Veselý: Titul byl jedním z letošních cílů. A teď chci do Top 50

10. 2. 2020, 07:20
Aktuality 49
Jiří Veselý si titulem na turnaji ATP v Puné splnil jeden ze dvou letošních cílů. Předsevzal si, že by chtěl v tomto roce znovu získat titul a vrátit se nejlépe zpět do elitní padesátky světového žebříčku. Turnajový triumf v Indii Veselého posune na 72. místo, díky čemuž bude moci hrát hlavní soutěže velkých turnajů.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Šestadvacetiletý Veselý loni vypadl z první stovky a nedostal se do hlavní soutěže grandslamového Australian Open. O postup z kvalifikace se nepokoušel, místo toho chtěl vyhrát některý z challengerů v Thajsku. To se mu nepodařilo, ale v Puné se po pěti letech dočkal titulu na okruhu ATP.

"Před sezonou byl cíl vyhrát turnaj a vrátit se nejlépe do padesátky, minimálně do stovky. Je začátek února a titul už mám v kapse, lepší začátek roku jsem si nemohl přát," pochvaloval si v nahrávce pro média někdejší 35. hráč světa.

Poslední dva roky ho ale sužovaly zdravotní problémy i pochybnosti o vlastním tenisu. "Po všech těch trablech, především zdravotních, které jsem v posledních dvou letech měl, musím říct, že tohle je opravdu skvělý pocit. Prožil jsem spoustu trápení ohledně své vlastní formy a porážky jsem špatně snášel," svěřil se.

Na turnajích v Asii cestuje s Dušanem Lojdou, který se o něj společně s trenérem Jaroslavem Navrátilem stará. Pod vedením svých trenérů se chce vrátit do bývalé formy.

"Opravdu hodně tvrdě jsme trénovali. Soustředili jsme se hlavně na podání, abych se vrátil ke své hře, kterou jsem vždycky hrál. Abych nespěchal ve výměnách a znovu se vrátil fyzicky a herně na úroveň, na které jsem byl před těmi problémy," popisoval.

V nejbližích týdnech musí ještě na challengery
Brzy bude moci těžit z vylepšené pozice ve světovém žebříčku. "Teď jsou přihlášky do Miami (na turnaj Masters), zaručí mi to účast v hlavní soutěži. A minimálně po dobu antukových turnajů bych se měl dostávat do hlavních soutěží. To je velice pozitivní zpráva, ale je třeba makat dál," pochvaloval si.

V nejbližších týdnech ale bude jeho program určovaný postavením mimo první stovku, protože přihlášky se uzavírají šest týdnů před turnaji. Z Puné se vydává do Bengalúru, kde by měl příští týden hrát podnik kategorie challenger.

"Jsem bolavý, mám za sebou tři těžká utkání, ale až na tu únavu jsem zdravotně v pořádku. Uvidíme, jak se budu cítit. Další zápas mě čeká ve středu, na regeneraci čas ještě bude," plánoval nejlepší český tenista, který v Indii začne proti domácímu Rawatovi, nebo Chorvatu Gojovi.

Počítá s účastí v kvalifikaci Davisova poháru, která český tým čeká 6. a 7. března na Slovensku. "Pokud nominaci dostanu, jsem stoprocentně připravený Davis Cup hrát a poprat se s klukama o podzimní finále," řekl tenista, jehož kouč Navrátil je zároveň daviscupovým kapitánem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
Krisboy
...nikdo nechce:

https://www.autosalon.tv/novinky/autopunk/do-usti-nad-labem-z-nemecka-kdosi-odstavil-vrak-autobusu-hleda-ho-policie?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
FulnekUltras
zakomplexovaný čecháček se potřebuje vymezit - aby si aspoň nepřipadal tak zoufale reálně středoevropsky, když už se do té své vytoužené americké zadnice ani zaboha nevejde
Reagovat
mahycek
Srdjan Djokovič se zase předvedl. V seznam.cz rubrika sport.
To ja tak,když tatík neunese slávu svého syna a svými výroky
vlastně pomáhá, aby ho lidé nemuseli.
Reagovat
turista
Budiž. Přehání to. Ale Djokovičovi to neměli lehké. Měli 3 syny a umožnit Novakovi výcvik v tenisové škole Nikoly Piliče nebylo pro ně levné. A ještě museli přežít americké bombardování Srbska v roce 1999. Naproti tomu Federer a Nadal pocházeli z relativně bohatých rodin takže to měli aspoň po stránce ekonomické mnohem lehčí.
Reagovat
Krisboy
Malej, zakomplexovanej srbskej nácek. To hovado starej Djokovič ztělesňuje všechno to, proč Novaka nemají lidí rádi.
Reagovat
Krisboy
A myslím, že tohle prohlášení způsobí dvě věci - srbští náckové budou ještě agresivnější a radikálnější, normální tenisové veřejnosti bude Novak ještě méně sympatickej, než dnes.

Bravo Srdjane. Ajde Srbija!
Reagovat
turista
Přehnal to hlavně s tím, že publikum v Melbourne fandilo "nějakému Rakušanovi". Dominic Thiem není nějaký Rakušan, ale už regulérní tenisová hvězda. Pouze zatím nepatří mezi Big3.
Reagovat
annah
Ale i kdyby byl "ten Rakušan" devadesátý na žebříčku, tak se tatík nemá co pozastavovat nad tím, že mu publikum fandilo. Maximálně mu to může být líto a i to bych na jeho místě do světa nevytrubovala. Situaci jen zhorší.
Reagovat
turista
No jo, někdy je opravdu lepší neříct nic než něco.
Reagovat
blixa
No jo, chudáčci Srbové. Vždyť oni si jen tak nevině masakrovali ty proradné Bosňany, takový tradiční srbský koníček, a ti hajzlové američtí je tam přijdou bombardovat ! No co si to dovolujou, šmejdi, že jo !!!
Reagovat
FulnekUltras
aby pomohli kosovským cigošům volně kšeftovat s drogami a lidským masem - o zvěrstvech novoustašovců na Srbech v Chorvatsku už ani nemluvím - jenže Západ v čele s ušáky rozvrat Jugoslávie a nové vlivové území pod jakoukoliv záminkou potřeboval - polehčující okolností pro Clintona byl jen strach o život - kdyby tehdy neustoupil agresivnímu válečnickému ksindlu "bezpečnostních poradců" z CIA a Pentagonu, mohl velmi snadno skončit jako Kennedy
Reagovat
FulnekUltras
ušáčtí imperialisti - nejprolhanější a nejpokrytečteější verbež, jakou novodobý svět kdy poznal

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/pocet-americkych-vojaku-zranenych-po-utoku-iranu-prudce-stoupl-na-109-40313038?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=article-detail
Reagovat
turista
Asi tak.
Reagovat
turista
Rpzklad silné Jugoslávie a bombardování Srbska bylo cestou k vojenskému ovládnutí Balkánu Amerikou, což se podařilo - obří vojenská základna USA Camp Bondsteel v Kosovu, dále Albánie, Bulharsko, Rumunsko v NATO. Nakonec je ale Putin na Krymu klepl přes prsty. Bylo to blbý, ale neměl jinou možnost. Jinak by dnes už byli US Marines dávno v Sevastopolu.
Reagovat
turista
Oprava: Rozklad....
Reagovat
peggy
Kdyby pan Veselý prohrál i v prvním kole tak DC kdyz bude chtít hrát bude,přece pan Navrátil to vede a je jeho trenér.Uz by mohl vést tým někdo jiný např.Stepanek a zahrál by si třeba i Rosol.Nadal,Federera,Djokovic hrají také DC a jsou postarsi.To,ze jednou za 5let něco vyhraje tak se boří Cesko.
Reagovat
Krisboy
Tys tady chyběla, ty špíno bolševická.
Reagovat
Nola
a predsa ma Jirik hatera :D, svetovy hrac potrebuje aj haterov, ak sa o tebe nehovori, akoby si neexistoval....
Reagovat
Krisboy
Jistě, všichni špičkoví hráči mají své hatery, tak už to prostě je. Kdyby ta Rudá Mařka napsala alespoň slovo k tenisu, tak si jí nevšímám. Ale ta její urputná snaha pouze flusat na všechny, kdo na rozdíl od ní v životě něco dokázali, je mi tak odporná, že jsem musel zareagovat.
Omlouvám se.
Reagovat
Vlk-v-trave
Neomlouvej se, a redeji mne to preloz, ja tomu, co napsala vuuubec nerozumim...ty mas nejaky specialni slovnik na tohletstentinu?:))
Reagovat
Krisboy
Hele, nebudu dělat machra a tvrdit, že rozumím každému slovu, to snad ani nejde, že...ale celkový smysl toho výblitku není tak těžké pochopit.
Reagovat
Petr_Fisk
Zatím se to dá rozklíčovat i bez enigmy, teď jen ale jestli se to nebude s věkem zhoršovat.
Reagovat
gigin
Ve zkratce, volný překlad. Su piča neumím psát, ale je jas, že Jirka má s Navrcem milostný poměr. Rosi ne. Ten chodí se Štěpcem. Starší tenisté hrají DC. Jirka vyhrál po 5 letech.
Reagovat
Petr_Fisk
Jaký volný?...Naprosto přesný...:)
Reagovat
gigin
Děkuju. Já právě chodím do takového kurzu a učím se, no.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě máš kvalitního lektora. Já jenom čumím.
Reagovat
gigin
Fajny, ale mastný, kuwa.
Reagovat
Petr_Fisk
Přemýšlím, jak se asi může takový kurz jmenovat....Jak porozumět p.čám nebo něco takového?...:)
Reagovat
blixa
Ale vůbec ne. Lektoři to většinou maskují pod názvy jako "Moderní firemní komunikace v 21 století" a pod. ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Takže vlastně to, co jsem napsal, pouze jinými slovy...:)
Reagovat
gigin
:DDD šulini všeci...
Reagovat
Vlk-v-trave
Fascinuje me, jak si k tomu dosel. kloboucek:D)
Me to presahuje...ale jak napise jednu vetu nerozvitou, tak tu obcas i romumim:)
Reagovat
turista
My jsme mu přáli úspěch i když se mu nedařilo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Správně, J1rko, ty makej na kurtě a my, skromní dříči a hrdinové v pozadí, se postaráme o to ostatní.

Chyť svůj rytmus, kupředu, cíl už máme v dohledu!
Reagovat
turista
Ať se daří! Tenhle titul by měl Jirkovi pomoci k dalším úspěchům. Tenis na to má. To se ví dlouho. Takový psychický doping v podobě výhry titulu v Puné by mu měl v budoucnu umožnit skácet litevského berana a jiné podobné soupeře bez potíží. A třeba Jirka přidá další titul. Třeba na antuce. Na ní umí. Pojďme!
Reagovat
FulnekUltras
klidně občas může rozžvejkat i maďarský perkelt - ale všechno se teprve uvidí - zatím bych se soustředil hlavně na ten Wimbl, páč titul Honzy je už notně fousatý a lendloidy stále víc podceňovaný
Reagovat
turista
Je pravda, že Jirka na trávě taky umí.
Reagovat
steve79
Bylo by fajn vidět po dlouhé někoho z čechů na masters 1 000.
Reagovat
janek_da
J1r1 je chytry a vi ze i svetova jednicka je v TOP50
Reagovat
Vlk-v-trave
ktera svetova jednicka?
Reagovat
Petr_Fisk
To tak většinou bývá...:)
Reagovat
Fandina
Jooooooooooo :-))
Reagovat
Jan
i světová dvojka :)
Reagovat
Krisboy
Hlavně se dát do kupy po náročným turnaji. Nepřepálit začátek. O tom, že se J1rka vrátí do padesátky vůbec nepochybuju. Patří tam a doufám, že tam nějakou dobu pobude. Hlavně ať drží zdraví, herně je do dobrý.

The Joyful Army je s tebou!!
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
Krisboy
To si pustím dneska až přijdu z práce :)
Reagovat
Petr_Fisk
Na principu oracula mně to padlo pod tlapu a cítím, že by to mohla být taková hymna The Joyful Army, která vyjadřuje co k J1rkovi cítíme.
Obzvláště poslední sloka je geniální

You'll be the one
That shines in me like the morning sun
(Ever and ever, forever and ever) my destiny
Will follow you eternally
Reagovat
blixa
J1rka si formálně klade postupné cíle ale všichni víme, jaký je ten skutečný !

https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vesely-po-turnaj-pune.A200209_211707_tenis_rou
Reagovat
Padme
A ať drží zdraví!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist