Veselý semifinále v Maroku neobhájí. Už po pěti gamech vzdal

10. 4. 2018, 19:37
Aktuality 9
ATP MARRÁKEŠ - Jen pět gamů odehrál Jiří Veselý na turnaji ATP v Marrákeši v Maroku, kam se přesunul z Ostravy po úspěšném víkendovém boji o postup do baráže Davis Cupu. Zatímco proti týmu Izraele získal dva body, na antuce na severozápadě Afriky vzdal kvůli nemoci britskému tenistovi Kylemu Edmundovi za stavu 0-5 a neobhájí tak semifinále z předchozích dvou ročníků.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý o víkendu přispěl dvěma body k daviscupové výhře nad Izraelem a okamžitě se přesunul do Marrákeše, kde předchozí dva starty proměnil v semifinále. Letos však v Maroku odehrál jen pět gamů.

Čtyřiadvacetiletý Čech v souboji s druhým nasazeným Britem Kylem Edmundem uhrál pouze sedm fiftýnů a po třetím prohraném servisu podal soupeři i rozhodčímu ruku a odešel do šatny. Na kurtu se kvůli nemoci zdržel pouhých 17 minut.

S rodákem z Johannesburgu si příbramský rodák pohoršil vzájemnou bilanci na 0-3, předchozí dvě prohry měl loni i předloni z turnajů Masters na tvrdém povrchu.

Na antukových turnajích letos Veselý neuhrál ve třech zápasech ještě ani set. Utkání skrečoval také v únoru v Riu de Janeiro, kde za stavu 3-6 a 2-3 vzdal kvůli závratím Argentinci Delbonisovi. Týden předtím v Buenos Aires uhrál pouhé tři gamy proti Slovinci Bedenemu. V prvním kole skončil na pátém z osmi letošních turnajů.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 561.345 dolarů
úterní výsledky (10. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Edmund (2-Brit.) - Veselý (ČR) 5-0 skreč V.
M. Zverev (8-Něm.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4
Sousa (Portug.) - Martínez (Šp.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Torn
Příjde mi trochu blbé, jak se mu tu někteří vysmívají, i když třeba ne nějak vyložene zle. Jako nechtěl bych být v jeho kůži, protože v hlavě musí mít slušnej bordel z toho, jak mu to teď nejde. Fakt se divim, že s takovými výkony se drží ještě ve 100.
Reagovat
smazaný uživatel
Neurazej tady nastupce Tomase Berdycha laskave...
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka dneska zase ukázal, že by se Nadal měl být. Jeho forma graduje a dneska se to skoro ukázalo. Byl blízko tomu, aby uhrál game s letošním semifinalistou Australian Open a takový výsledek se počítá.

Jyrkova socha na Venclu se opět zdá být reálnější.
JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
hippos
bez napadu slabe, neumis to
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka je sám o sobě taková persona, že by moje nápady ve srovnání s ním byly pouhým balastem... takže píšu jen fakta...
Reagovat
Dobry-den
Tak sem se díval na záznam Jyrky a prostě já si nemůžu pomoct. Roste nám budoucnost, tenhle hráč jednou všem vypálí rybník a bude vyhrávat grandslamy. Výkon s Edmundem byl takřka dokonalý, jediný, co chybělo, byl nějaký uhraný game, ale to se do příště spraví.

Jyrko, jen tak dál, děláš nám obrovskou radost.

JYRKA NA HRAD, JYRKA NA HRAD, JYRKA NA HRAD!!!
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak
Reagovat
com
takze co nevidet vyleti z prvni stovky
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka bude v TOP10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist