Veselý se prvního čtvrtfinále nedočkal, prohrál s Rogerem-Vasselinem

1. 1. 2014, 14:59
Aktuality 7
Jiří Veselý v Čennaí ke svému premiérovému vítězství na okruhu ATP další nepřidal. Český tenista dnes v boji o čtvrtfinále prohrál s Francouzem Rogerem-Vasselinem dvakrát 4-6.
Jiří Veselý

Pro Jiřího Veselého, který loni v listopadu dostal cenu Hvězda zítřka pro nejmladšího hráče v elitní stovce žebříčku, i tak začala nová sezona dobře. Díky postupu do druhého kola se totiž v Indii dočkal své premiérové výhry na turnaji ATP Tour.

Svůj úspěch mohl ještě vylepšit v duelu se zkušeným Edouardem Rogerem-Vasselinem, který rozhodlo proměňování brejkbolů. První šanci využil Francouz ve třetí hře a dostal se do vedení, které neztratil, přestože si Veselý v dalším průběhu setu vypracoval šest brejkbolů. Sedmý nasazený hráč všechny odvrátil a sadu vyhrál 6-4.

I ve druhém setu si český mladík vedl při svém podání většinou suverénně, ovšem další slabší chvilka za stavu 4-4 znamenala, že ho jediný game dělil od vyřazení z turnaje. Na postup do čtvrtfinále si Roger-Vasselin ale musel ještě několik minut počkat: nejprve musel odvrátit Veselého sedmý a osmý brejkbol a poté hru přerušil krátký déšť. Po návratu na kurt už ale Francouz nezaváhal a zápas ukončil.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 459.140 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Roger-Vasselin (7-Fr.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:4
Sela (Izr.) - Južnyj (2-Rus.) 3:1 skreč
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fognini :DDD
Reagovat
Sonja
Můře prý nabízejí WC do Sydney.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj čet jsem to, ale prej radši bude trénovat v Melbourne a možná bude hrát jeden zápas v Kooyongu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že Jirka nezvládnul tohle utkání, protože ČF bylo hratelné... ale prostě to nevyšlo. Bude to teď ze začátku asi dost těžké, přeci jen to bude asi první sezona, kdy se budu plně soustředit na ty větší turnaje a bude omezovat ITF... Žebříčkově už má na některých menších turnajích účast zajištěnou, na ostatní bude hrát kvalifikace... přeju, aby se mu vedlo, protože na to určitě má. V Sydney ať vyjde KF, pak uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty dvojchyby na brejkboly už sou u Jirky celkem klasika. Škoda, čtvrtfinále mohlo být hratelný.
No další pokus bude mít už tento týden v kvalifikaci Sydney, tak hodně štěstí :-)
Reagovat
PetaM
A teď hurá do Sydney! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger-Vasselin ukazal nadstandardni vykon a Jirka nedokazal promenit ani jeden Breakball... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist