Veselý schytal výprask od Hurkacze a končí v semifinále

11. 1. 2019, 01:31
Aktuality 12
ATP CHALLENGER CANBERRA - Jiří Veselý zakončil svou poslední generálku před Australian Open debaklem. Pětadvacetiletý Čech v semifinále challengeru v australské Canbeře za hodinu hry uhrál jen čtyři gamy se svým žebříčkovým sousedem Hubertem Hurkaczem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu v indickém Puné, kde skončil ve druhém kole. Na své poslední generálce před Australian Open potvrdil ve třech zápasech s mnohem níže postavenými soupeři roli favorita, ale do finále na challengeru v australské Canbeře nepostoupil.

V dnešním semifinále totiž přišel opravdový test a pětadvacetiletý Čech selhal. Ve svém prvním semifinále od loňského června, kdy mezi nejlepší kvarteto postoupil na travnatém turnaji ATP v turecké Antalyi, za hodinu hry nestačil 3-6 1-6 na svého žebříčkového souseda Huberta Hurkacze.

Veselý, kdysi považován za jeden z největších talentů, se stále nemůže vymanit z krize. Další šanci dostane na blížícím se Australian Open, kde v prvním kole změří síly s Američanem Ryanem Harrisonem. Úvodní grandslam sezony startuje v pondělí.

• ATP CHALLENGER CANBERRA •
Austrálie, tv. povrch, 54.160 dolarů
páteční výsledky (11. 1. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Hurkacz (2-Pol.) - Veselý (3-ČR) 6-3 6-1
Ivaška (4-Běl.) - Olivo (14-Arg.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Chrenda
čelenku má pěknou.
Reagovat
vojta91
nojo, jak to není hráč v žebříčku 300+ je tu výprask...
Reagovat
Fransoas
Toto je naprosto výsledkově trochu nešťastný.Doufal jsem,že se dostal do větší herní pohody před AO.Prozatim tomu tak nenasvědčuje.Doufejme,že se to nepřenese na GS.Generálka se tím pádem nevydařila.
Reagovat
Torn
No, tvrdit, že SF je nějaký úspěch, to ať se na mě Jirka nezlobí, ale to určitě ne, los měl víc než příznivý a ve chvíli, kdy dostane trochu lepší protihráče, vylítne 6-3 6-1. Říkám to už dlouho, ale Jirka zkrátka do TOP100 nepatří.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel už ne.
Reagovat
peek
Jirka jenom taktizuje a vy mu na to skáčete, což je dobře. Teď si odfrkne a pak, řádně podceněn, vletí do AO jako uragán.
Reagovat
ttopi
Ach jo. Nechci být špatným prorokem, ale s Veselým už to lepší nebude. Mluvilo se o něm jako o velkém talentu, ale nedostane se ani do finále challengeru. Tím nechci shazovat kvality soupeřů, ale on s jeho potenciálem měl objíždět jen větší turnaje.

Na AO končí max- ve druhém kole. Spíš už v prvním teda.
Reagovat
EllNino
potenciál zazdil už před pár lety, to hrál ještě poměrně slušně ... ale jeho ročník až na Thiema obecně nic moc v té juniorské době, těžil hlavně z výšky a ještě tolik nepinkal ... teď je mimo fyzicky i psychicky...

Měl pár dobrých skalpů, ale krom loňského Wimbledonu už tak 2 roky výsledkově a herně padá a s ním i Adam a další
Reagovat
mayday
Ale ať mi někdo vysvětlí, co s ním dělali ty roky ti trenéři... S jeho parametrama by mel byt ranař, kterej bude diktovat hru, v nejhorším to zabíjet a riskovat a buď to vyjde nebo ne... A on v mužské kategorii čím dál víc hraje defenzivně, žádná razance, pinkání a čekání na chybu soupeře, která samozřejmě nepřijde, backhand špatnej, v defenzivě vyloženě ubohej... Psychika strašná, jak čtrnáctiletá holka... Nechápu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Obklopil se špatnejma rádcema, flákal fyzickou přípravu, zbláznil se z první holky, která se namanula, a tak dále a tak dále...
Reagovat
Ondra979
no s tim je to fakt spatny, ten zahtaje slusneji jednou, max dvakrat za rok, a to je prece jen malo.Cekam ze na AO rupne v 1.
Reagovat
Dobry-den
Kdo by to byl řekl?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist