Veselý se v Zhuhai nekvalifikoval, proti Itovi po prvním setu vzdal

22. 9. 2019, 11:12
Aktuality 1
ATP ZHUHAI - Jiří Veselý kvalifikací turnaje ATP 250 v čínském Zhuhai neprošel. Včera sice vyhrál tříhodinovou bitvu, ale dnes v závěrečném druhém kole vzdal po prohraném prvním setu Japonci Tatsumu Itovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý má za sebou náročné období. Minulý víkend odehrál tři zápasy v Davis Cupu, od středy do pátku absolvoval tři zápasy na challengeru v tchajwanském Kaohsiungu a včera úspěšně vstoupil do kvalifikace turnaje ATP 250 v čínském Zhuhai, když po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinovém boji udolal Japonce Jasutaku Učijamu.

Pátý zápas během pěti dnů ve dvou různých zemích ale nedohrál. Dnes v boji o postup do hlavní soutěže šestadvacetiletý Čech prohrál s dalším Japoncem Tatsumou Item první set a rozhodl se vzdát. V kvalifikaci prohrál poprvé po sérii devíti výher.

Aktuálně až 131. hráč světa Veselý již ve třetím gamu přišel o podání a vzít si ho zpátky nedokázal. Za stavu 3-4 měl sice dva brejkboly, ale nevyužil je a úvodní sadu prohrál 4-6. Dál se rozhodl nepokračovat.

Další turnaj má příbramský rodák Veselý naplánovaný na začátek října, kdy by se měl představit na challengeru v kazašském Nur-Sultanu.

Na teprve třetím turnaji po únorové operaci kyčle se v Zhuhai představí Andy Murray. ten začne podruhé v řadě proti Američanu Tennysu Sandgrenovi, kterému podlehl před měsícem ve Winston-Salemu. Kvarteto nejvýše nasazených hráčů - Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista, Gaël Monfils a Borna Čorič - má v prvním kole volný los.

• ATP 250 ZHUHAI •
Čína, tv. porch, 1.000.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 09. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Ito (Jap.) - Veselý (8-ČR) 6-4 / skreč V.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Chudák J1rka. Už ani nestojí nikomu za komentář :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist