Veselý si v Marrákeši potřetí semifinále nezahraje, ke čtvrtfinále s Andújarem nenastoupil

12. 4. 2019, 15:33
Aktuality 6
ATP MARRÁKEŠ - Dvojnásobný semifinalista Jiří Veselý dnes nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání na turnaji ATP v Marrákeši. Český tenista se těsně před startem zápasu s obhájcem titulu Pablem Andújarem kvůli puchýři a následné infekci odhlásil.
Jiří Veselý

Jiří Veselý hrál v Marrákeši svůj první turnaj ATP od konce února, kdy se představil v Dubaji, a po vítězství nad nasazenou dvojkou Italem Fogninim si připsal první výhru v hlavní soutěži na okruhu ATP od začátku sezony.

Na cenný skalp navázal vítězstvím nad Argentincem Lónderem, ale potřetí v kariéře si na marockém podniku semifinále nezahraje. Semifinalista ročníků 2016 a 2017 totiž kvůli zdravotním potížím nenastoupil k dnešnímu čtvrtfinále, v němž měl čelit loňskému vítězi Pablovi Andújarovi.

"V zápase druhého kola jsem si udělal obrovský puchýř na palci u nohy a dostala se mi do toho infekce. Dělal jsem, co šlo, abych nastoupil, ale bohužel...," napsal ČTK Veselý, jenž druhé kolo odehrál s ovázaným předloktím levé ruky.

Pětadvacetiletý Čech má za sebou i tak svůj nejlepší turnaj od loňského června, kdy si zahrál semifinále na trávě v Antalyi. V pondělí se vrátí do elitní stovky žebříčku ATP, a navíc bude poprvé v kariéře českou tenisovou jedničkou. Veselý je přihlášen do kvalifikace v Monte Carlu, která začíná zítra, té se ale nejspíše nezúčastní.

Andújar, jenž od konce března vyhrál všech 12 zápasů na antuce, si zahraje své první semifinále na ATP právě od loňského triumfu v Marrákeši. V něm narazí na Gillese Simona, se kterým má bilanci 2-1. Francouz po více než dvouapůlhodinovém boji zdolal 6-4 7-5 Tara Daniela a bude usilovat o své první finále od loňského září, kdy triumfoval v domácí hale v Métách.

Benoit Paire smetl 6-1 6-3 Jaumeho Munara, přemožitele světové trojky Alexandera Zvereva, a za hodinu hry postoupil do svého prvního semifinále na turnajích ATP od loňského ledna.

O první finále od září 2017 bude bojovat proti krajanovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi (h2h 0-3), který v závěrečném čtvrtfinále potvrdil roli favorita proti italskému kvalifikantovi Lorenzu Sonegovi, když zvítězil hladce 6-3 6-2.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 524.340 eur
páteční výsledky (12. 4. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Andújar (Šp.) - Veselý (ČR) / bez boje
Simon (4-Fr.) - Daniel (Jap.) 6-4 7-5
Tsonga (Fr.) - Sonego (It.) 6-3 6-2
Paire (Fr.) - Munar (Šp.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
sojka1
Andujar vymetl Gilla, dobre nas Jura udelal.. :-)) Predlokti mel ale zatejpovane uz s Londerem a obcas se za nej i chytl....
Reagovat
sojka1
a puchyr k tomu, nectu clanky.... :-(
Reagovat
raron
..děsná "lemra"
Reagovat
Krisboy
J1rka nelítá hlavou v oblacích a dává si postupné cíle. Cíl marocké mise byl návrat do stovky a pozice české jedn1čky. Splněno.

Pozice jedn1čky světové je programu příště.
Reagovat
turista
No se zhnisaným puchýřem se hrát tenis nedá. To by si koledoval o sepsi(=otrava krve).
Reagovat
makro99
Já myslím, že to chytil od Juana, bohužel. :(
Ale takový už je Marrákeš. Je to už jirkova třetí skreč tady. Loni se taky psalo o nespecifikované nemoci. Velká škoda, těch titulů mohlo být víc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist