Veselý si o první čtvrtfinále zahraje s Davyděnkem

20. 5. 2014, 23:38
Aktuality 41
ATP DÜSSELDORF - Jiří Veselý si o první čtvrtfinále na okruhu ATP zahraje s bývalou světovou trojkou Nikolajem Davyděnkem. Ruský tenista dnes na antuce v Düsseldorfu porazil hladce ve dvou setech Dudiho Selu z Izraele a připsal si první výhru po více než dvou měsících.
Nikolaj Davyděnko

Jiří Veselý do turnaje v Düsseldorfu vstoupil úspěšně už v pondělí, když porazil osmého nasazeného Nizozemce Sijslinga. Dnes měl volno a čekal, s kým se utká o své první čtvrtfinále na turnaji ATP. Dočkal se zvučného jména, neboť ve středu vyzve bývalou světovou trojku Nikolaje Davyděnka, jenž ve svých nejlepších letech porážel Nadala s Federerem během jednoho týdne.

Už pátým rokem se však dvaatřicetiletý Rus trápí a na skvělé časy může pouze vzpomínat. Aktuálně 100. hráč světa letos vyhrál jen pět zápasů, od loňského srpna nebyl ani jednou dál než ve druhém kole. Svou teprve šestou výhru v sezoně zaznamenal dnes proti Dudimu Selovi z Izraele, kterého smetl 6-3 6-1 a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný souboj.

Vítěz 21 turnajů ATP Davyděnko dnes zaznamenal první výhru od začátku března, kdy v Indian Wells zdolal po boji Belgičana Goffina. Od té doby prohrál čtyři zápasy v řadě aniž by v nich uhrál set.

Suverénně vykročil na cestu za obhajobou titulu Juan Mónaco. Argentinský tenista smetl za necelou hodinu hry 6-2 6-1 domácího Benjamina Beckera a připsal si teprve šestou výhru v sezoně.

"Dnes jsem na kurtu cítil něco zvláštního. Odehrál jsem skvělý zápas a teď už se těším na zítřek," pochvaloval si třicetiletý Mónaco, který letos ještě nevyhrál dva zápasy v řadě. V Německu se to pokusí zlomit proti turnajové dvojce Marcelu Granollersovi ze Španělska, s nímž poslední tři vzájemné zápasy - naposledy loni ve finále v Kitzbühelu - prohrál.

Návod, jak ukončit šňůru tří porážek, mu dal Denis Istomin. Uzbecký tenista otočil vývoj utkání s šestým nasazeným Finem Jarkkem Nieminenem a ve čtvrtém vzájemném duelu si tak připsal první výhru.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 426.605 eur)
úterní výsledky (20. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Istomin (Uzb.) - (6-Fin.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2
Monaco (Arg.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:1
Davyděnko (Rus.) - Sela (Izr.) 6:3, 6:1
Delič (Chorv.) - Przysiezny (Pol.) 7:5, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fredy
Jirko,je to super.Velká gratulace k prvnímu ČF na okruhu!!!A dej ještě další zápas.To je výborná příprava na FO.Pojď!!!!!
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Jirkovi a taky Terezce Smítkové, v kvalifikaci na FO přehrála Duval. Dobře!
Reagovat
Elrondin
Také se připojuji s gratulací, pro oba je to výborný výsledek a doufám, že postoupí ještě dále. Akorát Terky příjmení se píše s krátkým i ...
Reagovat
horska.kraslice
Děkuji za upozornění.
Reagovat
Tomasito
..myslim,ze nam vyrusta hrac velkych kvalit!! Tak hlavne at mu to zdravi slouzi :-)
Reagovat
kada.tom
Tak Jirka se dopracoval do QF 250ky, což je super výsledek a mělo by to znamenat i to, že nebude muset hrát kvalifikaci na Wimbledon :-)

V QF čeká Jirku Melzer nebo Sousa - no ať to bude jeden nebo druhej, bude to pro Jirka zase šichta, ale tak ... třeba si Jirka vyzkouší i SF :-)
Reagovat
tommr
jj Jirka se po dnešku zase vrátil do první stovky a ve Wimbledonu by měl proto hrát hlavní soutěž ... :)
Reagovat
r.Fever
moji milí, Jirka je momentálne 6.náhradník do hlavnej súťaže Wimbledonu, takže ak sa odhlási 5 a menej tenistov, bude hrať kvalifikáciu. nič na tom nemení ani dnešný výsledok, ani keby celý Dizldorf vyhral :)
Reagovat
Grape
Jirka to zvládl, výborně! A právě postoupila taky Tereza Smitková do druhého kola kvalifikace na RG. :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda těch nevyužitých šancí. Ještě to Veselku může mrzet..
Reagovat
kada.tom
naštěstí nemusí, ale ten 2. set byl mnohem dramatičtější :-)
Reagovat
tommr
myslíš těch 7 neproměněnejch BP za stavu 3:2 ve druhým setu? Taky jsem si říkal, že ho to ještě bude mrzet, ale TB naštěstí zvládnul s přehledem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, přesně to sem myslel :-) No nakonec gratulka k prvnímu čtvrtfinále, super :-)
Reagovat
Jabadu
a takhle nabušenýho tenistu ve dvaceti letech jsem ještě neviděl. Snad jen B.Becker. To by jednou mohl být velký hráč.
Reagovat
Tomasito
Jojo je to o rovsky talent..taky docela koukam jak mu to tam pada..jen to nezakriknout,ale na ten TOP 10 urcite v budoucnosti potencional ma..
Reagovat
spaniel
nebo potenciometr...
Reagovat
J.M.
Navíc hraje pěkný, celodvorcový tenis, s pěkně připravenými útoky. I razanci zlepšil, hlavně na forhendu. Taky hru na síti, jinak má výborné údery ven z dvorce... Možná právě ve Wimbledonu bude tahle hra platit ještě víc než na antuce.
Reagovat
kada.tom
zatím dobrá nakládačka, zapnul jsem si to s tím, že se podívám na pár gamů a hle, set je u konce :-D

tak ještě jeden přidej, Jirko :-)
Reagovat
Tomasito
Fuuha tak Jiri mu zatim naklada!! :-)
Reagovat
Grape
To teda :). Jen vydržet!
Reagovat
Tomasito
..teda jak mam byt uprimny,tak to jsem vazne necekal,takovy narez!! Jirka si dela co chce..prijde mi to jako lehky trenink pro Jirku.. o k tomu dodat? :-)
Reagovat
Grape
No i když jsem Jirku lehce favorizoval, tak takový výsledek 1. setu jsem taky rozhodně nečekal. To asi málokdo :)
Reagovat
Tomasito
Tak ten Jiriho servis ma kvality top10! Uz se tesim az ho uvidim na zivo na Wimbledonu..teda pokud tam bude hrat? Tak ted Davydenko nevyuzil breaky,takze si myslim,ze uz je hotovo..znova musim pripomenout,ze jsem docela v soku s Davydenkove hry..nechapu co se s nim stalo?
Reagovat
Tomasito
Az ted jsem si vsimnul,ze Davydenko ma zase jinou raketu..vypada to na babolat..
Reagovat
Grape
Tak už to začíná. Já bych teda řekl že mírný favorit je Jirka, Davyděnko už dlouho nic nezahrál (i kurzy tomu odpovídají). Tak ať se daří Jirko! :)
Reagovat
Stan_Borowitz
A kde to dávají? Na Eurosportu 1 i 2 jsou nějací nadopovaní cyklisti...
Reagovat
Grape
Bohužel vůbec nevím, jestli to někde dávají, sleduji jen průběžný stav na livesportu.
Reagovat
Tomasito
Tak ten Davydenko je opravdu uplne mimo..takze ted to pouze Jirka ve svych rukou..myslim,ze to bude hodne rychle!! :-)
Reagovat
darek.vrana
Já bych teda řekl naopak, pokud budou rychlejší, tak bych Jirku nefavorizoval. Davyděnko dokáže hrát třeba na hardech a v hale strašně rychle, zatímco pohyb Veselého není žádná silná stránka. Takže spíš bych bral antuku jako výhodu pro Veselého a čím pomalejší, tím lepší.
Reagovat
spaniel
Tak tak...i když současný Davydenko asi není favoritem nikde...
Reagovat
tommr
Davydenko bude favoritem bez ohledu na rychlost povrchu. Proti Selovi hrál údajně velice dobře. Jirka může jen překvapit ... :)
Reagovat
r.Fever
Proti Selovi ... na antuke. Veď Dudi má na červenú hlinu alergiu. To je také merítko, ako keby hral to 1.kolo proti mne :)
Reagovat
smazaný uživatel
vcera nehral Davydenko vubec dobre ale souper jeste hure. Takova uroven zapasu na ATP tour je k videni jen malo kdy.Tak by mohl prekvapit jen Davydenko. Skoda ze Jirka ted bude hrat na 2.centru. Kamera je tam tak nizko, ze neni pres sit videt krome hrace vubec nic..:(
Reagovat
Fredy
Jirka hraje ve 13.30 a budou to dávat! Jirko pojd!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
sice je už jen stínem hráče ze slabé éry tenisu, který dokázal pravidelně porážet jedničku silné éry Nadala, ale stejně to bude pro Jirku těžká zkouška...
Reagovat
s7RanG
ale pravidělně porážet nezvládál :))
Reagovat
Tomasito
Davydenko od te doby co ho potkalo zraneni se zapestim..da se rict,ze v tom case v jeho zivotni forme,tak po zraneni se od te doby hleda..sice nemam podrobne informace o tom proc Nikolaj ma takove vysledky jake ma? Ale do stareho zeleza bych ho jeste urcite neodepisoval! Myslim,ze bude take zalezet na pocasi,protoze jestli budou kurty pomalejsi urcite bych Jiriho nefavorizoval..ale uvidime urcite to bude pro Jiriho sqvela zkouska pred RG :-)
Reagovat
spaniel
Davydenko ve svojí normální formě by byl jasným favoritem, ale v současné době je to netipovatelné.
Reagovat
tommr
já si myslím, že v televizi budou dávat spíš zápas Melzer-Sousa z prvního centrkurtu než zápas Davydenko-Veselý, ale nezlobil bych se kdyby to bylo naopak ... :)
Reagovat
Fredy
Měl jsi pravdu s tím Eurosportem.Já se na ten zápas díval na Lemon sportu.CHvílema to vypadávalo.Hlavně,že Jirka vyhrál.Těším se na jeho další zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist