Veselý prošel v Praze bez ztráty setu do čtvrtfinále

12. 6. 2014, 21:11
Aktuality 3
Jiří Veselý se dál veze na vítězné vlně. Po suverénním triumfu v Prostějově zatím postupuje bez ztráty setu i na challengeru v pražské Stromovce, kde dnes porazil 6-3 7-6 Gerarda Granollerse-Pujola a vyhrál už sedmý zápas v řadě. Ve čtvrtfinále se utká s dalším Španělem Ramirezem-Hidalgem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl s antukářem Gerardem Granollersem, kterému patří 231. místo v žebříčku ATP, plné ruce práce. Mladšího bratra známějšího Marcela Granollerse, aktuálně 30. hráče světa, porazil po boji až za hodinu a tři čtvrtě. "Překvapil mě, čekal jsem to snazší. Na začátku jsem vůbec nebyl schopný chytit rytmus a vypořádat se s jeho lifty. Spoustu míčů jsem měl daleko od ruky," řekl Veselý pro turnajový web.

Před plnou tribunou Španěl v úvodním setu vedl 3-2 a při Veselého podání 40-0. Sahal po brejku, ale přesně v tomto momentě se první set zlomil. Českého tenistu podrželo podání, uhrál pět bodů v řadě, pak hned vzal servis soupeři a set už si pohlídal.

Ve druhé sadě už to tak hladké nebylo. Granollers si hned zkraje sady vypracoval tři brejkboly a tentokrát už svou šanci nepromarnil. Ujal se tak vedení 3-1 (poté vedl i 4-2), a přestože Veselý ztrátu smazal, ještě jednou si zápas zkomplikoval - za stavu 5-5 ztratil další servis a soupeř podával na zisk setu, Španělovi se však set dopodávat nepodařilo a o osudu druhého setu rozhodoval tie-break. „Tam rozhodly zkušenosti. A bojovnost,“ řekl Veselý krátce poté, co ve zkrácené hře proměnil mečbol. „Myslel jsem, že se mu budu tlačit do bekhendu, ale on hrál uvolněně, chytře a hodně mi vracel dlouhé míče zpět.“

V pátečním čtvrtfinále se střetne s dalším Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem. Druhým domácím zástupcem mezi nejlepší osmičkou je turnajová jednička Lukáš Rosol, toho čeká v boji o semifinále Ital Lorenzo Giustino.

TenisPortal.cz, Pragueopen.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je dobre, ze se mu dari, ale proc se radsi nepripravuje na trave?? Taky se divim, ze se tady nad tim snad nikdo nepozastavil. Jestli je to zas kvuli nakymu hloupymu zakulisnimu tlaceni na tenhle turnaj, tak z toho zacinam byt trochu nastvanej...
Reagovat
VlS
Taky si myslím, že měl hrát na trávě
Reagovat
Fandina
Mám radost, že se takhle daří a samozřejmě pokračuj pokračuj pokračuj. Držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist