Veselý si s Nadalem nezahraje. V Římě podlehl ve třech setech Sockovi

17. 5. 2017, 17:50
Aktuality 22
ATP ŘÍM - Jiří Veselý skončil na pátém turnaji po sobě ve druhém kole. Na antuce v Římě podlehl v tie-breaku rozhodujícího setu Američanovi Jacku Sockovi.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na osmi turnajích v řadě zvládl svůj úvodní zápas, posledních pět akcí pro něj však skončilo hned na následujícím soupeři. Na antukovém Masters 1000 v Římě nestačil na Američana Jacka Socka, kterému podlehl 4-6 6-3 6-7. 

Český tenista v prvním setu přišel dvakrát o servis a i když se mu povedl jeden rebrejk, druhý nestihl. Další podání už Veselý neztratil a měl možnost utkání otočit. Za stavu 4-4 v rozhodujícím setu měl brejkbol, ale nevyužil ho a v rozhodujícím tie-breaku uhrál jediný míček. S Američanem prohrál včetně souboje na Hopman Cupu počtvrté v řadě.

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami tak nepostoupil do svého druhého osmifinále na turnajích Masters 1000, v němž si mohl zahrát o své největší čtvrtfinále se sedminásobným šampionem Rafaelem Nadalem. Ten se Sockem vyhrál všechny tři duely.

Třicetiletý Španěl Nadal si dnes připsal šestnáctou výhru v řadě. Vítěz antukových turnajů v Monte Carlu, Barceloně a Madridu se na ni příliš nenadřel, neboť mu jeho krajan Nicolas Almagro kvůli zranění levého kolena už v průběhu čtvrtého gamu vzdal. Nadal tak zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 15-1.


Už včera do osmifinále postoupil Tomáš Berdych, který se dnes pouze dozvěděl jméno svého příštího soupeře. O postup do čtvrtfinále si zahraje se světovou šestkou Kanaďanem Milosem Raonicem (h2h 2-4), který v Itálii začal výhrou 6-4 6-3 nad německým veteránem Tommym Haasem.

Kei Nišikori dnes vyhrál nad Davidem Ferrerem i čtvrtý vzájemný zápas na antuce. V Římě Španěla porazil 7-5 6-2 a veden v celkové bilanci zvýšil na 10-4.

V osmifinále se loňský semifinalista střetne s Juanem Martínem Del Potrem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-4, ale poslední duel loni v Basileji vyhrál. Argentinský tenista, který v prvním kole otočil zápas s Dimitrovem, si dnes poradil 7-5 6-4 s Britem Kylem Edmundem.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4.507.375 dolarů
středeční výsledky (17. 05. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sock (13-USA) - Veselý (ČR) 6-3 4-6 7-6(1)
Wawrinka (3-Švýc.) - Paire (Fr.) 6-3 1-6 6-3
Nadal (4-Šp.) - Almagro (Šp.) 3-0 skreč A.
Raonic (5-Kan.) - Haas (Něm.) 6-4 6-3
Nišikori (7-Jap.) - Ferrer (Šp.) 7-5 6-2
Thiem (8-Rak.) - Cuevas (Urug.) 7-6(4) 6-4
Bautista (Šp.) - Carreňo (15-Šp.) 6-7(6) 6-1 6-4
A. Zverev (16-Něm.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Del Potro (Arg.) - Edmund (Brit.) 7-5 6-4
Querrey (USA) - Struff (Něm.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Ten Nicolas nevypadal vůbec dobře, snad to nebude nic vážného. I když vypadalo to, že to vážné je :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to mega pech těsně před RG..bylo mi Gargamela líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa tesne unikol pred prekliatím menom Veselý. Už už som sa obával, že ho neminie podobný osud ako Djokovica, ktorého Veselý definitívne začaroval.
Reagovat
Pavol
A to všetko Veselé zmenilo sa v smutné.
Reagovat
Jabadu
Trpělivost ... trpělivost!
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ale znáš to, štěstí se nedá pokoušet do nekonečna. Aby si toho černého J1rku nakonec Rafa nevytáhl na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že věci jsou daleko prozaičtější než si fanoušci myslí. Hráči se za ty roky znají, a že Andy zahrál loni druhou polovinu sezony skvěle, je nejspíš důsledkem toho, že Novak po RG bude těžko hledat motivaci ke skvělým výkonům.
Novak hrál od roku 2015 po RG 126-8 po RG to má 40-11. Tak jako Rafa po RG v roce 2014 hrál 2 roky průměr, a většina ho už posílala do tenisového důchodu, tak i Novak po RG jednoduše zvolnili tempo. Od Novaka čekám letos spíš horší výsledky, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to příští rok znovu rozbalil. Roger to po těch skvělých výsledcích zahalil do takového tajemna, a každý čeká, že naváže, tam kde skončil. Což je sice krásné, ale zároven svazující. i Andy v zásedě jenom tak vyklusává, a je možné že na trávě se budou dít velké věci. Roger měl už štěstí ve finále v Austrálii a to taky je jako známo vrtkavé.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si myslím, že Djokera až svým kvérem začaroval Sam...přeci jen po J1rkovi vyhrál Nole Masters a kýžený GS...pak sice vyhrál ještě Toronto po W, ale tam už hlavně díky soupeřům, žádná sláva to od něj nebyla. Tak čert ví...buď má Jirkovo sérum tak pomalý nástup anebo ho začaroval legopanáček. Každopádně Jirkovi je fajn se vyhnout!
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděls film "The 13th Warrior", v české distribuci "Vikingové" s Antonio Banderasem a hlavně Čechem Vladimírem Kulichem ve filmové stylizaci postavy Beowulfa?

Kulich, ač dávno otrávený jedem šamanky těch neandrtálců nebo co jsou to zač a odsouzený zemřít, ještě vybojuje poslední vítěznou bitvu, zabije vůdce Vendelů a těsně před smrtí ještě stačí usednout na kamenný trůn, kde důstojně zemře.

"Hle, zde vidím svého otce. Hle, zde vidím svou matku, své bratry a sestry. Hle, zde vidím zástup svého lidu, až k samému počátku! Oni mne volají a vyzývají mne, abych přijal své místo v sálech Valhally, kde stateční mohou žít věčně!"

Podle mne je celý ten film vlastně o Djokovičovi a J1rkovi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bohužel ne, tyto filmy mě moc nelákají..ale zní to logicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jirkove sérum je tak sofistikované, že človek nepoznal, že v tom má prsty práve Jirka. Nastupuje po 3mesiacoch, spočiatku dokonca stupňuje výkonnosť; aby následne svetovej jednotke definitivne zlomila väz..
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že kdo viděl Vikingy, ten v tom má úplně jasno.

I v Excaliburu to bylo dost podobné, tam hrál J1rku Lancelot, když zabodl Excalibur do zad draka (Merlina), a tím ochromil Artuše, který přesto ještě před smrtí stačil vybojovat vítěznou bitvu, kde zabije svého syna Mordreda.
Reagovat
fialka
No a Dominika začína mať prekliatie menom Makarova. Nevie na ňu zahrať. Azda sa to po 3 prehrách prelomí. Po 1.sete som myslela, že to dá, ale žiaľ. čo už
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika zacina mat prekliatie TOP 20 hracky, vsetky...Za cely rok si pripisala len skalp jednej z nich....
Reagovat
VlS
A Káťa je ve dvacítce?
Reagovat
panzer.dragon
ten delpo je takovej správnej žolík v turnaji :-), boří nějaký nasazování a klid v prvních kolech
Reagovat
turista
Ano, Delpo může porazit kdekoliv a kohokoliv. Může vyhrát i RG.
Reagovat
Stan_Borowitz
To by bylo úžasné.
Reagovat
Stan_Borowitz
si pročetl par diskusí na TP a usoudil, že musí ten zápas takticky vypustit, protože kdyby se pak v dalším kole neudržel na uzdě a vyřadil Rafu, tak by se nemohl vrátit domů.

Důležité ale je, že ukázal, že by mohl, kdyby chtěl. Hrál až do toho BB na 5:4, pak to nechal Sockovi.
Reagovat
Jabadu
Už zase zarůstá. Neoholenost, nezodpovědnost, předposranost, čekatelství, že se ten tenis nějak udělá sám ... a mohl bych užívat další substantiva.
Ale já věřím, že jeho čas přijde a dá velkou ránu.
Je k tomu stvořen.
:-)
Reagovat
darek.vrana
To už je u něj taková klasika proti lepším hráčům. První set nervozita, hraje opatrně a prohraje. Druhý set se rozehraje, hraje parádně a ve třetím zklame v koncovce.
Reagovat
EllNino
Podobný příběh, jako nedávno s Pouillem, se svými vrstevníky hraje vyrovnaně a velmi dobře, ale k čemu to je, když pak v tb 3. setu uhraje jediný míč ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist