Veselý si finále v Orléansu nezahraje, Stachovský ho dorazil kanárem

27. 9. 2014, 20:54
Aktuality 1
CHALLENGER ORLÉANS - Jiří Veselý si finále na challengeru ve francouzském Orléansu nezahraje. Český tenista dnes sice proti Ukrajinci Sergeji Stachovskému získal první set a ve druhém měl náskok brejku, vedení ale neudržel, v závěru ztratil 8 gamů v řadě a s turnajem se rozloučil.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se letos začal prosazovat na turnajích ATP, i nadále ale čas od času sbírá zkušenosti i na challengerech. Po nepříliš povedeném létu si tento týden snažil zvednout sebevědomí ve francouzském Orléansu, kde byl nasazenou trojkou.

Loni český tenista skončil ve čtvrtfinále, v němž vzdal kvůli zranění kotníku, letos vypadl v semifinále. Do něj se dostal po dvousetových výhrách nad Novozélanďanem Sitakem a domácím Guezem a poté, co proti němu ve včerejším čtvrtfinále nenastoupil Němec Andreas Beck.

V dnešním semifinále Veselý narazil na bývalého 31. hráče světa Sergeje Stachovského, kterému po divokém průběhu podlehl. Český tenista hned v úvodu přišel o podání a prohrával 3-5, vývoj však otočil, set získal v tie-breaku a na úvod druhé sady měl navíc výhodu brejku.

Jenže pak dvakrát ztratil podání a prohrával 2-5. Ještě dokázal vyrovnat na 5-5, pak však ztratil osm gamů v řadě a zápas nakonec prohrál 7-6 5-7 0-6.

Loni turnaj vyhrál Radek Štěpánek, letos si o titul zahraje Stachovskij s Brazilcem Thomazem Belluccim.

- CHALLENGER ORLÉANS -
(Francie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
sobotní výsledky (27. 09. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Stachovskij (6-Ukr.) - Veselý (3-ČR) 6-7(5) 7-5 6-0
Bellucci (5-Braz.) - Mathieu (7-Fr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Jirka si to bude muset především srovnat v hlavě, ta mu prohrává tyhle zápasy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist