Veselý si v Marbelle poradil se Slovákem Gombosem a je ve čtvrtfinále

30. 3. 2022, 16:04
Aktuality 6
ATP CHALLENGER MARBELLA - Jiří Veselý měl v úvodním kole na antukovém challengeru ve španělské Marbelle namále, ale další zápas zvládl mnohem lépe. Čtvrtý nasazený si v něm poradil s Norbertem Gombosem a na své druhé letošní semifinále bude útočit proti Robertovi Carballésovi, či Federicovi Gaiovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý před měsícem na podniku ATP 500 v Dubaji senzačně prošel z kvalifikace až do svého největšího finále, přičemž ve Spojených arabských emirátech vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, Marina Čiliče, Roberta Bautistu a Denise Shapovalova. V žebříčku se vrátil do elitní stovky a na post české jedničky.

Na antukových challengerech se však svou nejlepší formou zatím neprezentuje. Před dvěma týdny v Itálii uhrál jen čtyři gamy s hráčem třetí stovky a další porážku si mohl připsat na silně obsazené akci v Marbelle proti Andrejovi Kuzněcovovi. S aktuálně 230. tenistou pořadí totiž prohrával už 6-7 3-5.

Mnohem lépe si vedl v souboji o čtvrtfinále s Norbertem Gombosem. Zatímco v úvodním dějství neztratil ani jednou podání, ve druhé sadě musel dohánět manko brejku a v tie-breaku otáčet nepříznivé skóre 3-5. Po vítězství 6-4 7-6(5) upravil vzájemnou bilanci se Slovákem na 8-1.

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami je letos ve čtvrtfinále počtvrté a na druhé semifinále zaútočí proti Robertovi Carballésovi, či Federicovi Gaiovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Rafaeoli25
Když je v té Marbelle, tak doufám, že je Novak v hledišti, aby konečně zjistil, jak na něj hrát smile
Reagovat
turista
Měl by se tam zajít podívat a nastudovat si toho Veselku, který je jeho hrobařem.
Reagovat
Krisboy
Nadupanej turnaj. Wawrinka, Thiem, Veselý. Z toho jde jednomu hlava kolem, to je něco jako šestý grandslam. Tak to tam, J1ří, vyhraj celé!! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Škoda, že tam nemůže být i Djoker, když to má asi pár minut od domu..
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím ale, že hrát by s ním nechtěl vůbec nikde smile
Reagovat
turista
Asi ne. Ale počkej až ti veselý vyřadí Nadala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist