Veselý postoupil do hlavní soutěže French Open

24. 5. 2013, 15:31
Aktuality 24
Jiří Veselý si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž grandslamového turnaje. Devatenáctiletý talent a už 127. hráč světa prošel úspěšně kvalifikací antukového French Open poté, co v dnešním závěrečném 3. kole v Roland Garros porazil domácího Stephanea Roberta 6-2 a 6-2.
Jiří Veselý

Jiří Veselý v kvalifikaci French Open potvrdil roli nasazeného hráče a neztratil ani set. Nejdříve porazil Denise Molchanova z Ukrajiny, poté si poradil s Malekem Džazírím z Tunisu a v utkání přerušeném deštěm i s Robertem. Francouz se předloni postaral o velké překvapení, když v 1. kole French Open vyřadil Tomáše Berdycha.

Veselý letos hraje skvěle. Stihl vyhrát tři turnaje kategorie Futures, v polovině dubna ovládl také svůj první challenger v tureckém Mersinu a o tři týdny později uspěl i v Ostravě. "Už vím, že je všechno hratelný, což mi dodá vnitřní klid pro hru. Musím dál makat, abych byl lepší a dostal se na velké turnaje," řekl v Ostravě a svá slova naplnil - nyní prošel grandslamovou kvalifikací a čeká ho velký turnaj.

O své pocity se podělil talent českého tenisu na facebooku: "Je to tam, poprvé na grandslamu! Je to jako sen, užívám si to. Teď mám čas připravit se na první kolo. Těším se."

Bez ztráty setu sítem kvalifikace prošla taky Sandra Záhlavová, která si na grandslamu v hlavní soutěži zahrála naposledy v roce 2011 ve Wimbledonu. Plzeňská rodačka porazila domácí Hesseovou, devátou nasazenou Luksiku Kumkhumovou a dnes i Rusku Gavrilovou.

Úspěšná byla dnes taky Barbora Záhlavová-Strýcová, když v posledním kole kvalifikace porazila Vogtovou z Lichnštějnska dvakrát 6-4. Jediná Češka, která dnes rozhodující duel o postup do hlavní soutěže dvouhry nezvládla, byla Eva Birnerová. Rodačce z Plzně vystavila stopku Američanka Minová vítězstvím 6-2 6-4.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 -
(Francie / Paříž, antuka)
páteční výsledky kvalifikace (24. 05. 2013)

Dvouhra mužů - 3. kolo:
Veselý (ČR) - Robert (Fra) 6-2 6-2

Dvouhra žen - 3. kolo:
Záhlavová (ČR) - Gavrilová (Rus) 7-6(3) 6-3
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Vogtová (Lichn.) 6-4 6-4
Minová (USA) - Birnerová (ČR) 6-2 6-4

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevítě prosím Někdo program na 1.kolo na Roland Garros?
Reagovat
George_Renel
nebyl pro Jirku nejpřívětivější. Soupeř je přece jen stabilní hráč první dvacítky. Nicméně dnes, po odečtení bodů před GS, je Jirka na krásném 115. místě žebříčku a ani při neúspěchu v 1. kole se nepropadne nijak zásadně a je to dobrý odrazový můstek so 1. stovky. Snad má připravený i plán B pro případ neúspěchu, aby to co má natrénováno mohl prodat v nějakém souběžném challengeru. Věřím, že v Prostějově by ho uvítali s radostí. Ještě větší radost by však byl, kdyby tam přijet nemohl. :-)))
Reagovat
tommr
Hájek a Veselý jsou do Prostějova už přihlášený a pro Rosola a Štěpánka mají pořadatelé připravený divoký karty. Takže je vysoce pravděpodobný, že s výjímkou Berdycha tam uvidíme naší kompletní špičku. Samozřejmě za předpokladu, že všichni jmenovaní na FO vypadnou už v prvním nebo druhým kole. Pokud by ale na FO došli dál a do Prostějova nemohli tak by se asi nikdo nezlobil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý test. Může si vyzkoušet, jak je jeho hra platná proti jednomu z nejlepších hráčů na světě. Lepší prohrát v hlavní soutěži s osmnáctkou než s nějakým hráčem kolem stovky. Fajn zkušenost.
Reagovat
tommr
Veselý je podobnej typ jako Berdych a tomu se proti Kohlschreiberovi poměrně daří. Tak snad to Jirkovi proti němu taky půjde. Když s ním ale vypadne tak se taky nic nestane - prohrát s Kohlschreiberem není žádná ostuda ... :)
Reagovat
UnrealTom
pěkně Jiří budoucnost našeho tenisu sem rád že se mu to povedlo
Reagovat
Chrenda
Myslím, že psavou kapustu (Kohlschreiber) může v pohodě dát. Ten je teď jak na houpačce, dobrý zápas, blbý zápas a na antuce je poloviční. Jirka jede na No.1 a kdo se mu postaví do cesty, zle se mu povede!!! Počítám, že se ještě letos dostane někam k padesátce, možná i výš!
Reagovat
anajka
Takže Veselý - Kohlschreiber
Reagovat
smazaný uživatel
to je docela špatenka :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je blby...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Pěknej hnus, mého oblíbence, ale zase kdyby vyhrál, tak má Lu-Bolleli.. To by asi šl..
Reagovat
smazaný uživatel
šlo*
Reagovat
tommr
ted by to chtělo ještě nějakýho hratelnýho soupeře pro první kolo. Ideální by byl nějakej jinej kvalifikant, dobrej by byl i Donskoy nebo Kavcic. Naopak bych pro Jirku nechtěl Federera, Almagra nebo Fogniniho, protože to by byl jeho jistej konec. Moc by se mi nezamlouvali ani Hájek nebo Rosol i když proti nim by měl Jirka slušnou šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Wimbledonu dostane divokou kartu a v prvním kole vyklepne Rožéra a zahájí tím novou éru tenisu!
Reagovat
smazaný uživatel
a mozno pride i kuzelnik
Reagovat
Tomasito
..sqvele,ale hlavne neusnout na vavrinech ! :-) ..trosku stesti na los a mohl by vydrzet do druheho tydne na RG! :-)
Reagovat
Fandina
Tak a teď nějaký vhodný los v hlavní soutěži a jeď. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
kolik bude mít bodů jenom za tu kvaldu?
Reagovat
Fandina
Jirka se výhrou v kvaldě získal 25 bodů posunul se o pět míst na 122 místo v žebříčku viz odkazy.
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx
http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Super! A bylo by jeste lepsi kdyby vyuzil sve vyborne formy a vyhral na RG jedno ci dve kola a tim by se mohl posunout do stovky.
Jinak mame pet hracu ATP na Grandslamu. To uz tu dlouho nebylo.....nebo se pletu?
Reagovat
tommr
nepleteš se. Loni hráli na FO jen 3 naši hráči, předloni 4 ... :)
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že je to premiéra nejen na grandslamu, ale vůbec na turnaji ATP! Paráda, úplně jsem mu v té kvalifikaci nevěřil, ale evidentně už na to má.
Reagovat
tommr
jj bude to jeho první zápas na klasickým turnaji ATP. Zatím má na okruhu započítanej jen jeden zápas s Laaksonenem při DC proti Švýcarsku ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist