Veselý prohrál s Bautistou a titul v Aucklandu neobhájí. Rosol první kolo opět zvládl

12. 1. 2016, 08:02
Aktuality 28
ATP AUCKLAND - Jiří Veselý v Aucklandu svůj dosud jediný titul na okruhu ATP neobhájí. Letos dvaadvacetiletý český tenista končí hned v 1. kole, v němž podlehl osmému nasazenému Španělovi Robertu Bautistovi. Naopak Lukáš Rosol zvládl první kolo i na druhém letošním turnaji, když zdolal Španěla Garcíu-Lópeze.
Jiří Veselý

Jiří Veselý vstoupil do sezony minulý týden na Hopman Cupu, kde zdolal Lleytona Hewitta, ale prohrál s Alexanderem Dolgopolovem a Jackem Sockem.

První soutěžní zápas v novém roce odehrál dnes v Aucklandu, kde loni odehrál sedm utkání a z kvalifikace si došel až pro svůj první titul na okruhu ATP. Obhájit ho ale nedokáže, letos skončil už po svém úvodním vystoupení na raketě osmého nasazeného Roberta Bautisty, kterému v prvním vzájemném střetnutí podlehl za 78 minut hry 3-5 5-7.

Svěřenec Tomáše Krupy Veselý po první ztracené sadě prohrával ve druhém setu 1-3, ale pak dokázal poprvé vzít sedmadvacetiletému Španělovi servis a vývoj otočil na 4-3. Jenže od stavu 5-4 prohrál s pětadvacátým hráčem světa deset míčků v řadě a tím ztratil i celý zápas.

Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami tak ve světovém žebříčku přijde o 262 bodů a z 42. místa klesne zhruba o patnáct příček. Nyní už se přesuna do Melbourne, kde bude hrát dvouhru i čtyřhru společně s Lukášem Dlouhým.

Šanci na úspěch si v Aucklandu udržel Lukáš Rosol. Poté, co včera s Johnem Isnerem vyhráli první kolo ve čtyřhře, zvládl dnes i vstup do dvouhry. Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze zdolal 7-6 6-4 a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 3-2.

Rosol sice v prvním setu neproměnil za stavu 5-3 tři setboly při svém podání a v tie-breaku prohrával 2-4, ale nakonec sadu vybojoval. Druhé dějství rozhodl už brejkem na 2-1. V šestém gamu pak při svém podání ustál stav 0-40 a nakonec mohl slavit vítěžzný start i na druhém letošním turnaji. 

Minulý týden v Čennaí Rosol porazil Giralda a ve druhém kole pak prohrál s Benoitem Pairem. A právě s pátým nasazeným Francozem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2, se po týdnu dočká odvety,

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 520.070 dolarů
úterní výsledky (12. 01. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - García-López (Šp.) 7-6(5) 6-4
Bautista (8-Šp.) - Veselý (ČR) 6-3 7-5
Fognini (6-It.) - Sousa (Portug.) 6-4 2-6 7-6(3)
Paire (5-Fr.) - Venus (N. Zél.) 6-4 7-6(4)
Querrey (USA) - Bedene (Brit.) 6-7(7) 7-6(10) 2-1 skreč B.
Kohlschreiber - Becker (oba Něm.) 7-6(8) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
EllNino
No pěkný, nedopodával, ale výhra se cení :)
Reagovat
EllNino
tiebreak byl 7:5
Reagovat
Frick
By měl mít právo na nasazení...
Reagovat
EllNino
v roce 2009 vyhrála Petra Hobart a druhej rok musela dokonce do kvalifikace :) ...a to samý musela absolvovat Tsvetana po triumfu 2014 v Sydney :D ...ta ale aspoň v tý kvaldě nevypadla narozdíl od Petry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte ,proč nehraje Pavlásek kvaldu AO?
Reagovat
VlS
Protože se mu nechce
Reagovat
Fandina
Hraje na challengerech v Bangkoku tenhle a minulý týden a příští v Manile. Asi to považuje za výhodnější.
Reagovat
smazaný uživatel
4000,-USD za 1. kolo kvaldy a nad tím mávnout rukou? To musí být Černošek v Prostějově hodně štědrý.Ani finále na 25ce v Bangkoku mu nedá zpět účast v 1. kole kvaldy AU.
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, proč tam hraje, třeba mu jde o body nebo nevím proč, třeba byl nemocný. Nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si věří brzy na TOP 100, tak body mají taky cenu.Uvidíme,Južný je naštěstí v druhé půlce pavouka.
Reagovat
PH94
Má tam větší šanci na získání bodů :) Začátek loňské sezony mu nevyšel a pokud se mu teď zadaří, tak může udělat poměrně velký žebříčkový skok, takže já tomu jeho rozhodnutí docela i rozumím :)
Reagovat
tommr
celkem podle očekávání titul neobhájil. Na jeho omluvu je ale nutný říct, že měl opravdu smůlu na los ... :(
Potěšující je, že i přes vypadnutí už v prvním kole se v žebříčku nijak dramaticky nepropadne a do AO půjde na 50.místě ...
Reagovat
mayday
Smůla na los, smůla na los... to je furt dokola, loni to bylo sedmnáctkrát nebo kolik. Ano, Bautista není žádná máčka, ale pokud chce Veseláč konečně výrazně prorazit, a jako že už na to ten věk má, tak musí taky někdy i tu smůlu na los přemoci.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle jsou docela reci, myslim, ze prave ta "neprostupnost" uvodnich kol ty kluky pekne srazi. Co mladasu odpadne! "Prozivala" jsem si to s Ryanem Harrisonem, sotva se prokousal kvaldou, vzdycky hned Dimitrov, Nisi, Founa, Rosol, 1111 a podobne. Na budku.. :-) Asi ho vsak nesrazila jen smula na los, to pripoustim, nejaka zraneni tam byla a nesnesitelna povaha predevsim, no.. jeste doufam... :-) Jura je jiny, ten zas potrebuje odbrzdit.. :-)
Reagovat
marta
Naprosto Souhlasím.Jirka dnes hrál dobře.Zlepšení tam jde vidět.Aspoň můj názor.Jiřímu přeji ať se daří na Australian Open.
Reagovat
Fandina
Los Q AO, Štěpula Šátral v prvním kole, to je děs. Mertl proti nasazenému.
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/draws/qs/qsdraw.pdf
Reagovat
Fandina
Kluci hrají zítra pátý zápas na 13 kurtu. První zápas se hraje v 0:00 našeho času.
Reagovat
Fandina
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/p_schedule1.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka měl hodně dobrého soupeře,Španěl tomůže to celé vyhrát.Lukáš taky vypadá dobře
Reagovat
Fandina
Gratulka Lukymu. Porazil Garciu-Lopeze v prvním setu v TB a 6:4. Dobře tak.
Reagovat
George_Renel
Ta změna stylu se u Jirky rýsuje. Je tam lepší servis, je tam větší důraz, je tam větší snaha jít si za úderem na síť. Jen to všechno chce ještě dopilovat.
Reagovat
Fandina
Já tam občas koukla a viděla jsem ho často na síti. Škoda. Chvíle mi to vypadalo, že vyhraje.
Reagovat
turista
Tak Jirkovi držme palce ať napodobí Wawrinku. Ten mezi seniory dlouho nemohl prorazit navzdory vynikajícím úderům a dnes je z něj megahvězda, které se všichni bojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni bojí? To snad ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ho nebojím
Reagovat
smazaný uživatel
Hm jen s tim rozdilem, ze Stan mel obrovskej talent.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/16996/vulgarny-tomic-s-dalsim-problemom-teraz-sa-kaja
Reagovat
PH94
Docela by mě zajímalo s jakou taktikou šel do zápasu, protože hrát Bautistovi i z klidných pozic do forhandu mi zrovna moc chytré nepřipadalo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist