6RvOMSYTXI

atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Dik, určite pozriem..;)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem blbka, jsem blbka, jsem blbka.. tak jsem se těšila na ten zápas, až jsem ho zaspala, jinak by Radek určitě vyhrál, protože mé staré kosti nelžou :D:D A kdoví, když se zase Radek s Rafou potká, taky možná už nikdy..
Reagovat
VlS
Nezačínáš ty Rafovo lososování prožívat trochu jako my Petřino? Na rozdíl od našich obav jsou ty tvoje trochu zbytečný, nemyslíš? I kdyby prohrál, tak co?
Reagovat
Fandina
jsem to, ale mám velkou radost, že Štěpec potrápil Rafu. Dobrá zpráva pro něj a jeho hru a pro jeho fanoušky. Tak jen tak dál Ráďo. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
n.z.:)

Ja myslim, ze z toho je patrne, co dela Rafovi problemy...
Hraci, kteri se neboji prechazet intensivne na sit, i za cenu, ze je obhodi. Ale nerikam, ze Rafa podal nejaky excelentni vykon, ale tohle mu proste problemy dela, a podle mne to je i jeden z duvodu, proc na trave zacina mit take vic problemy... hraci se mene boji si vyjit hloubeji do kurtu, proti Rafovi;)
Coz je dost nebezpecne, ale asi lepsi nez zustat trcet s Rafou na BL...tam je proste k neporazeni...mno na antuce nestaci ani to...;)

To je proste to, co Gael nebo Dolgo proste nedokazi, a museli by mne prekvapit...

Obecne, diky Radkovi, ze do toho sel hloubeji do kurtu, jsou k videni obcas paradni vymeny z obou stran, pochopitelne... urcite stoji za to, se na to kouknout;) v klidu, uz bez emoci;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, az prijde trava, tak Forehandovy obavy budou rozhodne na miste ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že Radej je typ hráča, ktorý robí Rafovi problémy..Naozaj..Toto bol jeden zápas, ktorý sa vymyká štandardu, dlhodobá štatistika hovorí niečo iné..

Nad žrebom nijako nelamentujem. Len konštatujem, že pri podobných výkonoch môžu byť ťažší súperi konečnou. Zároveň IW je IW, dôležitý turnaj, no nie kľúčový.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslel jsem to jako pohled na celou karieru Stepanka... to mne trochu podcenujes;)))
... spis aktualni stav deni. Stepanek, i z vlivem debla se opravdu herne tak nejak prizpusobil na to, co muze hrat v tomhle veku... zjednodusil hru...

Ale je treba podotknout, ze tady vychazim i vic ze sveho oblibeneho pohledu na tenis... jednoduchost hry v rychlem prechodu na sit...obecne chodit vic hloubehi do kurtu, half jako standartni prvek a vybaveni hrace...ja, kdyz v zapase neuvidim aspon 20 halfu, tak to beru jako nudu...(((takze k tomu je nutno prihlednout:)))

Nedavno jsme mohli videt treba Venusi ve finale, ona proste vyhrala uplne jednoduchou hrou (Byla to proste uplna naaadhere, polibit takove hracky, jako muza na celo;)...

ten BL styl muze mit problemy se stylem, kdy si dokazes prechazet po kurtu dle potreby a hry... to si teda myslim... a ono pak jen zalezi, v jakem rozpolozeni se uplatnovatel jednoduche hry nachazi... ovsem ta jednoduchost si zada sakra nejen obeti, ale i pevne nervy, presnost uderu ala Roger, jestli s tim chces vyrukovat na Rafu... jinak te pochopitelne semele...no, na antuce by to asi tak nedopadlo.... tam na Rafu podle mne plati uz jen servis snu, a ihned k siti a do protipohybu, a uprimne...tohle ani Karlovic nezvladne... malem se to povedlo Johnovi na RG, ale to je dost malo na to, aby porazit tohodle Krale Antuky...Je absolutne neskutecnej... to zase jo...

Neprekvapilo mne proste, ze Stepec takhle zahral... a uprimne, ani vysledek mne nejak spec. nesokuje;)

Jinak nic proti BL stylum jako zakladu. Proste nekdo ma rad vic vdolky, a nekdo zase treba rizky;))) Rekl bych, ze obecne se nikdy asi nepochopime navzajem, neb mame radi uplne opacnou tvar tenisu, ale jinak Respect to U and Nadal... to je jas;)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Vlku, cením si to..Fakt..Ja chápem, že každý má rád niečo iné, zrejme to súvisí aj so sympatiami ku konkrétnemu nositelovi daného štýlu a ten si potom samozrejme fanúšik trochu zidealizuje..

Inak ale samozrejme, tenis sa vyvíja, od BL dnes hráči aj vdaka technickému pokroku vo výrobe rakiet posielajú na druhú stranu ovela vacsie rany, nez trebars v casoch Samprasa..A to pritom nebolo až tak dávno..Vsetko so vsetkým súvisí, hráči nemajú tolko casu chodit k sieti, celý štýl je menej účinný a tak sa pouziva to, co funguje..BL tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=6531gp8npTU

...to se to potom trenuje;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
dik, Vlcku, jsem lina neco hledat... jak lidi okamzite fandi.. :-)) Trenink se souperi je naprosto super, ani se nemusi hrat setik, je zvlastni, jak se telo okamzite nabudi a muze se stokrat hrat "lazo-plazo", je to tam a i pot ma hned jine slozeni.. :-)
Neco jako ja u druheho videa - znam vysledek, ale okamzite zadrzuju dech, fandim, bojim se a temer si "pestickuju".. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nejake dva, tri dny zpet jsem tu daval take zajimave treningy;-)
Na priklad Lucy a Julie;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber tyy vocas to čo si porobila hanba jak svet Keby aspon prehrala s tenistkou a nie s takym vtipom. Totu Toroflor ci jak sa vola som videl hrat pred IW a som neveril vlastnym ociam jak taky amaterizmus moze hrat tenis a zrazu da Kerber
Reagovat
VlS
Ty cico, čo to stváraš, o dievčatkách más članok vedľa
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno
Reagovat
J.M.
Tak dnes byl Nadal rozhodně k poražení. Spousty dvojchyb a jiných chyb, a ty 3 neproměněné brejkboly za stavu 3:2 a 40:0 ve třetím setu asi Radka budou mrzet navždy. Ale klasicky, jako každý proti Nadalovi, nezvládl koncovku a na konci rozhodujícího setu zazdil forhendy po lajně, které předtím v zápase sázel nezvykle skvěle.

I tak ale nečekaně výborný zápas od něj, velké noční drama. Larry Ellison fandil ještě bouřlivěji než kdy předtím, v jednu chvíli se za Nadala snad i modlil. Každopádně pokud chce Nadal obhájit titul, bude se asi muset zlepšit.
Reagovat
nitrotaj
Presne tak, larry se modlil. Atmosfera paradni, Rafa 8 dvojchyb. Klicovej moment 2'3 0:40, Rafa 2 esa a pak vymena asi 30* pres sit kterou nakonci Rafa vyhral Bh prohozem na caru :-D
Reagovat
tommr
po Sijslingovi získal v IW už druhej cennej skalp a potvrzuje, že do tý první stovky opravdu patří ... :)
Proti Murraymu sice nemá teoreticky žádnou šanci, ale když dokázal Andymu vzít set Lukáš tak by se to mohlo podařit i Jirkovi ...
Reagovat
kada.tom
Ty jo, dobře Jirka :-)
Reagovat
Fandina
Jirka porazil Andujara a dokonce ve třetím 6:1. Tak to je nádhera a moc držím palce na Andyho. Jirko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
VlS
je ve třetím kole, bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska tě pomstí Radek, cítím to v kostech :D:D:D
Reagovat
makro99
You are absolutely right... Radek ho má na lopatě: 4:1.
Akorát škoda, že tu všude v telce dávají asi 20 basketbalů...
Reagovat
makro99
drtič, double break 6:2
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist